Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojte maminy, máte některá zkušenost s elastickými šátky? Je tenčí a tím pádem lepší na léto? Já jsem začátečnice a měla jsem půjčený šátek od Storchenwiege (myslím, že je fakt kvalitní), ale malý v něm moc dlouho nevydrží a nosím ho převážně doma. Vyhlédla jsem si elastický od Medley (celkem levný - na doma to snad stačí). Díky za odpovědi
Ahoj mofso , slyšela jsem, že ty od Medley jsou pružné až moc a tím pádem se ti dítko začne velmi brzy prověšovat. Na staršího syna mám pevné šátky, ale mladšího teď nosím v Moby a jsem s ním moc spokojená. V pohodě se dá z druhé ruky koupit do tisícovky.
Ještě máme MaM Earth, ale ten jsem zatím nestihla vyzkoušet. Pružnost by ale měla být stejná jako u Moby.
Pak existují třeba Sleepy wrap anebo Hoppedizy, ale ty jsou prý taky z těch pružnějších, stejně jako třeba MaM Interlock.
Mofso - mě taky moc elastický nevyhoval - dítko se brzo prověšuje. Já mám zase odzkoušený Vatanai.
Mofso,
pro jak staré dítko šátek vybíráš? aby měl ten elastik ještě cenu ![]()
aha, tak to už ty hodně elastické jako např SLeepy wrap, MaM interlock a Medley jsou pasé…
Pevnější elastik jako Moby, MaM Earth nebo MaM ECO by byl podle mně vhodnější, mohlby ti ještě vydržet tak do 9m, pokud je miminko drobnější a klidnější tak i déle. šátky sice mají deklarovanou nosnost 15-18kg, ale u těch ročních se už můžou prověšovat i tím, že je miminko mnohem pohyblivější a látka je elastická, víc tedy povolí při pohybu dítka.
Nebo už můžeš jít rovnou do pevného tkaného šátku. Výběr je velmi široký a dneska jsou na trhu opravdu velmi kvalitní šátky světových značek, stačí si jen říct, kolik do toho chceš vrazit a pak si vybrat v té záplavě barev a vzorů
![]()
Co jsem byla na prednasce o satcich a noseni deti, tak elasticke satky jsou vhodne jen pro novorozenata, prave kvuli tomu, ze se provesuji a tezsi dite neunesou, i kdyz vyrobce nejakou nosnost garantuje. Pro starsi deti (mam pocit ze rikali od pul roku) uz urcite pocitat s pavnym satkem, a tudiz i drazsim.
Vlastni zkusenosti zatim nemam, jeste nosim v brisku
, toto je jen co jsem se dovedela od zkusenych.