Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anonymní píše:
Zdravím,
syn v létě bude mít dva roky, normálně jeste nosí pleny. Ale trapi nas posledni dva mesice to, že ikdyž v noci jedenkrát přebalujeme, vždycky je nad ránem mokrý jak kdyby na boku. Používáme pleny Baby Charm, dřív jsme měli klasické, ale i přes noční přebalování byl pročůraný. Tak jsme zkusili Baby Charm Pants, a to samé. Dokonce jsme zkusili větší velikost, 4 dny jedna plena od 19-6 do rána a byl pořád suchý. Konečně jsme se radovali, že uz mu tyhle sedí, a po 4 dnech opět ten samý scénář, a to opět i přes noční přebalování. Probíhá to tak že v 19h jde spát, dáme mléko, a plena mu většinou vydrží až do vzbuzení na UM, což bývá od 1-4hodiny ranní. Jakmile se vzbudi hned jdu dělat mléko, přebalím, vypije a znova usne. Vstava kolem 6, a vždy mokrý na boku. Prostě nechápu. Od večera mu plena vydrží do noci, ale potom mu už nevydrží 3-4 hodiny? Už nevím co zkusit, měli jsme uz pampersky, dada pleny. Ostatní pleny mi uz neprijdou tak kvalitní, ale mozna se pletu. Nekdo pise ze radši dávají normální zapínání než Pants, ale u nás i přes normalní se pročůral.
Myslíte, že by to mohlo být tím že treba už by jsme meli i to jedno mléko v noci odbourat a měl by vydržet až do rána?
Jaké pleny se vám osvědčily?
Díky za rady.
Zkusila bych logicky odbourat noční mléko - ve dvou letech ho už opravdu nepotřebuje a hlavně teda pochybuji, že bys mu po něm čistila zuby. Za kazy ti asi moc nepoděkuje. Dala bych večer normálně večeři, k tomu mléko, ale třeba tak hodinku před spaním, aby se ještě vyčůral, než zalehne. A v noci napít maximálně trochu vody na žízeň. Pokud jí normálně přes den, budí se ti v noci ze zvyku, ne z hladu.
Já používala Pampersky a vždy dobrý. Ty pants nejsou na noc dobrý, podle mě jak mají po stranách tu elastickou část, tak ta pořádně netěsní.
Jinak bych asi pořídila ty jednorázový podložky a dávala je pod něj a mléko v noci určitě vysadila, ve dvou letech už je dost velkej, aby vydržel celou noc, kromě toho se tím kazí zuby.
Zkusit jinou značku plen, třeba mu zrovna tyhle nějak nesedí tvarem a někde odstávají
pants nejsou na noc, ty jsou na takové to denní běhání, když se dítě plenam odnaucuje a má to jako jištění. Noční mliko bych odbourala, to už je jen zlozvyk, tak velké dítě přes noc hlady neumre.
Dobře dámy, díky za radu, mléko teda odbouráme a budeme dávat jen vodu.
Jinak skrz zuby nemusíte mít strach, jsem důsledná na hygienu až moc, nemá ani náznak kazu
ale vím že se tím kazí zuby, jen myslim že když menší dítě musí mít mléko v noci a má už zuby, tak to maminky taky musí nějak udělat ![]()
Mi se děti taky občas pročůrají a to v noci nic nepijí.
Jak mají nad ránem už lehký spánek, tak se často točí, vrtí a různě rotují po posteli. Plenka se pak díky nějakému pohybu posune/povolí a dítě je mokré.
A je upřímně jedno jaké plenky jim člověk dá. Žádná tu nekonečnou rotaci nevydrží ![]()
Takže bych opravdu omezila to noční pití. Ať se pořádně navečeří, pak dát před spaním trochu mlíka a v noci už max trošku vody.
Jak se může dítě k ránu vrtět, tak se plenka různě posouvá. Pants bych nechávala přes den, to už bývá fajn při odplenkování. Jinak možná fakt hodně pije v noci. Ovšem osobní zkušenost nemám, děti nikdy UM neměly ![]()
Hodně může dělat i pyžamo. Když spalo naše dítě v overalu na patenty nebo zip, tak vždy mokro a přesně na boku (nosilo je od narození a protékat začaly až někdy kolem roka a půl). Overal je hodně volný a jak se dítě mele a kroutí, tak se tam ta plena někde posune. Klasické dvoudílné pyžamo to vyřešilo, protože kalhoty tu plenu podrží na místě. A záleží i na střihu a materiálu pyžama. Zní to jako věda, ale třeba pyžama Next z kvalitní bavlny, plochou gumou a plochými švy se vůbec neposouvají a plena pak neproteče (pokud tedy stačí její kapacita) a obyč lehčí pyžama s nařasenou gumou třeba čas od času byla proteklá, protože se posouvají také.
Nevím, jak je tvůj syn velký, ale mě u syna se stejným problémem pomohlo užívání plen pro inkontinentní děti. Užívali jsme Huggies 3-5let a ty opravdu ty objemy udržely. Doporučuji vyzkoušet, pokud nevadí, že jedna plena vyjde asi na 20Kč, ale je to pouze 1 plena denně no.
Taky mě teda zaráží, že dáváš ještě ve dvou letech v noci mlíko
jak tady padlo, to by chtělo odbourat. Já toho tolik vypit na noc, tak chodim taky x krát za noc čurat.
@Anonymní píše:
Zdravím,
syn v létě bude mít dva roky, normálně jeste nosí pleny. Ale trapi nas posledni dva mesice to, že ikdyž v noci jedenkrát přebalujeme, vždycky je nad ránem mokrý jak kdyby na boku. Používáme pleny Baby Charm, dřív jsme měli klasické, ale i přes noční přebalování byl pročůraný. Tak jsme zkusili Baby Charm Pants, a to samé. Dokonce jsme zkusili větší velikost, 4 dny jedna plena od 19-6 do rána a byl pořád suchý. Konečně jsme se radovali, že uz mu tyhle sedí, a po 4 dnech opět ten samý scénář, a to opět i přes noční přebalování. Probíhá to tak že v 19h jde spát, dáme mléko, a plena mu většinou vydrží až do vzbuzení na UM, což bývá od 1-4hodiny ranní. Jakmile se vzbudi hned jdu dělat mléko, přebalím, vypije a znova usne. Vstava kolem 6, a vždy mokrý na boku. Prostě nechápu. Od večera mu plena vydrží do noci, ale potom mu už nevydrží 3-4 hodiny? Už nevím co zkusit, měli jsme uz pampersky, dada pleny. Ostatní pleny mi uz neprijdou tak kvalitní, ale mozna se pletu. Nekdo pise ze radši dávají normální zapínání než Pants, ale u nás i přes normalní se pročůral.
Myslíte, že by to mohlo být tím že treba už by jsme meli i to jedno mléko v noci odbourat a měl by vydržet až do rána?
Díky za rady.
Ahoj, mam tříleté a používáme pampers pants. Málokdy se stane, ze se pročůrá a pije v noci fakt hodně. Někdy i 450ml
odbourat to bohužel nejde. U starší to bylo podobné. Zuby naštěstí obě v pořádku.
Zdravím,
Díky za rady.