Ekzém - kokosový olej

16
15.6.18 18:48

Ekzém - kokosový olej

Ahoj, malý má ekzém a po antibiotikach se osypal tak ze tedy ho má skoro na celém těle. Na promazávání mám synderman ale moc nepomáhá :(. Máte prosím vás někdo zkušenosti s kokosovým či jiným olejem? Děkuji vám předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
15.6.18 19:06

Mazala jsem kokosákem,ale nám moc nepomohl. Malá má hrozně vysušenou kůži,ale bylo to stejné :? Teď mám Biodermu tak jsem zvědavá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.6.18 19:16

Kamarádka ho chválí, mě vysušoval.
Je to dost individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
15.6.18 19:39

Ekzém je v tomhle nevyzpytatelný, někdy něco zabere a jindy ne. A když něco už zabírá, po čase to pomáhat přestane… Moje ekzematiky mažu lanolinem (čistým z lékárny) a bambuckým máslem, které se ale musí mazat na vlhkou pokožku (ostatně stejně, jako by se měl ten kokosový olej). Jo a určitě to chce nasadit probiotika.

Příspěvek upraven 15.06.18 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.6.18 19:40

Zkoušela jsem adermu a malymu neseděl. Teď taky přemýšlím nad Biodermou :think: Dáváte do koupele něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
15.6.18 19:41
@Nmama píše:
Zkoušela jsem adermu a malymu neseděl. Teď taky přemýšlím nad Biodermou :think: Dáváte do koupele něco?

Do koupele dávám vločky. Resp. vločky v ponožce :) Ale spíš jen krátce sprchuju, nejlépe bez mýdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
15.6.18 19:43
@Nmama píše:
Zkoušela jsem adermu a malymu neseděl. Teď taky přemýšlím nad Biodermou :think: Dáváte do koupele něco?

Já občas do koupele od dr. předepsanou Linolu fett. olbad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.6.18 20:39

U nás je lepší bambucke máslo (neparfemovane) , kokosak je dobrý užívat i vnitřně,třeba lžičku denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.6.18 20:40

Ale hlavne prvne je potreba exem uplne vysusit,takze na loziska je dobra zinkova mast a az se tonskoro sloupe,pak teprve mastit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
15.6.18 20:52

Ahoj nam stacila prvne ta zinkova mast a vysusit ted uz mazu bambuckym maslem a mame klidek "ťuk ťuk ťuk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
15.6.18 21:54

Ahoj
Pozor na různé gely, oleje (hlavně parfémované) a mastné masti ( ekzém se může zhoršit tzv. To ucpou, podráždí, pokožka nedýchá )
Ekzém je dobré nejdříve vysušit resp. Přesušit ložiska.. stačí zinková mast, koupele v černém čaji či odvaru z řepíku ( nám pomahal více řepík), ale spíš než koupel, bych sprchovala případně potírala vat.tampony/vatou v odvaru až do zlepšení ( prostě rychlý mytí ne máchání ve vaně).
Na mytí pak kostka od a-dermy a po zlepšení do koupele linola fett olbad ( olejová přísada)
Na promazavani linola těl.mleko, někdo používá kokosový olej ( nám nepomáhal)
Znám i dražší kosmetiku, ale tohle by mělo pomoci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.6.18 21:57

dekuji vám za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.6.18 14:44

kokosový olej určitě supr. Nevím jak na ekzém ale funguje na ledascos, doma ho máme vždycky několik sklenic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek