Ekzem na obličeji?

3.3.16 20:01

ekzem na obličeji?

Maminky, syn 3 roky, má problém od miminka s ekzémem, ted jsme měli cca pul roku klid a před měsícem se mu objevily na obličeji červené fleky. většinou to má kolem očí, někdy na čelíčku, prostě to putuje. když jdeme ven, téměř vše vymizí a doma v teple se to prokrví a vypadá šíleně. máte s tím některá zkušenost? co vám na to nejlépe zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
638
3.3.16 20:03

Docela mi na obličej zabírá ten nový bepanthen na ekzém. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
3.3.16 20:08

Můj syn má ekzém také na obličeji - kolem očí a na nose, pomáhá nám infadolan - mazat slabou vrstvu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.16 20:38

Vyzkousim. Snad neco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.3.16 21:09

Cutozin spray 4% Naprosto užasný!! Malá měla obličej samej ekzem ale uplně všude.. po 3dnech to zmizelo a hlavně nevrátilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.6.20 17:34

Máte zkušenost s ekzemem z roušky? Synovi se v březnu objevil na nose ekzem. Aktuálně ho má přes půl jedné tváře a rozlézá se na druhou. Zkoušela jsem všechno možné (první syn je atopik, tak jsem různě kombinovala to, co pomáhá u staršího - vysušit a promazat).
Byli jsme u doktorky, dala mast s kortikoidy. Po 18 dnech mazání to vypadá stejně.
Máte tip, co by ještě mohlo pomoct?

• Citovat
  • Upravit
1650
15.6.20 21:17

@Billi nedávala bych na to nic (říká se tomu nulová léčba). Tj.ani moc nemýt a když, tak čistou vodou. Netřít ručníkem. Může trvat i několik měsíců, než to odezní. Osvědčily se mi obklady z černého čaje: ráno uvařit sáček čaje a ještě teplý poťupkat na vyrážku, pak během dne opakovat, kdykoli si vzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek