Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte, prosím, někdo zkušenost s takovým obojkem na psa? Máme dost uštěkaného psa, sice bydlíme na vesnici, ale on štěká nonstop a už nám (a myslím, že i sousedům) hrabe. tak bysme takový obojek rádi pořídili. tak jen, jestli ho někdo nemáte a zda skutečně pomohl. děkuji
To by mě zajímalo jestli to funguje, máme taky extrémně uštěkaného psa, venku ho nemůžu nikde pustit, protože hned jak je na volno štěká jako pominutej
Každej majitel psa, který chce tuto ohavnost koupit, by ji měl nasadit nejdřív sobě!!! Aby na vlastní kůži zjistil, jaký to je! To je vaše chyba a vaše selhání, když nedokážete psa vycvičit!
No jo, čekala jsem, kdo chytrej se ozve
ráda ti zapůjčím našeho uštěkanýho vořecha
Sám veterinář mi říkal, že některý psi takový jsou a nic s tím neuděláš, a taky teda říkal, že ani obojek nepomůže. Takže já ho určitě pořizovat nebudu, jen by mě zajímalo jestli to funguje ![]()
@mlsalkaM píše:
Holky, já nevím, ale přijde mi normální, že pes štěká
Ano normální štěkot u psa je. Děcku taky nenasadí protiřvací obojek, když celou noc provřeští ![]()
Taky mame silene ustekanyho psa, kdyz je sam doma… Zkouseli jsme vsechno mozny a nic nepomaha
tak psa vodime kazdy den k babicce do „skolky“ a tim se to vyresilo
kazdy pes ma svoji povahu jako lide… A nekdy i kdyby se clovek stavel na hlavu, neudelame nic ![]()
@Setkub píše:
Taky mame silene ustekanyho psa, kdyz je sam doma… Zkouseli jsme vsechno mozny a nic nepomahatak psa vodime kazdy den k babicce do „skolky“ a tim se to vyresilo
kazdy pes ma svoji povahu jako lide… A nekdy i kdyby se clovek stavel na hlavu, neudelame nic
Obojek máme (pro rejpalky - zkoušela jsem, co to dělá) a jako ze začátku to trochu pomohlo, ale pak si asi zvykl a je to k ničemu ![]()
Jinak třeba někod poradí, místo rejpání, ale opravdu nevím co se psem. Je mu 12 a poslední roky veje a štěká na jakýkoliv zvuk (telefon, vysavač, mixér a hlavně řev dětí a to jak pláč, tak i smích a hraní) a navíc, když ho dám ven, tak během minuty ječí za dveřmi (což chápu, chce za námi), mám pocit, že mu ty zvuky prostě vadí, ale děti přece „nevypnu“, mají 5 měs. a 2 roky a 4 měsíce, takže výsledek je ten, že pes je hlučný pořád, mimi z toho má šoky a já jsem akorát vzteklá
Když ho vypustím na zahradu, tak štěká tam a sousedi si stěžují a tedy oprávnění, je to k zešílení. Měl zánět v uších, léčilo se to dost dlouho, ale bylo to doléčené, od té doby jsou uši v pořádku, ale říkám si, jestli se něco nepoškodilo a ty zvuky mu jsou prostě krajně nepříjemné. Jenže co s tím??? Dřív býval v pohodě a samotnou mě štve, že se nám ten vztah takhle zkazil, protože to se prostě vydržet nedá ![]()
@evulkanov nedavno jsem potkala pani, ktera ho dava jezevcikovi, kdyz musi byt doma sam. A pry funguje. Jinak by se musela z bytu vystehovat na samotu nekam.
@evulkanov obojek jsme taky zkoušeli… pomohl na pár dnů. Pes je tvor inteligentní a tak vychytal, že obojek dvakrát varovně pískne než dá impuls. Takže štěkal s přestávkami a tak, aby impuls nevyšel, dokonce to pak tak zdokonalil, že štěkal tišeji a obojek na to nereagoval. Je to na principu „chvění“hrtanu při štěkotu… Zkoušeli jsme teda nějaký levnější, ne profesionální výcvikový… Jinak my by jsme ten obojek potřebovali na deb. lního souseda, který nám psy provokuje, píská na ně, křičí a Ti už jsou na něho tak alergičtí, že jen zastaví jeho auto před domem, už by ho roztrhali… Podotýkám, že máme mírumilovného labradora a retrívřici, kteří nejsou štěkací. Jenže sousedovi vadí i dvě vyštěknutí v půl třetí odpoledne
. Na psy nám házel dlažební kostky, petardy a dokonce otrávené párky
. Tahal nás po soudech, v noci nás budili policajti- aby si pak 1/2h povídali před domem s mužem a psi ani nevyštěkli
@Krasavicaa a chytrá k tomu, Ty jsi protištěkací obojek zkoušela, že se zúčastňuješ diskuze??? Předpokládám, že by jsi brojila také proti stahovacímu obojku, kdyby tu byla založena diskuze- zda použít stahovák při výcviku-výchově psa
. Vždy proti všem Ti ještě chybí v podpisu ![]()
Funguje dobre, zapinali jsme mu ho az vsechna vychovna opatreni selhala. Zkouseli jsme ho nejprve na sobe, a pouzivali jen zvukove sygnaly. Postupne stekat prestal, postupovali jsme dle pokynu veterinare, pomalu ho ucili samote. Stekat zacal po umrti druheho psa a stekal celych 10 hodin v kuse nez jsme prisli z prace. Sousedi podali stiznost, ze ho tyrame, ze porad steka. Museli sme to proste resit. Trvalo to cca pul roku a uz ho nepouzivame. Sice steka, nesnasi postaka, popelare atd, proste hlida, ale uz je to proste normalni stekani. Tehda mu prestali i fungovat hlasivky. Zkouseli jsme z pocatku i tsblety na uklidneni. prirodni, pak feromony. Nejvic fungovalo cviceni odchody, prichody, kdyz to bylo na dyl tak obojek.
@evulkanov chtelo by to od tebe odpoved - jak moc se psovi venujete? Jak je stary? Ucil ho nekdo byt o samote? Atd. atd… ja s tim obojkem nesouhlasim, vetsinou si ho porizuji lide, kteri ho berou jako rychle a jednoduche reseni. Netvrdim, ze nemuze pomoct, ale ale zalezi to na mnoha a mnoha faktorech, ktery nezkuseny clovek vetsinou vubec nepromysli ![]()