Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím!
Již několik týdnů se potýkám s tím, že dcera (14 měsíců) v noci už neučůrává, ale mezi 2-4h vypustí vše naráz. Plena to nestihne nasáknout a proteče mi až na matraci. Dnes jsem u toho i byla vzhůru, takže ve 2:22 měla úplně sucho, ale ve 2:35 se vzbudila nešťastná, že leží v louži. Plena je správně nasazená, velikost sedí (pampers kalhotky vel 4) Ta samá plena jí přes den, kdy díky pohybu učůrává, vydrží několik hodin. Děje se to 3-4× do týdne, už nevím co mám dělat. Paranoidně ji několikrát za noc kontroluji, ale teď se mi potvrdilo, že je to opravdu v řádu minut.
Potýkala jste se nějaká se stejným problémem?
Děkuji za odpovědi
Zkus na noc noční plenky, třeba od Kolorek. Měli jsme stejný problém a Kolorky Night to vyřešili.
Pokud ji v noci kontroluješ, tak ji vysad na WC aby se v průběhu noci vyčůrala…
Vzpomínám si na tyhle noční Niagarské vodopády kolem 2.roku
. Denně převlíkat komplet postel. Vyzkoušeli jsme vše možné. Nakonec jsme dávali na noc Kolorki Night a přes ně kalhotky, aby je „přitiskly“ a držely na místě.
Albert plinky nacucnou neuvěřitelné množství…zkuste je a nebo ty noční kolorky…
@ArgonkaTheFirst vyměň pleny. Náš mladý má obyč Tesco a nikdy se nestalo, že by to proteklo
a že tu plinu po ránu občas sotva unese
![]()
Ještě pro upřesnění uvedu, že problém není v tom, že by se to do plenky nevešlo, není úplně nacucaná, ale prostě se to nestihne vsáknout a vyteče to ven. 😒 Plena je plná cca z poloviny, ještě by se dost vešlo, ale podle mě, než se to vsákne, tak jí to vyteče ven.
Děje se to u normálních pampers pants, u pampers night pants, dada pants.. Z těch které jste radily, můžu zkusit ještě ty Tesco.
Ideální by snad bylo, kdyby někdo dělal pleny s nohavičkou 🙈
Zkus Tesco nebo Albert kalhotky, někdy to co vyhovovalo už nevyhovuje 😃
U nás jednu dobu pomohly Kolorky night - mají třeba v DM drogerii nebo objednat přes internet. A pak už pouze vysazování v noci na nočník, podle mě nic jiného nevymyslíš, když to už zadržuje a pak pustí vše najednou…
Zkus Kolorky Night. A nebo plinky Albert, neboj se zkusit i vetsi velikost. Slavný nejdražší pampersky, nemají takovou absorpční kapacitu.