Ekonomická SŠ nebo VOŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ekonomicka ss i vos je ti podle mne k nicemu.. ale kdyz uz, tak vos, stredni skolu uz mas, tak je zbytecna. Nebo nechces spis zkusit nejakeho bakalare?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v dnešní době, kdy ekonomické školy chrlí kvanta studentů bez šance na uplatnění, bych nešla ani do jednoho. a když už bych musela teda jedno z toho, tak VOŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak další střední škola je podle mě blbost, když už jednu máš, takže bych váhala mezi tou voš a bakalářem, ekonomická by ti mohla dost dát, pokud o téhle oblasti dost nevíš, kdybys třeba dál chtěla sama podnikat, ale že bys potom měla nějak větší šance na trhu práce, to si nemyslím. Absolventů ekonomie je mraky ![]()
- Citovat
- Upravit
No, ale když se hlásím na nějakou administrativní pozici, tak dají přednost někomu s ekonomkou než s potravinou… ani k pohovoru mě nepozvou.
Zrovna včera jsme se bavily s tchýní o tom, jak zrvna dělá v práci výběrové řízení na novou asistentku. Nejdříve vyřadí všechny, které nemají ekonomku, pak jsou na řadě jazyky a praxe…
Je to tak.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, šla bych dálkové na VS na bakalare…dnes je střední škola nebo VOSKA k ničemu, teda pokud umís perfektně jazyky nebo jsi velmi pracovita a máš praxi tak je to jedno. já lidí zamestnavam, ale stavare… s ekonomickou školou se mi hlásí kde kdo…neberu je..protože popravdě takových studentů. z ekonomických stř. škol je mraky, a jako zaměstnavatel si vybírám špičky v oboru tak sáhnou po VŠ. vzdělání…nemám s nimi žádnou práci a raději je lépe ohodnotim…takže říkám jdi na VS a výběr si jinej obor…jako právo, stavarina, chemie…to jsou obory kde je málo absolventů ale každej je v oboru bere…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ju a asistentku mám paní která ekonomiku nedělala…a je perfektní… stř. škola není k ničemu tím že budeš na pohovoru vědět něco o Máchovi či o derivacich nikoho neoslnis…já se ptala zda mají zkušenost s fakturací, zda ví co je nabídka a poptávka a jejich vývoj v čase, zda umí sledovat PX indexy, inflaci, logistiku…a to na VOS ani na střední lidí neumí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studovala i střední školu ekonomickou i vysokou školu ekonomickou a musím říct, že nejvíc jsem se toho naučila na vysoké škole. Střední škola ekonomická je sice fajn, ale naučíš se tam opravdu jen malé základy. Když si vzpomenu, tak jsme odborné předměty měli účetnictví a ekonomiku, účetnictví jsme měli 4 hodiny týdně a ekonomiku 3 hodiny týdně, z toho se toho opravdu moc nenaučíš… Taky bych se přikláněla k bakaláři. VOŠ je něco mezi střední a vysokou školou. Ale uvědom si, že není ani tak důležité, jakou školu budeš studovat, jako to, kolik se toho naučíš ty sama. Lidí s ekonomickým vzděláním je spousta a většina ani není schopna říct, co to je hospodářský cyklus. Je důležité mít nastudované i zákony, legislativy, atd. a to tě nikde ve škole nenaučí. Já bych se v budoucnu ráda zaměřila na mzdové účetnictví nebo personalistiku a doma ve volném čase si kvůli tomu studuji zákony. Práci sehnat v ekonomickém oboru je hrůza, sice chodím po pohovorech, ale pořád tam jen poslouchám, že nemám praxi, běžně chodím po pohovorech, kde se hlásí 100 uchazečů a nemám jak získat praxi, když mě nikdo nezaměstná, protože nemám praxi
No logika, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verunko preste tak…
lépe bych to neřekla …jak píše VŠ naučí člověka myslet a vzdělávat se sám, vyhledávat si informace a umět je používat…to by se mi na mém pohovoru líbilo moooooc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo jestli nechces bakalare, tak co nejaky ucetni kurz? ![]()
Proc vlastne nechces na vysokou? VOSku bys mela taky na 3 nebo 3,5 roku. Nebo se bojis narocnosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu holciny ti tu rádi dobře ![]()
SŠ a VOS je ztráta času a Bc. není až tak náročný chce to jen více samostatnosti a průchodnosti…souhlasím s holkama…to už opravdu raději kurz AJ či jiný jazyk, kurzy ale ty co konci certifikatama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám střední ekonomickou a vysokou ekonomickou. Na střední jsme se naučili takové ty základy, které se ale potom dost hodily. Třeba základy účetnictví jsme tam během čtyřech let zvládli dost dobře myslím - stejný okruh, který my procvičovali a pilovaly čtyři roky, jsme pak měli na vejšce za jeden semestr - lidi z gymplů nestíhali, nerozuměli, s účetnictvím se prali docela dost dlouho, než se jim to zažilo. Ale na té střední se učíš ještě hromadu dalších blbostí, které ani potom nevyužiješ. A jestli už jednu střední máš, je ztráta času studovat druhou.
VOS bych úplně nezatracovala, ono záleží na tom jakou školu si vybereš, kolikrát je ta látka probíraná shodná s tím, co se učí na bakaláři, ale na rozdíl od nich mají spoustu praxe (nevím teda, jak dálkaři
), ale deňáci chodili na praxi celé čtyři roky během celého školního roku - my na bakaláři byli jednou za tři roky (nic po nás nechtěli, žádnou práci, takže 99%ˇstudentů si jen někde sehnala razítko a tím to skončilo). Taky jsem zaměstnávala a vím, že pokud jsme se měli rozhodovat mezi člověkem s ekonomickým Bc a VOS, vzali jsme toho s VOS, byl takový použitelnější, ne jenom teoretik.
- Citovat
- Upravit
Mám vystudovanou střední i vysokou školu se zaměřením na chemii potravin. Bohužel jsem nezvolila správně, obor mě nebaví a je téměř nemožné najít práci.
Jsem momentálně doma s prvním dítětem a pak mě čeká ještě alespoň jedna mateřská, tak bych chtěla využít čas a studovat.
Neumím se rozhodnout, co je lepší, jestli středí škola nebo vyšší. Na vysokou jít nechci. Jak se liší obsah výuky? Jaké máte zkušenosti se studiem ekonomie?
Děkuji za vaše rady a postřehy.