Elektřina od Energetického centra

980
4.2.10 11:18

Elektřina od Energetického centra

ahoj holky, potřebovala bych se zeptat, zda některá máte zkušenost s Energetickým centrem - http://www.energetickecentrum.cz/

Nabízí levnější sazbu na elektřinu, prý spolupracují s ČEZem…ale mám strach,abychom do něčeho nevlezli a pak nelitovali.

Poradíte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6153
4.2.10 13:20

Nejsem si teda stopro jistá, ale asi jo… myslim, že od týhle firmy u nás včera někdo byl, nabízel nějakou smlouvu, levnější elektriku… ale obecně nemám důvěru k lidem, co mi něco nutí mezi dveřma a ani nejsou schopní mi dát svojí vizitku (prej nemá, mám si všechno najít na netu).
Ale jinak teda vlastně o tom nic nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
7.2.10 18:39

Ahoj, nevím, jestli to byla zrovna tahle firma, ale u nás v baráku taky někdo takový byl. Sousedka říkala, že tvrdily, jak spolupracují s Krajským úřadem a E-onem, a když na obě místa volala, tak na Kraji o ničem nevěděli a na E-onu o nich sice věděli, ale dobrou zkušenost s nimi nemají :evil:

Já bych byla opatrná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
7.2.10 19:41

Jj, taky jsem byla - druhý den už nepřišli :kytka: Už jen to jednání toho pána :nevim: Byl na můj vkus dost drzý, když jsem chtěla legitku - to byl problém…tak jsem ho vyslala o dům dál. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teli
25.3.10 07:43

Nebála bych se

To možná byl špatný obchodník, když se takhle oháněl. Z toho, co jsem si přečetla mi vychází, že to může být docela výhodné a co mi brání si nechat návrh smlouvy a rozhodnout se později, až si to pročtu.

Tady dokonce píšou o té změně a co to obnáší.

Dejte vědět, pokud k nim někdo přešel, uvažujeme o tom :-)

• Citovat
  • Upravit
bohu1
3.1.12 21:19

energie z E centra??

od vašich posledních příspěvků uteklo hodně času, tak bych ráda info o tom jestli jste někdo přešel k energetickému centru? My se nechali naverbovat a nemám z toho vůbec dobry pocit, písněte prosím. B

• Citovat
  • Upravit
Šárka Brno12
9.1.12 21:10

Únor 2011: Podepsali jsme smlouvu s člověkem, který vystupoval jako zástupce EONU nabízející slevu. Po jeho odchodu jsme zjistili, že se jedná o Energetické centrum. Ihned jsme odeslali výpověď a obdrželi dopis o ukončení smlouvy. Tímto jsem považovala situaci za vyřízenou. Později mi ale přišel rozpis plateb a ze SIPA začaly odcházet platby EONU, což je náš stálý dodavatel a duplicitně si je strhávalo i Energetické centrum, které nám elektřinu nedodávalo.
7. říjen 2011: Kontaktovali jsme Energetické centrum a žádali vrácení stržených záloh. Ověřili si oprávněnost naší stížnosti, ale i přesto požadovali nesmyslně doložit výpisy z mého účtu. Vše jsem doložila a opakovaně urgovala vrácení peněz. Je 9.1.2012 a peníze nemám.

• Citovat
  • Upravit
Věra Ústí
2.2.12 12:47

Zdravím Vás všechny.U nás také na podzim zvonil pán,který tvrdil že je kontrola od RWE,ČEZ a jde se podívat kolik platíme a zda máme nárok na slevu.Řekla jsem mu že nemáme zájem.On na to že to musí kontrolovat,že si tím ušetřím lítání.S papírama to šel vyřídit přítel a samozřejmě jim podepsal smlouvu.Hned jak se zabouchly dveře,volala jsem na ČEZ a RWE a tam nikdo nic o ničem nevěděl.Hned jsem volala na tel číslo toho pána a ten to nebral.Proto jsem mu napsala SMS aby se hned vrátil a vyřešil to,nebo že na něj podám trestní oznámení.Tak se vrátil a smlouvu před náma roztrhal i s tou co dal nám.Nepodívala jsem se zda to byla naše smlouva a tak doufám že nám někdy něco nepřijde.

Když jsem se toho pána ptala proč nám lhal,tak začal zapírat a řekl že nám nic takového neříkal.
Lhal na všechny mé otázky,když jsem mu nevěřila že to není nová smlouva:jako co je to za číslo v kolonce kde bylo napsáno č.smlouvy,proč je název Energetické centrum,atd.jenom pořád mlžil a lhal.

• Citovat
  • Upravit
Výtisková
20.2.12 15:29

Neodpovídají na emaily

Také jsem podepsala smlouvu s Energetickým centrem, bylo mi řečeno, že se n ejedná o změnu dodavatele, jak se ukázala byla to lež. Na návrh ČEZu jsem na dodávku elektřiny smlouvu řádně zrušila. Přesto mi přišel rozpis plateb.Na štěstí platím zálohy inkasem z účtu, takže spořitelna inkaso, které chtěli uplatnit neprovedla. Napsala jsem asi 3 emaily na info, že smlouv a je zrušena,
avšak neobdržela jsem žádnou odpověď. Na telefonicky dotaz mi bylo sděleno, a to 2×, že mám smlouvu zrušenou a dostannu do 30dnů písemné potvrzení o zrušení smlouvy. Místo toho jsem obdržela upomínku, abych zaplatila zálohu, na můj další email nereaguji. Je to naproto nespolehlivý podnik, který nemá žádnou důvěru zákazníků a zříjemě pěný bordel v evidenci. Překvapuje mě, že mají tu odvahu chodit nadále po domech získávat zákazníky.

• Citovat
  • Upravit
1
23.2.12 20:44

varování

Zdravím a upozorňuji,že se jedná o konkurenční firmu ČEZu!Pokud nechcete měnit,tak je žeňte!!!!!!Lžou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jára Cimrman
14.3.12 17:14

Liptákov

Také u mne začátkem roku zazvonil jejich „reprezentant“ s tím, že kontroluje správnost zapojení a nastavení el.rozvodů - neustále kecal a chválil, pak si „pro svou vrchnost nechal podepsat potvrzení o jeho návštěvě u mne“, vypůjčil si roční vyúčtování ČEZu za uplynulý rok s tím že mi doklady budou neprodleně po provedení kontroly na jejich centrále vráceny.
Jak jsem starý (70), tak jsem blbý a jeho výše zmíněné papíry jasme mu podepsal. Až po jeho odchodu jsem zjistil, že jsem vlastně podepsal smlouvuz a EC Praha. Využil jsem zákonné možnosti a v 30-ti denní lhůtě jsem „smlouvu“ stornoval. Dcera, která žije a pracuje v Praze, s tím zašla na jejich centrálu na Václaváku a zjistila nepřehledné množství naštvaných lidí, kteří jim nemohli přijít na jméno a také bylo zneužito jejich dobré víry. Tento týden mi poštou „zapůjčné“ doklady o vyúčtování ČEZu za r. 2011 byly vráceny , ovšem bez jediného slova omluvy za podvodné jednání jejich zaměstnance-reprezentanta. Prostě jsou to hajzlové.

• Citovat
  • Upravit
Jannny
23.4.12 20:43

U téhle společnosti distributor zůstává stejný !!! Jediný rozdíl je v dodavateli!!! Který, Vám umožní brát stejnou elektriku, i plyn a vůbec vše na co jste zvyklí za nižší cenu!

• Citovat
  • Upravit
erulenka
31.5.12 00:43

elektřina od energetického centra

Dnešní čerstvá zkušenost…navečer zazvonil mladík,kterému otevřel můj 70-ti letý tatínek.Pán se představil jako pracovník společnosti EoN od které bereme elektřinu.Začal něco otom,že nám zaslali min.rok dopis,že můžeme mít elektřinu o pár kaček „500-600“za rok levnější a prý proč jsme tu nabídku nevyužily.Mezitím otec zavolal na mamku i na mého přítele,aby si to šli poslechnout.Přítel hned řekl at ho slušně vyhodíme a sám odešel.Mladík si od rodičů vyžádal poslední vyůčtování elektřiny a doklad od sipa.Dál něco povídal a tatínek opět zavolal,tentokrát na mě..je mě 35 let a v televizi denně odsuzuju lidičky,kteří se nechají napálit..no po dnešku už mezi ně patřím i já.Zprvu jsem se na mladíka dívala nevěřícně ,proč nás vlastně a hlavně s čím otravuje.Začal tím,že vytáhl průkaz se jménem atd…ten si prohlédnete stejně jen letmo,jelikož mladík stále nepřestává mluvit o nějakých výhodách atd a vy musíte věnovat všechnu pozornost jeho řeči a ne studovat průkaz..navíc je logo na 95% stejné jako Eonu.Nebyla jsem hned přesvědčena o tom,že rodičům doporučím,aby podepsali a tak jsem se ptala na to,kdo všechno v naší obci už tuto super nabídku podepsal a on mě ochotně ukázal papíry s čísly popisnými domů ve kterých už byl a řekl i ty,kteří podepsali…navíc v ruce držel naši poslední fakturu a sipo(to,že mu je dali vlastně rodiče mě řekli až jsem dala otci"požehnání"k tomu at to podepíše),já si myslela,že jsou jeho,jelikož je zástupce Eonu a má vlastně právo je mít u sebe..proto jsem i já uvěřila,že je tím pádem vše v pořádku..prostě i mě v té chvilce úplně selhal zdravý rozum…tatínek podepsal..mladík nám předal jakýsi certifikát na tatínkovo jméno,že budeme mít elektřinu o 2,5% levnější a ještě ochotně zdělil,jaké ještě navíc bonusy budeme moci zdarma využívat,tím,že jsme podepsali..a už mě to začalo vrtat..ihned jsem papíry znovu pětkrát přečetla a zjistila,že jsme vlastně podepsali novou smlouvu na dodání elektřiny u nové společnosti,že jsme podepsali plnou moc,aby za nás tato spol.zrušila naši stávající smlouvu u Eonu,že se zavazujeme odebírat od této spol. Energetické centrum elektřinu po dobu 5 let!!!!!Styděla jsem se hned za rodiči,ale věděla jsem,že jsem za to zodpovědná já a musím to vyřešit sama a hned!!!Vylétla jsem z domu a měla štěstí ,že mladík vycházel zrovna od souseda a řekla mu z plných plic,že nás vlastně napálil,že chci smlouvu okamžitě vrátit a trvala na svém!!!!Nabídla jsem mu i peníze a nakonec hlavně po mém monologu sem mladíkovi dala 350,–kč a on mě smlouvu vrátil…matka ho chtěla uškrtit,takže nakonec měl štěstí,že jsem s ním navrácení vyjednala já.Dnešní doba je fakt šílená a ani vy neříkejte nikdy…nikdy…po dnešku jsem opět o jednu blbou zkušenost bohatší i já a doufám,že až příště zase někdo bude zvonit u našich dveří a nabízet cokoli tak nic nepodepíšu mezi dveřmi a všechno si nejprve řádně ověřím :lol:

• Citovat
  • Upravit
David12
5.6.12 20:18

E.centrum

U En.centra jsem už asi rok. Mladá slečna k nám přišla a vysvětlila nám, že je z té firmy energetické centrum a ze mají pověření z energetického úřadu. První jsem jí nevěřil, protože takových lidí už u nás bylo. Slečna mi ale vysvětlila výhody tohoto dodavatele, vše jsem si ověřil a v klidu si přečetl smlouvu. Žena slečně uvařila kafe a já se mezitím ptal na všechny mě nejasné věci ze smlouvy. Všechno proběhlo ok. Měl jsem dost času na otázky, i na prostudování smlouvy. Smlouvu jsem podepsal a jsem nesmírně spokojen. Přehledné vyúčtování, ušetřil jsem a když se mi rozbila pračka - zdarma opravili. Já doporučuju.

• Citovat
  • Upravit
2
10.4.13 11:43

Energetické centrum - noční múra

Přidávám svůj příspěvek ohledně Energetického centra. Také jsem se nechala nalákat podomním prodejce na změnu dodavatele -čili nově jsem přešla k Energetickému centru. Dobrý pocit mne přešel ve chvíli, kdy jsem obdržela první zúčtovací fakturu, kde jsem již doplácela, což se mi do té doby nikdy nestala a nešlo o pár korun. V ten moment mně začal v hlavě svítit vykřičník a začala jsem rozebírat vyúčtovací fakturu a musím říci, že díky této zkušenosti se nyní v těch číselných nesmyslech i vyznám. Hlavně jsem došla na rozpor oproti podepsané smlouvě a zúčtovací faktuře- tzv. asistenční služby, které činí u EC 200,–- Kč bez daně, což není zanedbatelná částka, když si vezmu, že i jako u ostatních musím zaplatit za jistič, za slavné fotovoltaiky, daň státu atd. A každé volání na info linku si také platíte. A jak to bývá zvykem, nedovoláte se v některých případech ihned. Každopádně jsem začala na základě tohoto, rozporovat smlouvu a chtěla odstoupit, byť to bylo již po 3 měsících - na základě nepravdivých údajů a nekalé soutěže…Prý mám podat trestní oznámení na toho, se kterým jsem podepsala smlouvu a že tento člověk není jejich zaměstnanec atd. No tedy, když má někdo s někým podepsanou mandátní smlouvu, tak zaměstnancem je. Začala jsem studovat příspěvky na internetu a těch negativních bylo. Takže jsem se ještě podívala na stránky státního regulačního úřadu a také nic pozitivního vůči této firmě. Dala jsem si tedy práci a začala jednat. Podařilo se mi na základě dohody odstoupit od smlouvy. Ovšem již třetí měsíc řeším vrácení přeplatku vůči mé osobě. Že jsem tyto peníze již provolala, stojí mne to čas…to vše jsem si již sama v sobě vyjasnila, ale jde o princip. Takže teď budu psát onbucmanovi Energetického centra, kdy musím doložit veškerou dokumentaci, korespondenci a že jí je!!! Ale dotáhnu to do konce. :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný