Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Prosím o zkušenosti jak se k tomu postavit jak to řešit mám dceru 2 roky 6 měsíců normálně lítala nahatá na nočník se sem tam posadila vždy jsem se snažila aby tam vydržela co nejdéle tudíž jsem jí donesla knížky atd… Ale nikdy se tam nevyčurala jednou když takhle byla nahatá začala čůrat a teklo jí to po nohou začala panikařit strašně plakat nechápala co se děje já jí uklidnila vysprchovala a hned chtěla natáhnout plenku od té doby strašně pláče jak mile tu plenku nemá stačí že jí přebaluji tak už pláče že ji honem chce… Tudíž je problém chtěla bych aby už plenky neměla zkoušela jsem toho spoustu nástavec na záchod všelijaké dětské záchodky nic strašně pláče jasný typy nechat jí vyřvat musí si zvyknout mi fakt nepomůžou ona nepláče normálně ona řve píská začne se dusit a zvracet což nevydržím a tu plenku ji dám už vážně nevím bojí se si sednou na nočník bojí se si sednout na záchod bojí se všeho přitom si myslím že na její věk je strašně chytrá nemyslím si to jen já i spoustu dalších krásně srozumitelně mluví dokonce umí počítat do 10 i pozpátku počítá i anglicky do 10 řekne si co chce co nechce poprosí poděkuje je strašně chytrá holčička jen ty plenky přitom mi sama řekne že zrovna ted čurá že už má plnou plenku dokáže si ji i vyměnit za pomoci takhle do školky opravdu nepůjde 🙈 🙈
@Naty333 píše:
Prosím o zkušenosti jak se k tomu postavit jak to řešit mám dceru 2 roky 6 měsíců normálně lítala nahatá na nočník se sem tam posadila vždy jsem se snažila aby tam vydržela co nejdéle tudíž jsem jí donesla knížky atd… Ale nikdy se tam nevyčurala jednou když takhle byla nahatá začala čůrat a teklo jí to po nohou začala panikařit strašně plakat nechápala co se děje já jí uklidnila vysprchovala a hned chtěla natáhnout plenku od té doby strašně pláče jak mile tu plenku nemá stačí že jí přebaluji tak už pláče že ji honem chce… Tudíž je problém chtěla bych aby už plenky neměla zkoušela jsem toho spoustu nástavec na záchod všelijaké dětské záchodky nic strašně pláče jasný typy nechat jí vyřvat musí si zvyknout mi fakt nepomůžou ona nepláče normálně ona řve píská začne se dusit a zvracet což nevydržím a tu plenku ji dám už vážně nevím bojí se si sednou na nočník bojí se si sednout na záchod bojí se všeho přitom si myslím že na její věk je strašně chytrá nemyslím si to jen já i spoustu dalších krásně srozumitelně mluví dokonce umí počítat do 10 i pozpátku počítá i anglicky do 10 řekne si co chce co nechce poprosí poděkuje je strašně chytrá holčička jen ty plenky přitom mi sama řekne že zrovna ted čurá že už má plnou plenku dokáže si ji i vyměnit za pomoci takhle do školky opravdu nepůjde 🙈 🙈
No mamino, na pěkný traumíčko jsi jí zadělala především ty tím strašným přístupem. Nutit vysedávat na nočníku dítě, které nechápe, co tam má dělat, je prostě špatně. O jakém „nechte jí vyřvat“ a až začne zvracet a dusit se tu vůbec píšeš proboha??
Nech ji být. Až bude léto, ať chodí venku nahatá a čůrá na kytičky. Můžeš jí to taky ukázat, co se po ní vlastně chce. Ale celkově mám pocit, že máš nějaké divné uvažování, co má počítání v angličtině společného s vyzrálostí nervové a močové soustavy?? ![]()
A kdy si ji zkoušela poprvé odplenkovat? Prijde mi, že je už vyspělá a právě proto, to moc řeší. Na plenu je zvyklá. Má to spojené, že se jen do ni vyprazdní a když není, je to problem. Je to jen muj nazor a takovou zkušenost nemám, takže s napravou neporadím.
No jsi ve slusnym loji vlastni vinou.
Nech ji plenu, schovej nocnik a minimalne mesic si dej zakaz jakekoliv zminky o tom vsem, at ta vzpominka co nejvic vyhasne.
Pak bych zacala, at vidi jak curas ty, bez komentaru. Pak zkusit sednout na nocnik oblecena, jen chvilku, treba na pohadku. Pak to same svlecena (na vterinku!! Staci.).
Az to vsechno zvladne, tak posadit po probuzeni, aby to slo samo. Porad jinak plenu. Dal uvidis, jak se to bude vyvijet.
Prostě obecně si myslim, že jednorázové pleny jsou dobrý sluha, zlý pán. Matky je dávají a pohoda, nenechaji dítě nikdy nahatý. A pritom je to tak přirozené. Roční dítě sice na nocnik ještě není zralé, ale proč by nemohlo běhat venku nahatý a obcas zjistit, že z něho něco teče (padá) a vubec to neřeší, nestydi se. Ve dvou letech se matky rozhodnou, že jsou batolata na pliny už velký a zacnou je nutit sedet na nocniku, vymysli kdo vi co a vytváří na dítě natlak. Plina je jistota, kam se do té doby vždy vyprazdnily. Já se vlastně nedivím, že je s tim tolik problémů.
@Martina84 píše:
A kdy si ji zkoušela poprvé odplenkovat? Prijde mi, že je už vyspělá a právě proto, to moc řeší. Na plenu je zvyklá. Má to spojené, že se jen do ni vyprazdní a když není, je to problem. Je to jen muj nazor a takovou zkušenost nemám, takže s napravou neporadím.
Taky mi přijde, že začala dost pozdě a malá je zvyklá mít plenu na sobě neustále. Asi nebyla úplně zvyklá do teď chodit nahatá a “větrat se”
Ještě v červenci 2022 jsi měla 20 měsíčního syna, tak co vlastně máš?
@Naty333 dej jí zpět plinu a svátek. Jako udělala sis to sama. Dejte si pauzu obě a jen ukazuj, vysvětluj.. ![]()
Než něco začnete psát tak si zjistěte okolnosti nikde nepíšu že jsem ji nutila sedět na nočníku bože nebo že jsem začala pozdě a teď po ní chci ohromné věci 😁 😁 😁 malá si sedala na nočník už v roce a sama a když už tam seděla tak jsem jí při tom četla knížku aby tam chvilku vydržela o žádném nucení není řeč 🙈
@Naty333 píše:
Než něco začnete psát tak si zjistěte okolnosti nikde nepíšu že jsem ji nutila sedět na nočníku bože nebo že jsem začala pozdě a teď po ní chci ohromné věci 😁 😁 😁 malá si sedala na nočník už v roce a sama a když už tam seděla tak jsem jí při tom četla knížku aby tam chvilku vydržela o žádném nucení není řeč 🙈
A k čemu je dobré, že dítě sedí na nočníku a čte si knížku, když nic nevyprodukuje?
Normální je dávat dítě čůrat zprvu ve chvílích, kdy je pravděpodobné, že se vyčůrá (těsně po probuzení třeba) - posadíš na minutu maximálně, vyčůrá se -pochválíš, nevyčůrá, oblékneš a zkusíš za chvíli. Ty jsi na to šla úplně špatně a nás nazýváš dementy. A to říkáš jako někdo, kdo má zkušenosti s tím, že dítě tak moc pláče, až zvrací a dusí se
Každá rada drahá tady ![]()
@Naty333 píše:
@martina.se sama??? Aha 🤣 🤣 🤣 a čím?
No ten šok jsi ji udělala ty
ale tak buď ta chytrá, že.. naše děti trauma z čůrání nemají ![]()
@Naty333 hele, víš, je ten původní příspěvek ocitovaný, hvězdo? Každopádně místo urážení se nad sebou zamysli. Myslím, že tvé příspěvky o tobě hodně vypovídají.
Kdyby hloupost nadnášela ![]()
Co takhle zkusit jí na ten nočník přidělat Tesa páskou, to by mělo fungovat celkem spolehlivě ![]()
@Naty333 píše:
@martina.se sama??? Aha 🤣 🤣 🤣 a čím?
Tim, ze ji nutis tam sedet a ze s plenou cekas, az se dusi a zvraci
.