Nosit nočník s sebou ven ?

Anonymní
10.4.23 18:49

Help nosit nocnik sebou ven ?

Holky fakt potřebuji poradit, už opravdu nevim…malé je 2,5 roku, je už týden bez plínky (posazuji a posuzuji na nocnik). Sama si nikdy neřekne, venku se vždy pocura/ pokaka (dneska jsem měnila 7 x kalhoty :zed: ). Netrestam, ale jasne reknu, ze takhle ne. Ale problém je, ze ona ani neřekne, ze se pocurala/pokakala, je ji to jedno …potřebuji ji dat za dva mesice do školky, čekala jsem, zda k tomu dospěje sama, prosazovala, vysvětlovala, ale proste nic nefunguje (odměny také ne) …myslíte ze se to zlomí? Když jsme doma tak to vychytavam, ale venku je to fakt mazec, napadlo me, zda nenosit ten nocnik i ven, aby chodila (venku ji zkouším držet, aby čurala na trávicku, na bobku, ale to nefunguje, a pak se to udělá do kalhot )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21059
10.4.23 18:55

U nás pomohl jen čas. :nevim: a dva mesice to nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5231
10.4.23 18:58

My jsme nocnik s sebou nosili vsude u obou deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.4.23 19:08

Jezis neblbni a ven ji dej normalne plinku.

Vis, co ji tim sebranim pleny ucis? Curat do kalhot. Ne na nocnik.
Good luck, to bude jeste pracek.

Jinak: kazdym pocuranim do kalhot si fixuje, ze se cura do kalhot, bez ohledu na tvoje reci okolo. Jestli curani doma vychytavas do nocniku, tak fajn, dari se to, ale nekaz si to tim venkem.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.4.23 19:08

Jistě to bude někdo kritizovat, u nás (2,5 l) pomohli sladkosti. Jedna datle za malou, dvě datle nebo dvě dětský sušenky za velkou. Ty sušenky byli jenom za velkou, jinak nebyli. Malý rád mlsá, tak se moc a moc snažil a po 1-2 týdnech už si hezky říkal sám. Za to, že si řekl sám, byl taky bonus. Mlsat za nočník už teď dostává jenom občas, když si vzpomene a když moc něco chce. Venku dáváme pořád plenku, i když je už vlastně pořád suchá. Pro jistotu. V noci plenku ještě potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
26747
10.4.23 20:07

Začala jsem první pokus v 2,5 letech. 3 týdny jsem neplanovala žádný výlety atd.. od začátku byl ve slipech a leginach, snaz se koriguji nehody. První týden horor, po 14 dnech zlepšení. Plínku jsem dávala jen na noc a hned ráno svlekla. Později jsme začali chodit ven a dávali plenkové kalhotky někdy pro jistotu, po těch 2 měsících udržel moč cca 1,5 hod. Nastoupil do školky na celodenní docházku a byla tam spousta nehod, kolem 3. roku byl zas držák a vydrzel i 4 hodiny. Nočník jsem vozila v kufru auta, hlídala si, co 2 hodiny curani, nosila jsem 2 náhradní spodky, ale využili jsme párkrát. Na nocniku nechtěl sedět, kostička Kinder Čokolády za zkoušku, 2 kostičky za curani, celá tyčka za bobek. A u toho knížka o nočníku. Teď všechno stopni a začni za tři týdny, ale všechno tomu přizpůsob, plenku prostě přes den nedej. Při nehodě se kratce zamrač a řekni, to musíš na nočník přece. Za úspěch lentilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.4.23 20:38

U nás mráz, kdybys po mě chtěla, ať vystrcim dobrovolně zadek a sednu na nočník, pošlu tě k šipku :mrgreen: :lol: hele, evidentně na to není ještě zralá :think: tady to fakt neuspechas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
10.4.23 21:14

První dítě jsem chválila a vysvětlovala, druhýmu jsem dávala samolepky, třetímu jsem dávala čokoládu. Zkusila bych uplácet - když se teď vycuras na trávu, dostaneš lentilku. Radši bych nosila lentilky než nočník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80149
10.4.23 21:17
@Anonymní píše:
Holky fakt potřebuji poradit, už opravdu nevim…malé je 2,5 roku, je už týden bez plínky (posazuji a posuzuji na nocnik). Sama si nikdy neřekne, venku se vždy pocura/ pokaka (dneska jsem měnila 7 x kalhoty :zed: ). Netrestam, ale jasne reknu, ze takhle ne. Ale problém je, ze ona ani neřekne, ze se pocurala/pokakala, je ji to jedno …potřebuji ji dat za dva mesice do školky, čekala jsem, zda k tomu dospěje sama, prosazovala, vysvětlovala, ale proste nic nefunguje (odměny také ne) …myslíte ze se to zlomí? Když jsme doma tak to vychytavam, ale venku je to fakt mazec, napadlo me, zda nenosit ten nocnik i ven, aby chodila (venku ji zkouším držet, aby čurala na trávicku, na bobku, ale to nefunguje, a pak se to udělá do kalhot )

není ještě zralá na odplenkování, sama si nikdy neřekne a doma to vychytáváš ty - vrať jí plenku a zkus to později,
a ty sladkosti jsem používala také - čurání 1 lentilka, kakání 2 lentilky,
ale také to ve 2,5 nešlo, až za dva měsíce se začalo dařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.4.23 21:41

Vidím, že kapitalistické uplácení je dost rozšířené a funkční :lol:. Různý zábavní aktivity na nočníku, hlavně čtení knížek, jsme dělali taky. :lol:

• Citovat
  • Upravit
32068
10.4.23 21:52

Zasadni otazka je, zda ji po pocurani vadi mokre gate. Pokud ano, nauci se. Pokud ne, je brzy. Jedno z mych deti nechtelo na travicku ani na WC, tak tomu jsem tahala nocnik uplne vsude (i tam, kde byly zachody).

Jinak asi moc neporadim, vsechny me deti zacaly chodit do tydne samy od sebe, byly jim cerstve 2r a plinku jsem vzala forever a nedelala zadnou vyjimku ani na noc, abych je nepletla (krom nejstarsi dcery, ktera az do 3r odmitala kakat jinak nez do pliny :zed: ). Ja je teda nevysazovala, nevychytavala, nechala jsem je ty cca 3-4 dny curat vsude :mrgreen:, pak je vzdycky dovedla k nocniku a ukazala jim, kam to melo prijit. A pak jim to docvaklo a behem tydne byly skoro 100%. Mokre jim nastesti vadilo. Nejstarsi dceru jsme trochu uplaceli. Mladsi nebylo treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 05:56

Holky díky, úplatky jedeme o sto sest…podle me zcela chápe, ze se cura do nocniku, ale začínám pochybovat, ze si uvědomuje, ze teď se ji chce …kouknu po nějakém skládáním nocniku na ven, hodi se pak i na dovci :wink: …jjnak me se ji nechce zpátky davat plínky, kfyzbuzbjsem tenhle proces zahájila, jen me teď teda nahlodalnpruspevek, ze ji tím naučím do kalhot

• Citovat
  • Upravit
5231
11.4.23 09:34
@Anonymní píše:
Holky díky, úplatky jedeme o sto sest…podle me zcela chápe, ze se cura do nocniku, ale začínám pochybovat, ze si uvědomuje, ze teď se ji chce …kouknu po nějakém skládáním nocniku na ven, hodi se pak i na dovci :wink: …jjnak me se ji nechce zpátky davat plínky, kfyzbuzbjsem tenhle proces zahájila, jen me teď teda nahlodalnpruspevek, ze ji tím naučím do kalhot

My jsme zadny skladaci nemeli, proste jsme ten co jsme pouzivali doma dali do igelitky, dali pod kocarek a bylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23171
11.4.23 09:41

Dala jsem vyčůrat na travičku. Holkám to trvalo děsně dlouho, mokro jim také nevadilo. U druhé už jsem věděla, že tlačit na pilu a spěchat nemá cenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.4.23 14:51
@Anonymní píše:
Holky díky, úplatky jedeme o sto sest…podle me zcela chápe, ze se cura do nocniku, ale začínám pochybovat, ze si uvědomuje, ze teď se ji chce …kouknu po nějakém skládáním nocniku na ven, hodi se pak i na dovci :wink: …jjnak me se ji nechce zpátky davat plínky, kfyzbuzbjsem tenhle proces zahájila, jen me teď teda nahlodalnpruspevek, ze ji tím naučím do kalhot

Precti si jakoukoliv knizku o treninku cehokoliv.
Je to stejne.

Nebo by ses ucila salto na kladine tak, ze ti to nekdo slovne vysvetli a pak te dostoucha na tu kladinu a delej?

Uci se po jednotlivych krocich, ktere se musi zafixovat. Fixuji se tim, ze je ten clovek uspesny. Uspech musi byt aspon v 90 %, jinak klesa motivace a nefixuje se to.
Kdyz se ti vycura 50% do nocniku a 50 do kalhot, co ucis? Naprosto nic, jenom proste chytas curani.
Kdyz je 100% do kalhot, co ucis? Curat do kalhot.
Vzdyt je to jasny.

Proto se to dela tak, ze se dite posadi na nocnik hned po probuzeni, kdy se vycura skoro kazdy, a po zbytek dne ma plenu. Uspesnost mas treba 99%, v mozku vznikne spojeni nocnik=curam.
A to je to co chces.
Pak se teprv pokracuje dal.

Kdyz to nejde, vraci se o krok zpet (to je treba ta plena v situacich, ktere jeste nejdou).

Proste trenink jako cokoliv jineho.

Ne ze „seberu plenu a ono se to nejak stane“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí