Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, nemáte někdo prosím zkušenosti s takovýmto ekzémem viz.foto? Syn to má především na břiše, hrudníku a trochu na zádech. Jsou to takové oválné výstupky v barvě kůže a svědí ho to. Zítra to případně ukážu lékařce, momentálně bych mu ale ráda pomohla od svědění, případně to něčím namazala, ale tím, že nevím co je to zač tak to nechci něčím ještě zhoršit ![]()
@Natykli96 máš fenistil kapky? To by mu mohlo na noc od svědění pomoci.
Tohle má syn právě teď. Pokud ho to hodně svědí, tak taky určitě moc doporučuji fenistil kapky a nám nejvíc pomáhá mazat několikrát denně Sudocreamem.
@Micromia děkuji za radu, a dopátrali jste se co je to zač?
Jako ekzém to nevypadá. Zkus ten fenistil. Dej pak prosím vědět co to bylo. Tipla bych si spíš nějaký bradavičky - třeba molusky? I když ty bývají kulaté a naplněné tekutinou.
Asi když to namazes modrou indulonou tak nic nezkazis. Nebo bepanthenem, tenkou vrstvičku, třeba by to pomohlo trošku na to svědění. Nic jiného bych tam asi raději nedávala.
@Natykli96 Syn je ekzematik od půl roku věku, teď mu jsou dva a třičtvrtě a u nás vypadá ekzém i takto a má ho přesně takhle na trupu, takže podle mě je to atopický ekzém.
Edit: Jsou ty výstupky jako suchá kůže?
@Micromia právě že suché to není, je to jako kůže, jen vystouplá ![]()
@Natykli96 Aha, tak ekzém by byl asi spíš suché místo…Teda u syna to tak je. Taky jsem moc zvědavá, co to bude, držím palce!♥️
No, nechci strašit, hlavně tady to vypadá ve větším. Ale podobně vypadalo, když mě štípla blecha, které dotáhla do baráku kočka. Prostě takové vystouplé kolečka/ovály, svědilo to a když jsem se poškrábala, tak byla kůže kolem červená. Není to stejný případ? Ale třeba to má k tomu daleko. ![]()
Jako ekzem mi to neprijde…to.bud bude alergicke nebo to stipnuti…
Mám zkušenost s ekzémy. Chtělo by to vnitřně i zevně užívat jisté přípravky. Víc na osobním pohovoru.