Ekzém a uplakané mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
19.11.11 11:12

ekzém a uplakané mimi

Ahoj, už jsem prohledala snad všechno, ale i přesto bych se vás chtěla zeptat. Mám měsíční holčičku a bohužel už od 2. týdne musí být na UM. Stále má zácpu a vykaká se pouze přes rourku. K ránu mě vždy probudí s naříkajícím pláčem, jak tlačí a vlastně i přes den. Prdíky občas jdou. Používám na ně teď kapičky Baby Calm. Je fakt že už mi chudinka přijde jak pokusnej králík, protože zkoušíme různé UM :-( .
Nutrilon - nemá tolik tuhou stolici, ale krká ještě dvě hodiny po něm a občas ublinkne
Sunar - ten jí chutnal asi nejvíc, ale pláč, když kadila bobky, bych nepřála nikomu slyšet
Beba - u té jsme zatím zůstali nejdéle. Sice tužší hovínko, ale asi nejmenší zlo.
Před týdnem se nám malá i osypala. Doktorka nám na prohlídce řekla, že bude asi náchylnější na vyrážky (po narození měla kolem očí). Teď má vyrážku pod krken a na tvářích (červené fleky a pupínky). Doporučila nám omývat řepíkem a mazat Imazolem. Po tomto vyrážka trochu zhrubla, ale má ji stále.
Tak si říkám, jestli nemá třeba alergii na kravské mléko :nevim: . Máte někdo podobný problém? Byla by asi spokojené mimi, kdyby nebylo toho bolestivého pláče, při kterém celá zrudne a také jsme dostali 3 plíny kvůli kyčlím. Ale to už je zase o něčem jiném. Děkuju moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21522
19.11.11 11:22

ahoj Niko, je mi moc líto, že takto bojujete. Na to zažívání zkus koupit probiotické kapičky BioGAia. dávají se společně s babyCalm a pomáhají lepšímu trávení. měly by zabrat nejméně do týdne a kakání by mělo být lepší. akorát se připrav, že stojí 10 ml kolem 600 Kč. ale vydrží 2-3 měsíce.
no, s tou vyrážkou to může být cokoliv. pod krkem se mohla i zapařit. pokud tam má suchou kůži, tak bych zkusila promazávat a případně vyzkoušela HA mléko. to je pro děti náchylné na alergie. akorát je prý trochu hořké. já to chuťově neporovnávala. a vy máte alergii v rodině - ty nebo manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkaxxx
19.11.11 12:05

Děti měly také problémy, HA mléko jim trochu pomohlo, ale až Nutrilon allergy care (myslím, že se nyní tak jmenuje), pomohl nejlépe.
Pokud dcerka není úplně „zabetonovaná“, zkus mlíčko více naředit, dávala jsem o cca 10-30ml více vody (100-120ml vody na tři odměrky), dcerka pak kakala lépe.

• Citovat
  • Upravit
14
19.11.11 15:36

Manžel má alergii na pyl a roztoče, já na nic. Zrovna teď nám už druhý den kvůli každýmu prdíku pláče. Chjo. Četla jsem tady hezký recenze na Bebu Senzitive, ale bohužel u nás není vůbec nikde k sehnání. Zkusíme tedy asi nejdřív víc ředit Bebu a pokud se kakání nezlepší a vyrážka neustoupí, koupíme HA mléko. Anebo ho mám koupit rovnou? Už vážně nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
19.11.11 16:22

pokud má manžel alergii, je pravděpodobnost 30%, že ji dítě podědilo v jakékoliv formě. zkus rovnou to HA mléko. podle mě ti ho bez problémů objednají v lékárně. a na kakání ta probiotika. uvidíš, že bude líp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek