Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám citlivou kůži a z toho důvodu si nohy neholím.
Nevidím důvod, proč bych měla kvůli módnímu trendu trpět.
Zkus sprchu místo vany, studenější vodu, správnou techniku holení, ostrou břitvu, jiný holící gel, mazat ihned po holení, depilaci…
No klasický „lišaj“ po holení ![]()
je nutné si v říjnu holit stehna? pokud se neživíš jako modelka punčochového zboží a prádla, tak bych se na to zvysoka vy…a
@stinga píše:
No klasický „lišaj“ po holení
je nutné si v říjnu holit stehna? pokud se neživíš jako modelka punčochového zboží a prádla, tak bych se na to zvysoka vy…a
Taky si myslím. To se jí udělá, i kdyby si ty nohy holila v horské bystřině. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.22 v 10:36
Na Vánoce si řekni o elektrický holicí strojek, nedám na něj dopustit co se týče následných reakcí po holení.
Žiletky kůži dost podráždí, současně s pěnou, gelem nebo i sprcháčem to asi není ideální pro citlivou pokožku, navíc teplá voda taky vysušuje. Takže za mě zkus přejít na elektrický strojek, to samo o sobě kůži uleví. Po běžné teplé koupeli můžeš promazávat tělovým mlékem, kdyby běžný dráždil, tak mlékem/krémem pro atopiky.
Příspěvek upraven 13.10.22 v 12:06
Zkus mazat kokosovym olejem, to pomaha. Zabral mi na holení pipky, pak jsem ho doporučila kolegovi, co mě svědění po holení kulek, tak tobe na nohy jistě taky zabere ![]()
Doporučuji po holení se namazat sudokremem. Holit a mazat večer a ráno krém vstřebany a bez ekzému
Ahojte všichni. Už nevím co mám dělat. Jsem žena a tak k tomu patří i holení nohou atd.. Pokaždé, když si oholím stehna, vyskočí mi na druhý den vyrážka, která hrozně svědí a když vlezu do vany, mám pocit, že umřu jak to štípe. Byla jsem na alergo a doktorka mi řekla něco ve smyslu, že jsem „alergicka na horkou vodu“, že moje tělo vypustí něco a to vyvolá tuhle reakci, ale řekla mi, že se s tím nedá nic dělat, že se mám koupat ve studenší vodě.. Jenže já bojuju se záněty močáku a cokoliv studené nebo vlažné mě děsí, protože jsem si se záněty zažila už moc..
Nemáte s tím někdo zkušenosti, popřípadě doporučit nějaký krém nebo něco..
Dám sem i pár fotek, fakt jsem už bezradná..