Svědivé drobné pupínky

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.10.22 07:33

Svědivé drobné pupínky

Dobrý den, na rukou se mi objevily svědivé drobné pupínky. Nevíte co to může být a nebo čím to mazat? Nejsou skoro ani vidět jen na světle, ale už se mi začínají dělat i z boku chodidla a šíleně svědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5912
8.10.22 07:54

Namaž to fenistilem, a dej si něco na alergie třeba jestli máš dithiaden nebo něco podobného. Pokud je to kopřivka nebo nějaká alergie tak se to uklidní. Pokud se bude hodně rozlézat tak si skoč na pohotovost, zatím nejde poznat co to je. Neměla jsi něco neobvyklého, co běžně nejíš, nepiješ, změna něčeho jiného? Nebereš léky nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
8.10.22 07:54

@Natalie225 mam přesně to samé teď. Pupínky a velké svědění mezi prsty a na prstech rukou a nohou. Měl by to být dyshidrotický ekzém. Reakce na nějaký alergen v kombinaci s častým používáním mýdla a suchou kůži teď na podzim. Nemám to ještě potvrzené lékařem, na dermatologii jdu až v pondělí. Prý pomáhá hodně mazat nedrazdivymi krémy, aby byla kůže vláčná a omezit kontakt s tím, co to vyvolalo, což je těžký. Mám podezření na nové mýdlo na ruce nebo na cuketu, po které mi Skoro nalezla kůže z prstu. Ale uvidím v pondělí, co mi řekne doktorka. Jinak na to svědění na noc pomáhá si vzít nějaký lek na alergii, třeba xyzal. Alespoň člověk usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
8.10.22 08:22

Me se to dělá na nohou, když mám třeba ponožky s nějakým umělým materiálem a potí se mi noha, nebo na rukou, když sem měla v práci gumové rukavice, prostě když se mi ta kůže zapotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
8.10.22 08:57

Tohle je ekzem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.22 09:40

U mě stejně vypadá ekzém. Zajdi na kožní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek