Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, ráda bych začala používat nějaké ekologické čističe. Máte prosím nějaké doporučení, jaká značka je fajn, ideálně nějaká stránka, kde objednám vše- na podlahu, nádobí, do myčky, na okna, na praní… ![]()
moc děkuji
Já mám rada Tierra VERDE a frosch (ten krásně voní). Pak je ještě sonett, ecover, a takový to bilozeleny český u čeho si nemuzu vzpomenout na název
a určitě bude dost dalších. Každá ta značka má svoje stránky, kde se daji objednat i velká balení, a prodávají je více nebo méně i rozvazkove služby jako rohlík, Kosík. FeelEco je taky fajn značka, pak si vzpomínám ještě na Attitude, Qalt… no je toho moc ![]()
Jo, Frosch není špatný. Už nějakou dobu používáme tablety do myčky, potom ten jejich „jar“ na nádobí (Jar jako takový mi dost dráždil kůži), univerzální čistič (ten hlavně na podlahu) a tekuté mýdlo. Zatím jsme spokojení.
Z DM tablety Denk mit natural do myčky, octový čistič Frosch, tekutý písek Frosch. Na praní třeba Yellow and Blue a na nádobí Method z DM. Víc toho nepotřebuju.
Na Euroně není nic ekologického (maximálně to, že je to hodně koncentrované a tak to máš v menším objemu obalů).
Celkem fajn je Tierra Verde (české výroby), lepší ale o něco dražší je (myslím německý) Sonnett.
Tierra má vyloženě vlastní e-shop, docela fajn je Econea. Nebo se podívej, jestli v okolí nemáš bezobalový obchod, tam bys to mohla koupit i do vlastních nádob, skoro vždycky mají tu Tierru.
Jo a myslím si, že člověk opravdu k efektivnímu úklidu nepotřebuje 10 různých čistících prostředků. Já používám akorát ocet a kde potřebuju odmašťovat, tak kapku prostředku na nádobí - na mytí oken, podlahy, různých domácích povrchů, na to všechno stačí ta mydlinková (sapnátová) voda a mikrovláknová utěrka.
Jinak tedy jasně - něco na praní (já si teda vyrábím mýdlový sliz, ale chápu, že to ne každého baví) a myčku nemáme, tak tam nevím.
Tím člověk ušetří přírodu i peněženku, když zjistí, že mu místo 10 prostředků stačí třeba 3.
NR čistič mám na celou domácnost. Jen jedna flaška. Akorát v něm neperu. Mamka ho používá aj do myčky, pamatuji, že babi v něm aj prala ![]()