elektrické odsávačky MM ???

18
4.4.08 12:27

elektrické odsávačky MM ???

Ahoj,

máme doma čtrnáctidenního prcka, už v nemocnici jsem měla problém s prasklou bradavkou a doma se to jen horší (jedna už je opět prasklá a druhá rudá a přisávání k ní velmi bolavé), malá se na mě při přisávání doslova vrhá ale potom se snaží ode mne odtlačit, aby měla v puse jenom bradavku, když se to nedaří tak spustí jekot a je po kojení. Zatím zatínám zuby bolestí a kojím z jednoho prsu, druhý odstříkávám a dokrmuju stříkačkou, ale nevím, jak dlouho to vydržím.
Ruční odstříkávání je zdlouhavé a tak uvažuju o odsávačce spíše o elektrické než ruční. Zaujala mě elektrická od Medely Mini Electric (přiznávám, že i cena se mi zdá vcelku dobrá). Můžete se podělit o zkušenosti s ní nebo i s jiným typem od jiného výrobce? 1)Pokud bych byla nucena časem přejít na plné odstříkávání MM a dokrmování lahví, máte někdo zkušenost, že v takovém případě je Mini Electric dostačující odsávačkou?

1. Taky by mě zajímalo, jestli když používáte odsávačku ji skutečně po každém odsávání sterilizujete nebo jen propláchnete? (to sterilizování mě trochu odrazuje)
  2. Pokud jste odstříkavaly ručně a pak si pořídili elektrickou odsávačku byl nějaký rozdíl v množství odsátého MM?
  3. Máte někdo dobré zkušenosti s chráničemi bradavek při kojení, pomáhá to proti popraskaným a bolavým bradavkám?

Díky moc za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
4.4.08 13:35

Plně jsem odsávala skoro 4 měsíce a právě Medelou mini a můžu doporučit, jen bych si pro příště koupila tu „obouprsní“ variantu, ušetří to čas a a obě prsa se odsají stejnoměrně…
Odsávačku jsem po každém použití nesterilizovala, jen propláchla a vyvařila večer
jo a k tomu množství: řekla bych , že ručně šlo pouze to, co šlo lehce, odsávačka vysosla skutečně všechno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
4.4.08 17:35

Medelu mini elektrik můžu jen doporučit, mám už druhou a jsem moc spokojená. Nevyvařuji, jen vyplachuji horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
4.4.08 18:25

Ahoj,
s Medelou mini electric mám taky jenom dobrou zkušenost. Ruční odsávačka je podle mě na nic. Verze na obě prsa možná stojí za zvážení, ale určitě se to dá krásně zvládnout i s tou jednoduchou. Co se týká sterilizace, tak jsem pouze proplachovala a přelívala horkou vodou a jednou za pár dní jsem vyvařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.4.08 18:27

Ahoj,
tak ja s elektrickou odsavackou nemam zkusenost, mam jen manualni Medela Harmony a mne staci bohate, za cca 5-10 minut mam az 100 ml…
Co se tyka tech chranicu, tak ja mela to same, mala je od malinka hrozny zrout, takze uz z porodnice bradavky totalne rozzuzlane a popraskane. Koupila jsem chranice bradavek a asi tri tydny jsem je pouzivala, nez se to spravilo. Taky jsem uz od zacatku kojila z jednoho prsu, aby se stihlo po kojeni + namaznuti Bepanthenem za tech +- sest hodin dat prso dokupy… Doporucuju sehnat chranic od Medely, nebyly spatne ani Nuk. Pres ostatni mi mala nechtela moc pit, jsou silnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat