Vyléčí se to někdy?

17715
31.12.15 12:21

Vyleci se to nekdy?

Prosim holky, uz jsem nestastna. Syn ma asi od svych 4mesicu na tvari krupicku. Dostal uz ruzne masti, ja zkousela kde co a vysledek zadny. Ted ma 15mesicu. Dnes mu to takhle zcervenalo. Venku na mrazu jsme nebyli. Neni preci mozny, ze ani kozni mu to nedokazala vylecit. Jsou to pupinky, jakoby male uhracky, nektere s bilym uvnitr. Par pupinku se mu dela i na rucicce na predlokti. Co to je? Nemate nektera zkusenoust? Nebo cim jste vylecily? Ja uz jsem bezradna. Telicko mazu eucerinem pro atopiky. V zime se mu delaly vyschle fleky zase. To se zlepsilo. Tvaricky mu s tim taky mazu ale tam to uspech nema. Chudacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17715
31.12.15 12:25

Tady snad jeste lepsi foto. Nekdy to cervene nema, jen ty pupinky. Tohle jak mu to dnes zcervenalo vypada uplne hrozive :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.15 12:33

Na alergologii byl? Jídlo atd…alergie na mráz?? Má to i v létě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
31.12.15 12:38

Taky máme, at mažu, či nemažu, je to tam pořád a jak říkáš, někdy jen krupička, někdy to zčervená, malou mám alergika, takže asi spojitost s alergií, naštěstí ji to nebolí ani nesvědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
31.12.15 12:39

@SIMONA1234 na alergologii nebyl, jeste nas tam nikdo neposlal. Obednam ho znovu ke kozni a vyzadam si zadanku nebo neco. V lete to mel lepsi. Ale naa mraze ted nebyl. Je nemocny.MA to stale, bez pupinku za tu celou dobu nebyl :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
31.12.15 12:43

Alergie na konkrétní jídlo se na alergologii dá zjistit až ve dvou letech. Zkuste to vypozorovat Vy, já mám holčičku atopika, od jejich tří týdnů a vím už plus mínus co mohu jíst a po čem se mi neosype a naopak co jist nemám (bohužel je toho docela dost :( )…Pevně věřím, že to časem zmizí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.15 12:43

@viky23 Může to být z jídla, nemusí…má to na tvářích…co polštář, dečka v postýlce…zkusila bych změnit. Začni si psát co sní, vypije a jak se mu to zhorší, tak pátrat co jedl/pil před pár hodinami/včera…?? Dál bych vyřadila aviváž a prala jen v tekutém prášku pro citlivky…a objednala se na tu alergologii. Asi přes pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
31.12.15 12:45

Můj syn to má také, na stehnech a od loktu do podpaží, pár pupínků. Nemažu již ničím. Manžel to má už od dětství také, takže čert ví, alergie oba bez nálezu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
31.12.15 12:48

Vypozorovat to je nade sily. Vzdytbji za den vice veci. Nemusi se osypat hned. Ted neji skorocnic jak je nemocny. Mel par lzicek kremove bramboracky. Prala jsem uzci v mydlovem slizu bez avivaze a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
31.12.15 12:48

A má to jenom na tvářičkách a nebo i jinde na těle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
31.12.15 12:49

Taky bych zkusila změnit prací prášek. Když použiju jednu nejmenovanou značku tak se taky osypu. A jiná značka mi nevadí a to ani není pro alergiky. Zkusila bych ještě i delší máchání. A jak píše @SIMONA1234 psát si co jedl, pil a průběžně jestli to má horší anebo lepší.
Já loni s hrůzou zjistila, že malý má ruce plné vyrážek a pátrala a pátrala a zjistila jsem, že to udělalo jedno konkrétní mýdlo na ruce, které si málo opláchnul, letělo do koše a teď má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
31.12.15 12:51

A to stabilně spí na dece? Jestli se nepletu a je pod ním deka. Určitě bych vše vyřadila a do styku jen s bavlnou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.12.15 12:52
@Lilyly píše:
Alergie na konkrétní jídlo se na alergologii dá zjistit až ve dvou letech. Zkuste to vypozorovat Vy, já mám holčičku atopika, od jejich tří týdnů a vím už plus mínus co mohu jíst a po čem se mi neosype a naopak co jist nemám (bohužel je toho docela dost :( )…Pevně věřím, že to časem zmizí ;)

Blbost..testy na potravinove alergie su mozne uz v skorsom veku..mam alergika a testovany bol v 6mes..skus si zavolat na dobru alergo(napr. imunoflow) a uvidis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
31.12.15 12:54

Dcera to ma taky, je ji sedm, s vekem to slabne o neco.Ja to driv mela docela dost na pazich, je mi tricet a konecne je to pryc.Muj tata to mel na pazich taky a dost viditelny, jemu to nemizelo.
Nikdo nikdy nikomu nebyl schopen rict pricinu, alergici nikdo nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.12.15 12:56

@viky23
S tymi alergenami to neni tak jednoduche..eliminacna sieta sa musi drzat dlhodobo, a postupne zavadzat nove potraviny..najc. alergeny su mleko, brambor, soja, kukurice, cokolada, citrusy, rakcata atd..je toho hodne..vynechat vsetko, min 4 dni bez potencialnych alergenov a potom pridavat po jednom(napr pridat maslo-davat 4dni ale uz nekombinovat s jogurtemalebo mlekem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek