Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj rada bych radu…chceme koupit krosnu pro 11mes dite. sbirame zkusnosti vas ostatnich.....salewa, ferrino, deuter, tatonka, lafuma. diky
ahoj. loni jsme pořídili nikko http://www.detskydum.cz/…rier-240701/ a zatím maximální spokojenost, je ve vnitř docela prostorná, tak se tam vejde i teď s bundou. za tu cenu je to myslím velmi slušné a kvalitní. původně jsem myslela salewu (teda deuter, ale na ten nebylo), ale neseděla mi na zádech a ještě váží víc než nikko.
dobrý výběr
Ahoj,
tak my jsme dostali loni od tchanu krosnicku salewa a je super, ma i plastenku, strisku, je docela lehka, malej nam v ni i spi a v pohode, muzu jen doporucit.
mame Salewu a supr spokojenost…nevim,co bych tam zmenila k lepsimu…koupili jsme spolecne s plastenkou,striskou a jeste k tomu davali lahvicku od Siggu zdarma…
jana
Ahojki,
taky mame Salewu a nejvyssi spokojenost!
Kac
(nyni bude potuvat dal po rodine Honzik zvlada jiz tury sam)
moc diky za odpoved, mame spadeno na salewu (jen ted ma vyjit vylepsena verze, tak vyckavame), taky si ji chceme nejdrive pujicit. jeste dotaz- na jak dlouhe vylety to je? nejak mi krosna prijde porad min pohodlna na spani nez kocar (nasemu prckovi bude v dubnu tepr rok)…
My máme Deuter, mám srovnání pouze se Salewou - Deuter má podle mě lepší zádový systém, ale Salewa je taky výborná. Kdybych neměla na Deuter výraznou slevu (náhodou jsem jí vyhmátla v září v Hudy-byla studentská), tak bych vzhledem k ceně a kvalitě koupila Salewu.
Na spaní bude určitě pohodlnější kočárek, ale v krosně se taky vyspí. Na jak dlouhé nošení? No podle toho jak dlouho dítě uneseš a jak dlouho v ní vydrží. Obecně se myslím doporučuje dělat pro dítě přestávky.
ahoj,
k te delce noseni…asi podle typu ditete…nas syn je zivejsi dite,tak ze vydrzi presne na dojiti k nejake chate,tam musi ven a behat,hrat si…pak zase do krosny a dale…proste nejaky celodenni vylet by nam tam nevydrzel…no nevydrzel,musel by tam byt,ale bylo by to pro nej utrpeni a tim padem i pro nas..
tak ze jsme s manzelem zhodnotili,ze hory a jejich dlouhe prechody neutecou a chodime ted takove kratsi turky …treba tak 6km na chatu nebo nekam do lesa, na louku,tam se maly vyblbne a zase jdeme dale…hlavne,ze jsme venku a z mesta…(na podzim jsme tak chodili na hriby..maly v krosne s tatkou,mala u me v satku…)
ale mame zname,kterym stejne stary chlapecek jako nas vydrzel v krosne klidne celodenni vylety v Dolomitech…vetsinu cesty prospal…(ja toho nejsem zastance..protoze co z takoveho vyletu pak ma?..ale to je vec nazoru)
a taky cim mladsi dite,tim tvarnejsi…tak ze to vase rocni by mohlo vydrzet dele v batohu,asi se nebude tak branit,jako ten dvoulety…
jo a jsem jednoznacne pro,ze spani je lepsi v kocarku…vsak srovnej…spani v leze nebo spani za jizdy v sede v autobuse…co je ti prijemnejsi?…ja jsem pro leh ![]()
tak ze shrnuto…myslim,ze by se mely delat prestavky docela casto a bacha na chlad…nosic muze byt celkem spoceny z namahy a neuvedomi si,ze ditko v krosne se nehybe a tudiz je mu zima celkem brzo …znamym v Tatrach takhle hodne moc promrznul klucik v krosne a oni to zjistili az po dvou a pul hodinach pochodu…
jaana
To je fakt, taky jsme byli se synem na horách na tůře v mraze a musel být docela dost oblečený. Rozhodně bych doporučovala nějaké funční prádlo do krosny. Hodí se na léto i na zimu.
Naše zkušenosti s Nikko (Dětský dům) jsou zatím krátké, ale spokojenost. Poměr cena-výkon je bez konkurence. Když si člověk upraví popruhy (nosí teda manžel, zatím max 18 kg - váha samotného nosítka, oblečené mimino 12 kg, 3 lity nápojů, deštník a další), tak je to subjektivně lepší než co jsme zkoušeli jiného (Chico a další), ta stříška je taky super. Když unesete těch 25 kg, tak se ty kapsy taky využijí. Půl hodiny s tím ujdete, pak krátká pauza, mimino a nosič se protáhne a jde se dál.