Jaká podlaha do paneláku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2724
1.2.10 17:09

JAKA PODLAHA DO PANELAKU?

Ahoj vsem :-D

Rekonstruujeme panelakovy byt a mame pred sebou vyber vhodne podlahy. Chtela bych mit po celem byte stejnou podlahu (bez prahu) a myslim si na NOVILON Nova ci Prima. Mate nektera zkusenost s touto podlahou nebo tip na nejakou lepsi? Plovouci podlaze bych se tentokrat rada vyhnula…

Děkuju predem vsem za rady a podeleni se o zkusenosti :mrgreen:

Márty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1456
1.2.10 17:26

Ahoj,
Mame Novilon Nova myslim :think: Vypada moc pekne, v podlaharskem centru chvalili.Ale po 4 mesich bydleni, jsme desne zklamani. Protoze jak je silnejsi tak je sice mekkci, ale take vic zustavaji videt rypance a ruzne trhlinky, ktere se zpusobily beznym uzivanim. Podlahu z lina jsme meli i v predchozim byte a za 4 roky uzivani jsem si nevsimla, ze by byl nekde nejaky rypanec a tady uz bohuzel nekolik :evil: Takze moc nedoporucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.10 17:30

Prosím vás, hlavně si nedávejte dlažbu :mrgreen: Sousedi nad náma to měli položené snad přímo na panelu a byla to hrůza - slyšeli jsme, i jak klapou psovi drápky :cert: :lol: :lol: :lol:

Jinak se moc nechytám, ale jak jsem viděla ten název, nedalo mi to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.2.10 17:33

Nás čeká to samé a budem dávat PVC. Tak snad budem spokojení.

Kromě dlažby taky prý není moc dobré do paneláku dávat plovoucí podlahu - to prý je pak taky slyšet každý krok.

• Citovat
  • Upravit
1.2.10 17:41

máme PVC a je super, už nikdy nic jiného. když se náhodou roztrhne, tak se jednoduše opraví, není studené. dobře se uklízí, perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KláraC
1.2.10 18:03

Máme asi rok marmoleum a je to moc příjemné. Pravda je, že v předsíni, kde je to nejvíc namáhané, se už nějaký ten škrábanec najde.

Klára

• Citovat
  • Upravit
15674
1.2.10 18:11

My máme korkové čtverce. Takže oprava je taky jednoduchá, stačí vyměnit čtverec, je to teplé, jen to víc klouže, ale to PVC asi taky. Udržuje se to stejně jako lino (podlahu máme nalakovanou), já teda převážně jen luxuju nebo zametám :oops: , ale když mám energii, tak vytírám. Máme ho v celém bytě (kromě zděného jádra - WC a koupelny, kde je dlažba) a v dětském pokojíčku máme přes korek koberec. Další obrovskou výhodou je snadné plánování při přemisťování nábytku, páč ty čtverce jsou 30×30cm, takže se dobře vyměřuje :mrgreen: . Ale nepořizovali jsme ho - když jsme kupovali byt, už byl korek všude. Hodí se k dřevěnému nábytku, ke kuchyni.. Jsem spokojená, ale je fakt, že do té doby jsem znala jen lino, parkety (navíc jen ty, co strašně vržou), koberec nebo plovoucí podlahu (klouže, je studená a hlavně je na ní všechno slyšet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
1.2.10 18:47

Hm, hm…takze OBYC LINO by bylo nejlepci? Nam se teda v BRENU libilo jedno uplne obycejny lino (300,– za m2), ale myslite, ze to nebude vypadat kor moc obyc?

Co znacku, www stranku? Nedoporucite?

Ten NOVILON me teda dost zklamal, takovy penize…

MARMOLEUM jsem taky zkoukla, ale chteli bychom nejakej vzor do dreva, coz v marmoleu neni a ta cena by mi doma asi neprosla :think:

PLOVOUCKU nechci, je to studeny, vrze to, klouze to, jeste, ze pani pod nama je stara a asi neslysi, jinak si nedovedu predstavit, ze na nas za tech 6let neprisla 8-o

DLAZBA, je na me moc studena, mame ji jen na WC a v koupelne :wink: takze nasi novy sousedi maj stesti 8-)

KOREK, nevim, ten jsem nejak nestudovala a popravde me ani nenapadl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
2.2.10 12:27

Novilon Nova neee,museli jsme po 3letech užívání udělat novou podlahu.

• Citovat
  • Upravit
Lahresová
22.9.11 08:47

Dobrý den.Prodávám podlahy a na trhu je opravdu nejlepší Gerflor.Je to podlaha,která má i vyrvnávací podložku,lze jí tedy položit na parkety,dlažbu atd.Texline HQR má vrstvu proti poškrábaní a natržení.Záruka je tam 15 let.Prostě super podlaha všude!!!

• Citovat
  • Upravit
20296
22.9.11 08:50
Mufina píše:
Nás čeká to samé a budem dávat PVC. Tak snad budem spokojení.Kromě dlažby taky prý není moc dobré do paneláku dávat plovoucí podlahu - to prý je pak taky slyšet každý krok.

Jo plovoučku máme všude, chudáci sousedi…ale my si to užíváme taky, psa šíleně baví klapat drápkama po podlaze, tak furt jen dokola a dokola chodí a klape…nejlépe v noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
18.10.12 14:55

Dřevěná podlaha

Doporučuju dřevěnou podlahu www.wood-design.cz. Nikdy nevyjde z módy, je teplá, elegantní, můžete si vybrat z mnoha dekorů a barev a hlavně, dřevěná podlaha vás přežije. Už nikdy nebudete muset řešit její předělání či „rekonstrukci“! :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DDANY
8.11.12 22:36

NOVILON špatná zkušenost

Nejenomže mám fleky na NOVILONu po 3 letech, po kterém akorát normálně chodíme, navíc je i odlišná barva na místě kde na NOVILONU leží malý koberec a na to trochu svítí okenem slunce. Když koberec oddělám je tam obdélník světlé barvy. Hrůza. Takže NOVILON nebrat, dělá fleky jak slunce tak běžně ošoupete chozením a máte cestičky jako mravenci.

• Citovat
  • Upravit
427
10.9.13 17:07

Těm, co se budou rozhodovat o výběru podlahy, také radím nezvolit novilon. Už po roce běžného užívání je podlaha místy zabarvená, z bílé je nažloutlá:-( Jsem moc zklamaná:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.9.13 09:43

Ahoj, zanedloho budu resit to sama. Co co panelaku? Nechci plovoucku. Chci neco odolneho, tepleho a pekneho :) Uz jsem byla temer rozhodnuta pro vinyl, ale zas jsem celkem slusne zvyklana. Jak se orientovat mezi mnozstvim linoleum? Jak vybrat lino, v kterm nebudou po nabytu doliky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný