Kožní problémy, co s tím?

5
4.10.22 12:01

Kozni problemy, co s tim?

Ahoj, jiz mesic bojuji s pocitem svedeni a paleni pokozky, kdy nikdy v minulosti jsem tento problem nemela. Uz nevim co „delam spatne“. Vypozorovala jsem, ze nejhorsi je to pres noc, kdy mi zacnou palet casti tela(stehna a trup), ktere jsem pres den necitila. Casto mi svedi i vlasova cast hlavy a boltce usi. Prasek jsem zmenila, povleceni v nem vyprala, ale jeden se pokozka uklidni a pak trapeni pokracuje nanovo. Jsem fakt zoufala. Jidelnicek jsem nezmenila. Svedeni a paleni mam pouze ja, nikdo jiny z rodiny. Nakoupila jsem si sprch.
gel a krem na telo od Biodermy radu Atoderm, a opet jeden den super, druhy den problemy pokracuji. Bohuzel netusim, co presne pokozce vadi, ze reaguje takto podrazdene. U dematologa jsem zatim nebyla. Poradite co s tim? Dekuji moc za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.10.22 12:09

Snížit teplotu při které spíš. Mýt se ne každý den a jen vodou + dětské tuhé mýdlo na šlapky a podpaží. Vypozorovat návaznost na jídlo (čokoláda, alkohol apod.). No a zajít na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.10.22 12:14

Měla jsem totéž ve věku kolem 16-19 let, mohla bych se na hlavu postavit a stejně jsem nepřišla na to, co to způsobuje, takže podle mě nějaký hormonální výkyv, když na to koukám zpětně. Brala jsem si na noc většinou půlku Zyrtecu a s věkem to samo přešlo :nevim:
edit: a na alergologii vše negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.10.22 12:15

Diky moc za zpravu, nekoupu se kazdy den. Alkohol nepiji vubec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.10.22 12:18

Zprava pro unudenou, diky moc, je pravda ze se mi narodilo treti dite, ten hormonalni vykyv me napadl taky, pripadne stresova koprivka ale nekojim a mala zadnou podrazdenou kuzi nema. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
4.10.22 13:59

Bereš HA?
a je to jen pocit, nebo je i nějaká vyrážka? případně jak přesně vypadá?
pokud nekojíš, můžeš večer pít šalvěj, to by mohlo pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.10.22 15:40

Odpoved cancerka: HA neberu, vypada to jako klasicka vyrazka tu mam na rukou a pocit paleni mam na trupu, tam ovsem zadnou vyrazku nemam, v noci je pokozka vyrazne podrazdena a zarudla, diky za tip na salvejovy caj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
5.10.22 07:43
@PavlasS píše:
Odpoved cancerka: HA neberu, vypada to jako klasicka vyrazka tu mam na rukou a pocit paleni mam na trupu, tam ovsem zadnou vyrazku nemam, v noci je pokozka vyrazne podrazdena a zarudla, diky za tip na salvejovy caj

můžeš zkusit večer koupel v octové vodě a pak namazat ne moc mastným krémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.10.22 13:26

Dekuji za tip😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...