Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahojky, docela mne zaujalo toto nositko, tak jsem se chtela zeptat zda s nim nektera nemate jakoukoliv zkusenost … diky
pro blizsi popis zde - http://www.isatky.cz/index.php?…
Ahoj,
mě by to taky zajímalo ![]()
pár dalších odkazů najdeš zde:
www.nosenideti.cz - sekce DISKUZE, REFERENCE, MANDUCA ![]()
… trochu zpoždění, ale zajímalo by mně, jestli jsi nosila i novorozence… v popisu píšou, že to jde (narozdíl třeba od Erga, ale nějak si to nedovedu představit…)
Díky
Manducu mame
jsem s ni maximalne spokojena i kdyz oproti satku jsem zprvu byla neduveriva
…je to rychly, pohodlny a i kdyz Viky uz ma 9 kilo tak se krasne nosi…
Jinak manducu ma asi tak pulka listopadu 2007 ![]()
muzu jen doporucit, ale novorozene bych tam fakt nedavala i kdyz je tam jakasi novorozenecka vlozka, Vikulinka jako uplny miminko jsem nosila v satku
prijde mi vhodnejsi
Též jsem spokojená majitelka, ale mimino se mi do ní nainstalovat nepodařilo. Respektive podařilo, ale řvalo jak tur a mě se zdálo, že má nožky v nějaké divné poloze. Nevím už kdo mi potvrdil, že měl stejný pocit s miminkem. Možná kdybych zkoušela déle a nenechala se tím odradit, mohli jsme na to přijít.
Jinak nosíme cca od šesti měsíců a je to perfektní.
Díky za odpověď ![]()
Uvidíme jak to nakonec dopadne … mám šátek po ségře, a nosítko si mám vybrat jako dárek ![]()
ahoj ja mam beco a nosim v nem 3 mesicni mimi. je naprosto pohodlne a muzes v nem pak nosit i vetsi dite. nosim v nem i starsi ditko, to mu je rok a pul. prodavaji ho na ww.babynositka.cz
Ahoj,
my nosíme malého v Manduce od června a taky veliká spokojenost
Jsem ráda, že sem si ji pořídila…jako novorozence jsem nosila malého v šátku (měla jsem ho půjčený od ségry), ale nebála bych se v ní nosit novorozenečka ![]()
My manducujeme asi od sesti tydnu a Stepan s nosenim nemel zadny problem, do 4 mesicu v manduce jen spal. Kycle mel v 5 mesicich uplne v poradku a je mozne, ze nam k tomu manduca pomohla, protoze v rodine jsme s kyclemi problemy meli dost velke (hlavne z moji, ale i z manzelovi strany). Ja tedy tento typ nositka muzu jen vrele doporucit, u nas v rodine i v okoli je s nim velka spokojenoct ![]()
E.
Tak koukám že jdu s křížkem po funuse.
No já osobně jsem do Manducy dávala Sofii asi ve 3m a v pohodě už jsme dokonce zmenšovací vložku nepoužívali, jinak bych si troufla i na novorozence do té zmenšovací vložky a né na celý den (to spíš kvůli hlavičky a krku) v pohodě by to šlo. ![]()
zdravim nosice, sic uz trochu pozde, ale přesto případným zájemcům o nosítka můžu nabídnout na půjčení a vyzkoušení Manducu, Mei Tai, Alpino - prozatim ![]()
Kontakt na mě je moravcka@seznam.cz
Ahojky,
prosím někoho, kdo nosil novorozeňátko v Manduce o vysvětlení, jak funguje ta zmenšovací vložka, jak vypadá, jak se miminko do něj vkládá…
Taky nerozumím, co je to poloha „M“ ![]()
Cituji z popisu: # vnitřní integrovaná zmenšovací vložka umožňuje nošení miminka od narození aniž by docházelo k nepřirozenému roztahování nožiček # přibližně od 3 měsíců lze nosit miminko v samotném nosítku Manduca v M poloze , která respektuje správné postavení končetin a držení páteře
Budu moc vděčná za vysvětlení!
Elko,
zkusim ti odpovedet, snad to bude aspon trochu srozumitelne ![]()
Nevim, jestli jsi mela moznost videt manducu na zivo nebo alespon vis, jak vypada ta novorozenecka vlozka???
Pokud pouzivas novorozeneckou vlozku, ktera je schovana na vnitrni strane zadoveho dilu manducy. Vzdycky musis mit nejprve zaply bederni pas, pote si polozis zadovy dil manducy na kolena. Na tento dil si polozis dite a novorozeneckou vlozku povedes mezi nozickami smerem nahoru, stejne jako plenu a zapnes patentky novorozenecke vlozky umistene vne nositka. Pote zvednes celou manducu do svisle polohy.
Poloha „M“ znamena, ze zadecek ditete je niz nez jeho kolena.
E.
k té Manduce: Já nosila malého od cca 3 týdnů protože pořád plakal-v Manduce byl klidný a spal. Používala jsem novorozeneckou vložku a zip měla rozepnutý-tedy prodlouženou zadní část ještě jsem dávala kapaucku. Poloha M znamená že Manduce má miminko hohy pod sebou jakoby schoulené pod bříškem což je vhodnější než by se roztahovaly kolem tvého pasu to až od těch cca 3 měs. TAk snad jsem poradila. Petra