Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky,
prosím o radu. nebo spíš ujištění, že všechno chápu. přivezli jsme el. parní sterilizátor od aventu. chápu dobře, že vysterilizuju - samotná akce trvá 6min (a to jak na 6h tak na 24h) a pak je hotovo? a jde o to, že lahvičky zůstanou vydezinfikované po tu danou dobu podle zvoleného programu. ale jen než to otevřu? já myslela, že z toho budu moct brát po šesti minutách třeba po jedné flašce a budu tím pádem mít na celý den pokoj od sterilizování. ale ono se to, když se to otevře, musí tím pádem použít?? jak to prosím vás používáte? já jsem úplnej tydýt asi
nebo to mám vysterilizovat…až půjdu dělat v noci malému mlíčko, tak si vezmu jednu flašku, zbytek sešroubuju a dám do lednice naprázdno? tam by to mělo vydržet 24h ještě vydezinfikované??? rozumím tomu dobře? ![]()
Já teda sterilizátor nepoužívám, takže nevím jak přesně se s ním pracuje, mám samosterilizační lahve. Snad vám aspoň trochu poradím. Po sterilizaci si lahve sešroubuju a na savičku nandám ochranou krytku. Když nesáhnete dovnitř lahvičky a na savičku, zůstanou sterilní i po vyndání a sestavení. Do lednice bych prázdné lahvičky nedávala.
Vše vysterilizuj, používej jednu po druhé na každé jídlo, pak zase vše sterilizuj, ber jednu po druhé, atd.
Proč bys musela furt dokola sterilizovat již sterilizované flašky jenom proto, žes jednu z nich odebrala?? Navíc když to dovedu add absurdum, tak bys nemohla ani použít onu vytaženou, protože není sterilní ![]()
Aha, děkuju. takže budu brát jednu po druhé a zbytek tam nechám…
Mě by zase zajímalo jestli můžu ve sterilizatoru na láhve sterl. i dudlíky. Nebo je na to nějaky spešl?
Dík za radu
Také mám parní sterilizátor od Aventu a musím říct, velká spokojenost je tichý a celý proces trvá jen pár minut
Lahvičky bereme postupně… až dojdou tak znovu sterilizujeme, používám ke sterilizaci i kelímky od Aventu, dudlíky.
Klasika večer to tam našoupu vše co potřebuju vysterilizovat, a během dne si to podle potřeby beru. ![]()
Taky mam parni srerilizator od Avent! Ohromna spokojenost! Pri dvou malych detech (. 1,5 a 6 tydnu) uz si nedovedu predstavit sterilizovat lahvicky, dudliky, kartacky.. jinak! Za par minut hotovo a sam se vypne! Jednoduchy na zachazeni a vejde se tam 6 lahvicek do dolniho kose a do horniho davam saci nastavce, dudliky, kartacky ![]()
Ahoj, pořídila sem si starší elektrický sterilizátor Avent Iq 24.
Můžu se zeptat jak používáte? Zkoušela sem program 1, do programu 2 se mi moc nechce, nemám ráda když je něco stále v el. i když jsme pryč.
Jinak opravdu můžu programem 1 vysterilizovat lahvičky na celý den, pak vyndat hned sešroubovat a používat podle potřeby celý den? Opravdu to vydrží sterilní?
Ještě mi trochu vadí, že jsou lahvičky stále vevnitř trochu mokré i když přebytečnou vodu podle návodu vyklepu.
Necháváte je nějak oschnout než sešroubujete? V návodu se píše sešroubovat hned, nebo použít, ale ta voda mi tam trochu vadí, mám strach, aby se to nezačalo nějak kazit nebo plesnivět i když je to asi blbost, ale co já vím ![]()
Omlouvám se za blbý dotaz, ale naznám nikoho kdo to používá, nemám se koho zeptat ![]()
@hanula23 pouzivam sterilizator do mikrovlnky ale to bude podobne… take je vse po akci jeste orosene a ja teda sesroubuji az proschnou. jinak nak zvlast to teda nehrotim, i mimisek musi mit trosku bacilku
vzdycky rano sterilizuju lahvicky a dudliky, popr kousatka a pak behem dne uz jen omyvam ![]()
Ta voda v tom není na škodu, uvědom si že je to vysrážená pára. nedrží se tam žádné bakterie protože ty byly zničeny už párou. Já osobně nechávala oschnout ve sterilizátoru. O odebírám pro aktuální potřebu.
@superandrysek píše:
@hanula23 pouzivam sterilizator do mikrovlnky ale to bude podobne… take je vse po akci jeste orosene a ja teda sesroubuji az proschnou. jinak nak zvlast to teda nehrotim, i mimisek musi mit trosku bacilku
vzdycky rano sterilizuju lahvicky a dudliky, popr kousatka a pak behem dne uz jen omyvam
ty stale sterilizujes denne dudliky??
@hanula23
K tej sterilite-jak na to sahnes, sterilne to neni..musela by si na to sahat bud sterilnym nastrojom alebo rukavicami..ten sterilizator ma znicit vsetky breberky..v momente ako to otvoris, obsah u parneho povazuj za sterilny 24h, potom uz neni..za predpokladu, ze tam nechnapes rukami, takze v domacom pouziti tie sterilizatory veci vysterilizuju ale dalsim pouzivanim sa o sterilnom bavit nemozme.. ![]()
Voda nevadi, je to vyzrazana para, ktora vznikla sterilizaciou(parny sterilizator)..
Mne ked voda ostala, tak pri montovani som vyklepala a vytrela sterilnymi stvorcekmi, tiez ma tam rozculovala, ale ruky som si len umyvala..