Foto: Ekzém na trupu u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
15.12.25 20:20

Ekzém na trupu u dítěte

Dobrý večer, nemáte někdo prosím zkušenosti s takovýmto ekzémem viz.foto? Syn to má především na břiše, hrudníku a trochu na zádech. Jsou to takové oválné výstupky v barvě kůže a svědí ho to. Zítra to případně ukážu lékařce, momentálně bych mu ale ráda pomohla od svědění, případně to něčím namazala, ale tím, že nevím co je to zač tak to nechci něčím ještě zhoršit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22839
15.12.25 20:53

@Natykli96 máš fenistil kapky? To by mu mohlo na noc od svědění pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
15.12.25 20:58

Tohle má syn právě teď. Pokud ho to hodně svědí, tak taky určitě moc doporučuji fenistil kapky a nám nejvíc pomáhá mazat několikrát denně Sudocreamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.12.25 20:58

@Micromia děkuji za radu, a dopátrali jste se co je to zač?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.12.25 20:59

Jako ekzém to nevypadá. Zkus ten fenistil. Dej pak prosím vědět co to bylo. Tipla bych si spíš nějaký bradavičky - třeba molusky? I když ty bývají kulaté a naplněné tekutinou.
Asi když to namazes modrou indulonou tak nic nezkazis. Nebo bepanthenem, tenkou vrstvičku, třeba by to pomohlo trošku na to svědění. Nic jiného bych tam asi raději nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
15.12.25 21:02

@Natykli96 Syn je ekzematik od půl roku věku, teď mu jsou dva a třičtvrtě a u nás vypadá ekzém i takto a má ho přesně takhle na trupu, takže podle mě je to atopický ekzém.

Edit: Jsou ty výstupky jako suchá kůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.12.25 21:09

@Micromia právě že suché to není, je to jako kůže, jen vystouplá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
15.12.25 23:32

@Natykli96 Aha, tak ekzém by byl asi spíš suché místo…Teda u syna to tak je. Taky jsem moc zvědavá, co to bude, držím palce!♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
16.12.25 06:15

No, nechci strašit, hlavně tady to vypadá ve větším. Ale podobně vypadalo, když mě štípla blecha, které dotáhla do baráku kočka. Prostě takové vystouplé kolečka/ovály, svědilo to a když jsem se poškrábala, tak byla kůže kolem červená. Není to stejný případ? Ale třeba to má k tomu daleko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
16.12.25 06:38

Jako ekzem mi to neprijde…to.bud bude alergicke nebo to stipnuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.12.25 23:27

Mám zkušenost s ekzémy. Chtělo by to vnitřně i zevně užívat jisté přípravky. Víc na osobním pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.12.25 08:14

@Micromia mohu pomoci s ekzémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie