Ekzematičky prosím poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3987
31.10.14 13:20

@yourlady U nás je jen naše kožní, jinak bych musela do jiného města-jsem z vesnice. Volala jsem ještě ke dvěma, jedna u nás a jiná právě dál a nový pacienty neberou. Obvodní mám 50 km, v místě bývalého bydliště. Ona ta naše kožní to tam má šílený. Když jsem tam byla s roční dcerou, čekaly jsme tam 3,5 hodiny, protože to byl den bez objednání a nakonec nám řekla, že končí a nevezmou nás. Nezájem, že tam mám malý dítě, žádná přednost, nic. Tak je tam sprdla na první dobrou a nakonec nás ještě vzala, ale ty pohledy..tak jsem myslela, jestli mi neporadíte nějakou „samoléčbu“ :)

Příspěvek upraven 31.10.14 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
31.10.14 13:21

:think: já vím, že první, na co člověk pomyslí je atopická ekzém, ale nemohou to být třeba také kvasinky? Nebo začínající lupenka ( já ji mám třeba je na loktech, jak se v práci u kompu opírám - a v zimě na bradě, jak mi to tam dráždí šála :nevim: ); mažu sádlem a propoliskou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.10.14 13:22

@Ewista Já bych taky urgovala kožního doktora, nemusí to být jen ekzém, jestli jsou to spíš ohraničené fleky, tak to může být klidně i plíseň a kdoví co.
I když ekzém je nejpravděpodobnější, po těch hormonálních změnách, kterýma sis teď prošla.
Já měla s ekzémem docela klid posledních pár let, teď jsem na konci třetího měsíce a ekzém mám zas na polovině těla. Kortikoidy si ale psát nenechám, vím, že mi to dělaj hormony, tak počkám, až se usadí :-)
Doporučuju to samé, pokud je to atopický ekzém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
31.10.14 13:23

Ahoj, po porodu prvního syna se mi rozjel atopický ekzém, kortikoidy jsem při kojení nemohla, tak mi byly doporučeny výrobky Blue cap. Mrkni na ně, přečti recenze, na mě to funguje. Mám vyzkoušený krém a teď jsem kupovala i sprej, protože momentálně jsou krémy nedostupné, jsem spokojena i s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
31.10.14 13:25

Takhle naslepo mě napadl hlavně ekzém. Jediná rada je mazat mazat mazat, postupně přijdeš na to, co ti vyhovuje. Excipial, Lipobase, indulona, sádlo. Na svědivé pupínky mi doktorka doporučila octovou vodu.

• Citovat
  • Upravit
3987
31.10.14 13:26

@Ottylka Díky, mrknu se :)
Jinak ohraničený fleky to nejsou. Prostě červený a jak to namažu, tak to akorát víc vyleze a je vidět, že je to červený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
31.10.14 13:27

Ahoj, ano, můžeš jít na kožní, ale nečekej, že Ti vyřeší problém. Potlačí projevy nějakou mastičkou, uleví od svědění, ale nemůžou odstranit problém, z kterého ekzém vznikl.
Trpěla jsem na to od 5 až asi do 25 let. To bylo testů, stěrů, pokusů, mastiček, vodiček a nic nepomáhalo. Kožní nic nevyléčí a ani nezjistí z čeho to je. Důležité je odstranit příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
31.10.14 13:28

@Elenloth Mě právě taky napadl ekzém, protože si pamatuju bratrance, který měl ekzém hodně jako malý, pamatuju si, jak to měl různě v záhybech a jak to měl červený, suchý a pořád se drbal, i když nesměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
31.10.14 13:30

@histep To je sice hezký, ale já příčinu nevím :( Nikdy jsem problémy neměla, alergii mám akorát v létě na pyl. Jinak nový léky atd. nic nemám, tak nevim, co to způsobuje. V těhotenství to mohlo být hormony, ale teď už teda fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.10.14 13:32
@histep píše:
Ahoj, ano, můžeš jít na kožní, ale nečekej, že Ti vyřeší problém. Potlačí projevy nějakou mastičkou, uleví od svědění, ale nemůžou odstranit problém, z kterého ekzém vznikl.
Trpěla jsem na to od 5 až asi do 25 let. To bylo testů, stěrů, pokusů, mastiček, vodiček a nic nepomáhalo. Kožní nic nevyléčí a ani nezjistí z čeho to je. Důležité je odstranit příčinu.

Holka tak to sis prošla tím samým co já, proležela jsem na kožních měsíce a stejně nic, jen mazat kortikoidy, což nic neřeší.
Já si nakonec musela pomoct sama tím, že jsem vysadila všechno možný a zjistila jsem, že mi to dělají potraviny.
Kožařům nevěřím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.10.14 13:36

@Ewista Jsi teprve pět mesíců po porodu, to ještě pořád můžou být ty hormonální změny.
Kamarádka taky čeká, až se jí ekzém srovná, a to má doma osmi měsíční miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
31.10.14 13:39

@majki.r Nápodobně. Já sama jsem přišla na to, že alergie (a na alergologii to taky nezjistili) na těžké kovy z vodovodního potrubí. Stačilo se přestěhovat a bylo po ekzému. Tak jsem nechala udělat rozbory vody a ejhle… Když jsem se stěhovala zpátky, ekzém zpět, pak jsme vyměnili trubky za plastový a od tý doby mám klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
31.10.14 13:40

@majki.r Doufejme,že se to srovná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.10.14 13:53

Podle popisu mi to připomíná můj atopický ekzém. Určitě bych urgovala doktorku, nebo se zkusila objednat jinam, v mezičase můžeš zkusit krémy a masti z konopí (mám dobrou zkušenost s krémem Atopos od Cannadermu), nebo krém A-Derma Exomega. Ten druhý je dražší, prodává se v lékárnách, nejmenší balení je 200g, ale můžeš se zeptat, občas tam mívají vzorky. Tento mě osobně pomohl asi nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
31.10.14 14:01

@Ewista Mě po přečtení příspěvků napadlo, že jak píší holky o kvasinkách, či infekci, tak bys mohla zkusit Canesten krém. Já mám často ekzém mokvavý a s pupínky a DR mi píše mast s obsahem Canestenu, který prý je důležitý, aby to škodlivé zabil. A jinak mi to také přijde jako ekzém, když si psala, že si měla na krku, záhybech rukou..
A doporučuji to opravdu nepodcenit, já mívala také sem tam flíček a za několik let se pak rozjelo v pěkné koláče :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek