Ekzémy po holení

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.10.22 22:54

Ekzémy po holení

Ahojte všichni. Už nevím co mám dělat. Jsem žena a tak k tomu patří i holení nohou atd.. Pokaždé, když si oholím stehna, vyskočí mi na druhý den vyrážka, která hrozně svědí a když vlezu do vany, mám pocit, že umřu jak to štípe. Byla jsem na alergo a doktorka mi řekla něco ve smyslu, že jsem „alergicka na horkou vodu“, že moje tělo vypustí něco a to vyvolá tuhle reakci, ale řekla mi, že se s tím nedá nic dělat, že se mám koupat ve studenší vodě.. Jenže já bojuju se záněty močáku a cokoliv studené nebo vlažné mě děsí, protože jsem si se záněty zažila už moc..
Nemáte s tím někdo zkušenosti, popřípadě doporučit nějaký krém nebo něco.. :,(
Dám sem i pár fotek, fakt jsem už bezradná..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.10.22 07:28

Já mám citlivou kůži a z toho důvodu si nohy neholím. :nevim: Nevidím důvod, proč bych měla kvůli módnímu trendu trpět.

Zkus sprchu místo vany, studenější vodu, správnou techniku holení, ostrou břitvu, jiný holící gel, mazat ihned po holení, depilaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76118
13.10.22 09:51

No klasický „lišaj“ po holení :nevim:
je nutné si v říjnu holit stehna? pokud se neživíš jako modelka punčochového zboží a prádla, tak bych se na to zvysoka vy…a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
13.10.22 10:24
@stinga píše:
No klasický „lišaj“ po holení :nevim:
je nutné si v říjnu holit stehna? pokud se neživíš jako modelka punčochového zboží a prádla, tak bych se na to zvysoka vy…a

Taky si myslím. To se jí udělá, i kdyby si ty nohy holila v horské bystřině. :think:

Příspěvek upraven 13.10.22 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.10.22 10:25

Na Vánoce si řekni o elektrický holicí strojek, nedám na něj dopustit co se týče následných reakcí po holení. ;) Žiletky kůži dost podráždí, současně s pěnou, gelem nebo i sprcháčem to asi není ideální pro citlivou pokožku, navíc teplá voda taky vysušuje. Takže za mě zkus přejít na elektrický strojek, to samo o sobě kůži uleví. Po běžné teplé koupeli můžeš promazávat tělovým mlékem, kdyby běžný dráždil, tak mlékem/krémem pro atopiky.

Příspěvek upraven 13.10.22 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
13.10.22 10:31

Co epilator?

• Citovat
  • Upravit
14573
13.10.22 12:21

Zkus mazat kokosovym olejem, to pomaha. Zabral mi na holení pipky, pak jsem ho doporučila kolegovi, co mě svědění po holení kulek, tak tobe na nohy jistě taky zabere :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
13.10.22 21:48

Doporučuji po holení se namazat sudokremem. Holit a mazat večer a ráno krém vstřebany a bez ekzému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek