Elektrická akumulační kamna

52
10.11.22 12:54

Elektrická akumulační kamna

Zdravím, máme vyhlídnutý jeden byt ale topí se elektrickými akumulačními kamny. Máte někdo zkušenost? Aby nás to finančně nesežralo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3800
10.11.22 13:19
@Ellis95 píše:
Zdravím, máme vyhlídnutý jeden byt ale topí se elektrickými akumulačními kamny. Máte někdo zkušenost? Aby nás to finančně nesežralo. Děkuji.

Finančně nevím, ale u mojí kamarádky, která má v domě akumulační kamna, je pořád zima. Ta kamna přes den hřejí velice málo, dá se na nich sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.22 13:31

@Ellis95 ahoj :) já mám doma taky akumulační kamna a zima nám tedy není, taky záleží na kolik stupňů si je nastavíte. No a po finanční stránce, já mám vcelku malý byt 1+1 54 M a zálohy mám 3000 Kč (a přeplatky vždy)… jen nevím až mi skončí fixace 8o, kolik mi ČEZ napálí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.11.22 13:31

@Ellis95 spíš záleží na zateplení a složení stěn a podlahy. Osobně bych chtěla vidět cca 2 roční vyúčtování a přepočítala bych si, na kolik mě to vyjde po zdražení. A taky bych se zeptala, na kolik jsou zvyklí topit-to je hodně důležité, ptž někdo doma mrzne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.11.22 13:35

Aku kamna se nahřívají „nočním“ proudem. Tedy jakoby „přes noc“ a pak to vydrželo sálat celý den. Mělo by to být teplejší, než jenom vlažné. Možná jsou stažené, mělo by být i ovládání, možná 3 stupně výkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný