Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky, potřebuji poradit, mam dceru 26 měsíců a nedaří se nám odstranit plenky. Když je doma nahatá, tak jde na nočník bez problémů. Jak na malou tak i na velkou, ale jakmile ji dam místo pleny kalhotky, tak je považuje za plenu. Hlídám ji a když vidím, že už se chystá, tak ji kalhotky stáhnu a poradím na nocnik, ale ne vždy to stihnu a stane se nehoda. Mluvím s ni, co má udělat, ale zatím se nezadařilo. Máte nějakou radu? Děkuji ![]()
Zkus místo kalhotek nechat pár dní na ostro. Třeba jen v leginach.
Mně u kluků pomohlo místo slipů dávat trenky.
@Milacek.lvicek píše:
Ahoj maminky, potřebuji poradit, mam dceru 26 měsíců a nedaří se nám odstranit plenky. Když je doma nahatá, tak jde na nočník bez problémů. Jak na malou tak i na velkou, ale jakmile ji dam místo pleny kalhotky, tak je považuje za plenu. Hlídám ji a když vidím, že už se chystá, tak ji kalhotky stáhnu a poradím na nocnik, ale ne vždy to stihnu a stane se nehoda. Mluvím s ni, co má udělat, ale zatím se nezadařilo. Máte nějakou radu? Děkuji
Asi k tomu ještě nedozrála. Dej jí čas, určitě do školky s plínkama nepůjde. Ono to pořád vypadá že ne a pak se to najednou samo zlomí, když to dítěti dojde. Nahatou bych jí doma nenechávala, vůbec tenhle trend nechápu, je to nehygienické, hlavně u holčiček.
Nedávat kalhotky zatim. A byla bych uplne v klidu, je ještě malá.
@GirlsNick já bych ji ráda dala do školky letos v září a tam mají být bez plen.
Jak dlouho chodi na jistotu nahata na nocnik?
Ven davas plenu nebo ne?
@Lucie_Sx na jistotu na nočník uz 3 měsíce. Ven zatím ještě pořád pleny.
@Milacek.lvicek píše:
@GirlsNick já bych ji ráda dala do školky letos v září a tam mají být bez plen.
Do zari je jeste spousta casu, neboj
a lip se to bude trenovat v lete, az bude venku hezky, tak pujdete pocurat stromecek
to bavilo syna
Mne prislo, ze je tim dite hrozne zmateny, doma bez plenky, ale ven s plenkou. Ze si hned neuvedomi, jestli to muze pustit rovnou nebo ne. Takze jsem pockala na leto a nedavala plenku ani na ven, s sebou vzdy nahradni obleceni a naucil se to behem tydne, az jsem byla prekvapena ![]()
@Milacek.lvicek píše:
@Dendiss děkuji za útěchu
Neni za co. Ja s tebou soucitim, mela jsem to takhle presne loni
stejne stare deti okoli uz bez plen, reci babicek, ze uz davno nemel nosit plenky, ze je to ostuda apod. A pak to prislo tak nejak samo, jak k tomu dozral ![]()
@Dendiss přesně to samé ted slýchám taky. Jak od tchyně, tak od okolí. + školka aby jsme to stihli a hlavně aby ji vzali.
@Milacek.lvicek Podle mě je potřeba jí ty pleny nedávat ani na ven. Brala jsem s sebou ven 3-4 sady náhradního oblečení a pořád jsem tehdy prala. Za 14 dní už bylo náhradní oblečení potřeba jenom výjimečně.
Ahoj, potýkala jsem se ze stejným problémem, dočetla jsem se o indiánské metodě. Prostě dítě neplést a striktně začít plenku dávat už jen na noc. Chce to hodně trpělivosti a připravit se na prací maraton, první dva tři dny s největší pravděpodobností toho hodně skončí v kalhotech, ale jen co se dítě naučí, že to má řešení, svlíknout se a jít na nočník, nehod razantně ubývá až nejsou žádné. U nás jsem byla překvapená, jak rychle si děti zvykly. U první dcery jsem otálela a nakonec jsem byla ráda, že jsem to zkusila. U dvojčat už to šlo tak nějak samo. Samozřejmě záleží na stupni vývoje, ale jestli už cítíš, že je na to dítě připraveno, můžeš to zkusit.