Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mala ma uz tak 14dni cosi na rucicce, prý ekzém, řeším to s lékařem ale chtěla bych vědět jestli vaše dítko nebo vy sami měli něco takového a jestli se vůbec jedna o ekzem nebo něco jiného??? Přikládam foto.
Mame asi neco podobneho. Na dotek je to takove drsne a suche.
Zatim jsem to s doktorkou neresila. Zda se mi, ze to ma ze zimy. Nez jdeme ven, mazu lipobase nebo detskou niveou proti chladu a vetru a zda se mi to lepsi. Kdyz zapomenu, zhorsi se to.
Co Vam rikala doktorka? Je to ekzem nebo ne?
@dolis Má to jen na té ruce? kolem celého zápěstí? Vypadá to jako kontaktní ekzem-neměla něco na ruce-náramek, gumičku, hodinky? Nebo něco v rukavici, rukávu…
Přesně je to drsné a suché i jakoby vyvýšené nad kůži, před vánoci tam mela par malých pupínku, sem si právě říkala ze jak si strka rucičky do pusinky ze je to tím, tak sem to neresila no a po vánocích sem si všimla ze je toho víc, dostali sme fucidin a locoid na střídavou, tak trochu to zabralo pak se to zastavilo i trochu zhoršilo, napsala nám teda holtovu mast a tím se to tak 3× tolik zhoršilo, ted máme do koupele linolu a delanou masticku calciovku s něčím i kortikoidy sou tam, mazu krátce. Ta plíseň už me taky napadla ale furt tvrdí ze ekzem. Jo nosila fleesovi rukavice vždycky je mela propocene…
Něco takového má dcera na nohách. Taky jsem to tu řešila, jedna mudr. nevěděla co to je, tak napsala kortikoidy, druhá řekla, že je to atop a napsala taky kortikoidy. Ty jí to ale strašně zhoršily, teď jí to mažu Lipobazí, občas prostřídám nějakým kvalitním mlékem a doufam, že jí pomůže moře…
A jak dlouho už to mala ma? Zhoršuje se nebo je to furt stejný?
@dolis A nezmenila jsi treba praci prasek nebo nedala jsi vic praciho prasku pri prani bundy nebo rukavic? A pak propoceni rukavic tez mohlo udelat sve.
Vyfotila bych to nase pro porovnani, ale na fotce neni nic videt. Ted to ma totiz celkem dobre, nema to cervene, jen sussi a drsnejsi, vystouple. Kvuli nemoci jsme totiz nebyli par dni venku.
Ne ne nic sem nezměnila, prádlo prepiram dvakrát prostě z ničeho nic todle. Přidej fotku porovnáme?
@dolis píše:
Ne ne nic sem nezměnila, prádlo prepiram dvakrát prostě z ničeho nic todle. Přidej fotku porovnáme?
Tak zkousim poslat fotku, moc tam toho neni videt.
@dolis Jestli tam měla malá před tím pupínky, může to být alergie na mléko, konkrétně na mléčnou bílkovinu. U nás se přesně takto projevovalo ABKM, tak se zkuste zeptat doktorky, jestli to nemůže být tím ![]()
@dolis a nebo se to může vyvíjet jako ekzém, taky bych co nejdříve zašla k doktorovi.
@dolis Jak to vypada s Vasim ekzemem na rucickach?
My jsme byli nakonec u doktorky, taky rikala, ze je to ekzem, ze je toho ted v zime spousta a ze jeste zkusime Linolu Fett, kterou nam predepsala, ale doplaceli jsme. Mazeme zatim treti den a zlepseni je patrne, kuze se mi krasne zjemnila. ![]()
Musela sem jit k jinemu doktorovi, dostali sme nejakou delanou mast s kortikoidy, mezitim se nam udelal ekzem i na druhy ručičce, ale malinko, tak sme tim mazali obe, pak na dolečení elidel, a jeste mazem od bebanthenu sensiderm a stridam to s excipialem, tak snad jeste týden a bude po, je to strasny svinstvo ![]()