Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Elen nebo Natálie
Nikol…přijde mi že je nějak přenikolováno, takže to ne
k dlouhýmu příjmení Elen, ke krátkému Natálie…oboje jsou příjemná jména
Osobně se mi nejvíc líbí klasická varianta - Elena. Ono je to méně četné, než Ela/Ella, kterých jeden čas bylo jak hub po dešti. Ale Elen není špatná. Natálie se mi taky líbí. Asi bych se řídila tím, jaké je k tomu příjmení, co nejvíc sedne a jestli je příjmení dlouhé, pak z i praktických důvodů bych šla do té Elen.
Natálie z toho asi nejlepší a v případě Elen bych volila variantu Elena, přijde mi to mnohem jemnější
@Anonymní píše:
Vahame Elen, Nikol, Natalie, co myslíte?
Z tohoto výběru ani jedno.
Tak koukám na ty četnosti
za 2018 i 2019 je Natálie shodně na 9. místě četnosti dívčích jmen / novorozenců /
Nikola byla v první 20 v letech 2011, 2012
Nikol se počítá samostatně, tak jí nikde v top 20 nevidím
Nikola strašne frčela 2003 – 2004 to byla 5 - 6 místo, pak se začala propadat
Elen ani Elenu nikde v top 20 nevidím, to jich asi moc nebude
naopak docela vysoko jsou aktuálně Amálie, nevím, Amálie mi jde na nervy, je přeamálkováno a to jméno se mi vůbec nelíbí… ![]()
kouknu vpravo, vlevo, všude nějaký malý Amálky, nene
Já bych nevilila ani jedno, ale když už tak Natalie, ale počítejte s tim, že až na ni zavoláte na dětskym hřišti, tak se otočí dalších 10 dětí, s timhle jménem se teď roztrhl pytel ![]()
@Borrealis píše:
Tak koukám na ty četnostiza 2018 i 2019 je Natálie shodně na 9. místě četnosti dívčích jmen / novorozenců /
Nikola byla v první 20 v letech 2011, 2012
Nikol se počítá samostatně, tak jí nikde v top 20 nevidím
Nikola strašne frčela 2003 – 2004 to byla 5 - 6 místo, pak se začala propadat
Elen ani Elenu nikde v top 20 nevidím, to jich asi moc nebude
naopak docela vysoko jsou aktuálně Amálie, nevím, Amálie mi jde na nervy, je přeamálkováno a to jméno se mi vůbec nelíbí…
kouknu vpravo, vlevo, všude nějaký malý Amálky, nene
Amalie mi taky hrozně leze na nervy
nechápu, že je tak oblíbený ![]()
Jestli se vám všechny 3 jména líbí a dovedli byste si jakékoliv z nich představit jako jméno pro vaše dítě, tak losujte
Případně se zamyslete, co jde nejlíp k příjmení.
jinak je to hrozně individuální, ja bych třeba nevybrala ani jedno. Na jména s variantou Eli už jsem alergicka
Nikol a Natálie ve mě nevzbuzuji žádný kladný pocity…
Vahame Elen, Nikol, Natalie, co myslíte?