Červené skvrny okolo pusinky 8měsíční

106
15.1.16 21:13

červené skvrny okolo pusinky

Dobrý večer, jdu si opět pro radu. Dceři je 8 měsíců a týden a dnes po večerní kaši se jí okolo pusy, pod bradičkou a na ramínkách udělaly velké červené fleky - všechny na místech, které byly kaší pobryndány - dcera bojkotuje bryndáky. Kaše byla mléčná od Nutrilonu, už ji několikrát měla a bez reakce. Napadla mě alergie, ale je zvláštní, že se projevila až teď. Krmím ji plastovou lžící a tou samou jedla dnes i odpolední svačinu - ovoce. Kaši jsem ale rozmíchala kovovou lžící - může to mít vliv? Jinak dceru hodně trápí zoubky, takže ožvýkává vše co je v dosahu, ale také to není nic nového. Skvrny se vytvořily poté, co jsem ji lehce umyla před koupáním obličej teplou vodu, aby se nepřilepila k podložce. Očividně dceru výrazně nesvědí. Teď jsem ji kontrolovala a skvrny pomalu blednou a mizí. Už od malička má problémy s kůží, kopřivkou vyvolávanou chladem nebo velkým horkem, atopickou dermatitidou, kterou se ale podařilo potlačit. Máte prosím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
15.1.16 21:25

Já být tebou tak zajdu k homeopatovi, syn má taky ekzém a krásně se mu lepší bez nutnosti mazání mastičkami a podobně…homeopat posoudí celkově chování dítěte, pocení, papání, spaní…a podle toho ti určí vhodný lék. Nám vždy pomohl, aniž bych musela zkoumat na co všechno má možná alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.1.16 21:50
@Kuky1107 píše:
Já být tebou tak zajdu k homeopatovi… Nám vždy pomohl, aniž bych musela zkoumat na co všechno má možná alergie.
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
15.1.16 21:58

Mam zkusenost ze proste detska pokozka je velmi citliva, dceri se neustale nekde delaly a delaji ruzne fleky, pupinky a vsechno mozne, vzdy to ale zase rychle zmizi, jinak ma i atopicky ekzem. A fleky kolem pusy to ji staci aby se parkrat olizla a vypada desne, nebo kyz mela dudlik tak taky porad nejake fleky. Pokud to zase zmizi tak bych to asi moc neresila. Muzes to rict sve dr az tam treba pujdes na prevenci, urcite bych nevolila nejakeho homeopata pro takhle male dite :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.1.16 21:58

@leola
pokud uz kasi driv mela a ok. tak to muze byt kombinace - bud s tema zubama nebo s necim jinym, co dneska jedla. nebo jen treba reakce kuze na teple, pokud ma koprivku ze vseho mozneho, jak pises.

asi bych tuhle kasi na nejakou dobu vysadila a pak zkusila par lzicek, dokrmit necim jinym a uvidis. hlavne, ze ji nic neni, ze by ji bolelo bricho nebo mela osypky v puse. moje kuze taky reaguje na vsechno, mam porad nekde nejake fleky. jednou jsem se z niceho nic osypala z pomerance, jinak mi nic nedelaji. alergie nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
15.1.16 22:14

@leola Malýmu se to udělalo taky cca v 7 měsíci, ale po mléčné kašičce HAMI. Toto byla první dávka kašičky s umělým mlékem,(odsávala jsem MM, které pil z lahvičky, pomalu jsem ho chtěla převést na UM), pak jsem zkusila trochu Sunarky a to nic neudělalo, ale radši jsem se v poradně zeptala doktorky. Dr. doporučila kaši vůbec nedávat, dále s UM také počkat, takže dál odsávat MM a zkoušet kontakt pusinky s jogurtem (neobsahuje laktozu, ale jen mléčnou bílkovinu), tím jsem měla případně vypozorovat, zda mu vadí laktoza nebo i bílkovina kravského mléka. Malej jogurt toleroval dobře, postupně jsem zvyšovala dávku, pak po dumluvě s dr. se zkusilo podat UM HA, malej toleroval a pak jsem přešla na normál UM. Kašičky jsem dávala jiné (Sunarka, Bebivita, Nestle) a Hami až skoro v roce. Alergie žádná není, asi jen blbá náhoda. Ať je to souhra náhod i u vás. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.1.16 22:30

@mamon79 Tak zkusím zase za nějakou dobu kaši od Sunarky, kde se přidává MM a počkám teď s novotami. Plánuju tak za týden zkusit jogurt, budu tedy postupovat podobně. UM zatím taky niky neměla a při jednom pokusu v minulosti to skončilo hysterickým záchvatem, tak doufám, že ta dnešní reakce prostě byla souhra špatných vlivů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek