Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky,
zajímal by mě váš názor a zkušenosti s tímto nosítkem.
Chtěla bych si jej pořídit již pro novorozence.
Děkuji moc předem.
Já ho měla, ale moc se mi neosvědčil. Tak na hodně krátké procházky. V zimě je mimi nabalené, já byla taky, takže se mi ten vak dost špatně nandaval. V létě by to asi taky bylo o něčem jiném. Navíc já jsem drobná, takže možná je to taky tím. Takže jsem ho měla jen párkrát a pak jsme ho prodali. Za tu cenu se mi to tedy vůbec nevyplatilo. Příště bych si možná koupila ten levnější, např. od Pecha.
Taky by mě zajímaly nějaké zkušenosti s tímhle vakem. ![]()
Jedna věc je, jak praktický je baby-vak, druhá věc, pokud už se někdo pro baby-vak rozhodl, tak jak si na tom stojí Tikamak vzhledem ke konkurenci?
Jasně, že šátky jsou více univerzální a klokánek nebo manduca má zase něco jiného do sebe.
Nemám přímo tento,mám tenhle vak a za mě vak pro novorozence nebrat,použila jsem ho asi 2× a leží mi ve skříni a není mi k ničemu.Malé miminko do něj úplně zapadlo a větší bylo na jedno rameno těžké i při 15min procházce.. Nakonec nosíme v šátku a nedá se to s vakem srovnat ![]()
já měla tikamak a musím říct, že jsem byla spokojená, malý v něm krásně spinkal, chodili jsme s ním takhle i na houby, do krámu, jen když už byl větší tak se trochu pronesl, ale to i normálně, malou jsem do něho zkusila dát a neuspěla jsem, každému vyhovuje něco jiného
No, takže já si tenhle vak pořídila a mému synovi se v něm nelíbilo, byl tam hodně zkroucený. Dala jsem ho kamarádce a ta ho zase využívá maximálně a jejímu synovi se tam náramně líbí. Takže ono je to vážně hodně individuální. Záleží, jestli je miminko klubíčkový typ. Takže radím nejdříve vyzkoušet - pokud to lze. Ale jinak je tenhle vak vážně super, pokud mimčo tuhle polohu snese. Dobrý materiál, dobře vypolstrovaný, dá se zapnout na postýlku a použít jako houpačka. Jednoduchá manipulace. A taky je opravdu hezký a moderní - v porovnání s jinými vaky.
Já jsem ho koupila už použitý na Aukru a dobře jsem udělala, moc se mi neosvědčil. Malé se v něm nelíbilo a zdála se mi hodně zkroucená a zapadlá. Protože prvních 5 týdnů jenom řvala, tak jsem rychle běžela koupit BabyBjorn a ten využíváme maximálně. Ale myslím, že je to hodně individuální. Ale vak je myslím moc hezký, pevný materiál a boky polstrované a dle mého se poměrně jednoduše nasazuje, i když na jedno rameno se dost pronese, ale to samozřejmě všechny vaky.