Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky maminky, poradíte mi prosím?
Mám holčičku které za měsíc budou dva roky a ještě sama nechodí na nočník. Ví co se na něm má dělat ale ještě si sama neřekne (třeba ee) ![]()
Jen semtam nočník donese a začne si sama stahovat kalhoty.. toť vše.
Ale když ji na něj posadím, tak tam vydrží sedět opravdu dlouho a když z něj vstane tak se do něj hned dívá jestli tam něco je ![]()
Je to v pořádku?
Někteří mi tvrdí že už by měla a někteří zase že má ještě čas.
Co si o tom myslíte? ![]()
Že má čas. Nechala bych to na léto. V létě bych ji nechala běhat nahatou. Za ty 3-4 měsíce to přijde samo.
Má ještě čas. Ono jí to secvakne. A osobně neuznávám to nechání dětií běhat nahaté. Nepraktikovala jsem to ani u jednoho, nechtěla jsem mít počůraný byt. Takže jsem počkala, až si děti začaly říkat a přechod na nočník se obešel bez nehod.
Ě do určitého období jsem mohla dělat cokoliv a nic. A pak jednoho dne si dítě samo sedlo na nočník a čuralo. Mělo to několik fazí. nejdřív si dišla sama vyčurat když byla nahá (neubapadlo ji si sundat kalhoty), pak si začala sundávat kalhoty i sama - nebylo ji v tomto už nutné hlídat ale na spánek plínu měla a nakonec nebylo nutné už ani plína na spánek - vše proběholo mezi 2 až 3 narozeninami.
Malá odmítá nočník úplně, jak ho vytáhnu tak začne řvát a hbitě zdrhá, už jsou ji přes 2 roky, to se mi u ostatních dětí ještě nestalo, tak trpělivě čekám až ji budou plíny vadit.
Ma spoustu casu
vlastne nechapu proc se ty 2 roky berou jako nejaka velka hranice pro nocnik
Taky jsem nebyla ochotna kazdou pul hodinu posazovat, utirat curani vsude po byte atd. Navic mala pri mych snahach posadit nebo poslat ji na nocnik/zachod akorat jancila.
Pockala jsem a prislo to sice az po 2.5, ale prakticky ze dne na den a bez nehod a zaroven s tim temer odplenkovani i v noci
@Maja6802 píše:
Ahojky maminky, poradíte mi prosím?
Mám holčičku které za měsíc budou dva roky a ještě sama nechodí na nočník. Ví co se na něm má dělat ale ještě si sama neřekne (třeba ee)
Jen semtam nočník donese a začne si sama stahovat kalhoty.. toť vše.
Ale když ji na něj posadím, tak tam vydrží sedět opravdu dlouho a když z něj vstane tak se do něj hned dívá jestli tam něco je
Je to v pořádku?
Někteří mi tvrdí že už by měla a někteří zase že má ještě čas.
Co si o tom myslíte?
Myslím si, že je moc šikovná. Je ještě maličká a tak má čas. Naše dítko v čerstvých 2r na nočník koukalo jak na cizince a absolutně netušilo co s ním. Naučila se až skoro ve 2,5r a skoro hned. Musela sama dojít do fáze, že 1) chápala co se po ní chce a 2) dokázala rozpoznat pocit „potřebuji“. Odplenkovala se snad za 3dny a bez obtíží (minulo nás období počůraného všeho atd.). Netlačila bych na ní, zkoušej jí tam posazovat, ale zároveň nebuď moc „urputná“…naučí se to…jako úplně všechny děti ![]()
Určitě je to v pořádku, každé dítě to má jinak. Nejlepší je počkat na léto..my jsme měli i takovou pěknou knížečku o nočníčku, myslím Kamarád nočníček, byla jsem nucena jí číst několikrát denně, moc holky bavila ![]()