Odnaučení pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.4.23 11:48

@pet p ja jsem si řekla, že když to ještě neumí doma, tak na ven to nemá ještě význam. A hlavně je teď ještě zima a to se bojím aby nenastydla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.23 11:48
@Milacek.lvicek píše:
@Lucie_Sx na jistotu na nočník uz 3 měsíce. Ven zatím ještě pořád pleny.

Tak bud pockat, az si zacne rikat, nebo holt ta mravenci prace se sledovanim a posazovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.23 11:50
@Milacek.lvicek píše:
@pet p ja jsem si řekla, že když to ještě neumí doma, tak na ven to nemá ještě význam. A hlavně je teď ještě zima a to se bojím aby nenastydla

To je uplne v poradku, ze ma pleny na ven.
Nema vubec smysl ji nechat curat do kalhot a porad prat.
Jak pisu, bud jeste pockat nebo pokrocit k mravencimu treninku doma.
Ja bych jeste klidne mesic pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.4.23 13:49
@Milacek.lvicek píše:

Ale ji to plete, že někdy plenku má a někdy nemá, potřebuje si zafixovat, že je celý den bez plenky a že se to čurání nějak řeší a nepouští se to jen tak. Někdy to teď totiž může pustit do kalhot a je to ok (má plenku) a jindy to není ok (nemá plenku).
Pokud ji hned převlečeš, tak nenastydne. V mokrém nebude. Prostě se počurá, oblečeš suché oblečení, řekneš jí, ať příště řekne, že se jí chce čurat a že sundáte kalhoty no a jede se dál a znova a znova.
My jsme tohle dělali v říjnu, takže taky nebylo žádné vedro. Ale nechtěla jsem s tím čekat do jara, až bude tepleji. Ty máš výhodu, že počkat klidně můžeš, protože za měsíc už bude venku teplo.

• Citovat
  • Upravit
pet p
16.4.23 13:50
@Lucie_Sx píše:
To je uplne v poradku, ze ma pleny na ven.
Nema vubec smysl ji nechat curat do kalhot a porad prat.
Jak pisu, bud jeste pockat nebo pokrocit k mravencimu treninku doma.
Ja bych jeste klidne mesic pockala.

Podle mě to není ok, že doma plenku má a venku ne, je to pro to dítě matoucí.
Přijde mi lepší nechat to na dítěti, ať to pochopí a holt 14 dní častěji prát. Než ji pořád pozorovat, jestli se jí nechce, posazovat ji, když budu mít pocit, že se jí chce, to by pak matka neřešila nic jiného jenom pořád koukala na dítě, jestli nepotřebuje čurat.

• Citovat
  • Upravit
1519
16.4.23 14:28
@pet p píše:
Přijde mi lepší nechat to na dítěti, ať to pochopí a holt 14 dní častěji prát. Než ji pořád pozorovat, jestli se jí nechce, posazovat ji, když budu mít pocit, že se jí chce, to by pak matka neřešila nic jiného jenom pořád koukala na dítě, jestli nepotřebuje čurat.

Souhlas… nejdriv jsem takyho malymu doma plenku nedavala a ven jo. Prece se nepocura do kocarku a prece ho nebudu nekde v obchode prevlikat. Ale byla to chyba. Byl zmateny a nevedel kdy muze a kdy ne. 14 dni jsme proste byli pobliz baraku nebo nekde v prirode, nechodila jsem s nim do obchodu a do kocarku dala nepropustnou podlozku a do tech dvou tydnu to krasne pochopil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.23 16:05
@pet p píše:
Přijde mi lepší nechat to na dítěti, ať to pochopí a holt 14 dní častěji prát. Než ji pořád pozorovat, jestli se jí nechce, posazovat ji, když budu mít pocit, že se jí chce, to by pak matka neřešila nic jiného jenom pořád koukala na dítě, jestli nepotřebuje čurat.

Neni to matouci.
Dite od malinka zna plenku, je to pro nej zcela normalni situace.
A do toho se uci nova vec - nocnik.
Umi to rozlisit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.4.23 16:15

@Lucie_Sx Ano, naučí se to rozlišit a fungovat to bude taky, akorát za delší dobu. Pokud mu tu plenku sebereš na celý den, naučí se to rychleji (obvykle to trvá 14 dní - viz indiánská metoda).

• Citovat
  • Upravit
pet p
16.4.23 16:17

@Lucie_Sx A mimochodem, i třeba 6letému dítěti se může stát, že se tak zabere do hry, že si učůrne do kalhot. Myslím, že to tomu 26měsíčnímu dítěti, o kterém je tato diskuze, zbytečně komplikuješ s tou plenou na dome ne/venku ano.

• Citovat
  • Upravit
34322
16.4.23 20:55
@pet p píše:
@Lucie_Sx A mimochodem, i třeba 6letému dítěti se může stát, že se tak zabere do hry, že si učůrne do kalhot. Myslím, že to tomu 26měsíčnímu dítěti, o kterém je tato diskuze, zbytečně komplikuješ s tou plenou na dome ne/venku ano.

Ne, vubec ne.
Je to klasika trenink po drobnych krocich a pri neuspechu o krok zpet. Nic zvlastniho ani sloziteho.

Ja nejsem priznivce indianske metody ani curani do kalhot.
Spouste detem vuuubec nevadi, ze jsou mokre, dalsi se stydi, zadrzuji, nervuji se… Nenene, nic pro me a nic, co by dite melo podle me podstupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.4.23 21:38

@Lucie_Sx Ta indiánská metoda ale nemá fungovat tak, že dítě je v mokru a je mu to nepříjemné. Má se hned převléct do suchého oblečení.
K nervování dítěte vede podle mě spíš to, když na něho maminka pořád kouká, zda se mu nechce čurat, každou chvíli se ho na to ptá a opakovaně ho na ten nočník posazuje (často zbytečně). Hlavně to neustálé ptaní „nechce se ti čůrat?“ to je prostě nepříjemné a akorát to dítě vyrušuje ze soustředění na nějakou činnost, do které je zabrané (což se obecně moc nedoporučuje dělat - pokud se dítě na něco soustředí, tak se má nechat soustředit a nerušit).
Ale každopádně v pohodě, ať to každý dělá, jak mu vyhovuje. Zakladatelka si to jistě taky už nějak přebere :-)

• Citovat
  • Upravit
34322
16.4.23 22:18
@pet p píše:
@Lucie_Sx Ta indiánská metoda ale nemá fungovat tak, že dítě je v mokru a je mu to nepříjemné. Má se hned převléct do suchého oblečení.
K nervování dítěte vede podle mě spíš to, když na něho maminka pořád kouká, zda se mu nechce čurat, každou chvíli se ho na to ptá a opakovaně ho na ten nočník posazuje (často zbytečně). Hlavně to neustálé ptaní „nechce se ti čůrat?“ to je prostě nepříjemné a akorát to dítě vyrušuje ze soustředění na nějakou činnost, do které je zabrané (což se obecně moc nedoporučuje dělat - pokud se dítě na něco soustředí, tak se má nechat soustředit a nerušit).
Ale každopádně v pohodě, ať to každý dělá, jak mu vyhovuje. Zakladatelka si to jistě taky už nějak přebere :-)

Tak tuhle metodu taky nemusim :).

Ja si vzdycky reknu, co presne (jaky dalsi krucek) chci natrenovat, co presne povede k cili, jak si to pripadne rozfazuju, a podle toho postupuju.
Urcite to neni „pokus omyl“ a curani do kalhot, ani neustale ptani na curani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí