Vybrané jméno pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.21 10:00

Vybrané jméno pro miminko

Ahoj holky. Jak to máte se jménem pro miminko? Kecal vám někdo do výběru? Měl někdo problémy se jménem co jste vybrali? My si vybrali jméno Sebastien, rozhodli jsme to teprve dva dny zpět a včera se mě ptala máma na jméno tak říkám asi Sebastien a ta mi to zhatila, jakože fuj co to je a jak tomu budete říkat…no brečet se mi chtělo a zároveň nadávat.. tak jsem řekla že ještě vlastně nevíme..no a teď uvažuju že jméno všem sdělíme až se prcek narodí a bude…jak jste to měli vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35443
24.5.21 10:02

Je to vaše věc, nikomu do toho nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
24.5.21 10:06

Nikomu vybrané jméno neříkat, to je úplně nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
3795
24.5.21 10:08

Být mámou, jsem ráda, mohlo to být mnohem horší, podle toho, co teď slýchám za jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.5.21 10:09

Ono je víc než užitečný si vyslechnout názory druhých lidí. Tobě se to jméno může zdát pod tlakem hormonů naprosto úžasný, ale ve skutečnosti to tak být nemusí. Já jsem jména dětí s ostatníma konzultovala a nelituju toho. Chtěla jsem Josefínu, ale když jsem od každýho slyšela, jak automaticky přecházejí na Pepinu, tak jsem si to rozmyslela.

• Citovat
  • Upravit
8610
24.5.21 10:09

My jsme jména řekli předem a nebyl problém. Nikdo přímo nic neřekl, ale podle výrazu, vyhybavych odpovedi atp jsme poznali pravý názor na jemno. První dvě děti dobrý, se třetím jménem nesouhlasila tchyně, vlastně s ním nesouhlasí ani teď, když dcera má skoro 2 roky.. ale normálně ji tak říká, narážka byla snad asi jen jedna a taková opatrná. No díky bohu za rozumnou tchyni. Je normální, že se každému líbí jiné jméno, ale taky je normální, že jméno vybírají rodiče a nikdo jim do toho nekecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
24.5.21 10:13

Je to jen vaše věc, ostatním je do toho prd. Třeba je fajn si poslechnout názor, ale zas bych se okolím nenechala přehnaně ovlivňovat. 100 lidi, 100 různých názoru na to právé jméno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.5.21 10:19

S našim výběrem jména měl taky každý problém, ale čím více se to lidem nelíbilo, tím více jsem si za ním stála a nenechala si to rozmluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
24.5.21 10:19
@alena1995 píše:
Nikomu vybrané jméno neříkat, to je úplně nejlepší.

Naprosto souhlasím :D A mrzí mě, ze jsem to taky tak neudělala, protože kritiku schyta úplně každé jméno :roll:
Zakldatelko, i kdybyste dali Honzíka nebo Kubíka, někdo bude mít poznámky tak jako tak… Dejte jméno na kterém jste se shodli s partnerem, které se vám líbí a podle vás bude k miminku sedet :srdce: Ostatní si zvyknou nebo se přizpůsobí a časem už si nikdo ani nevzpomene, ze by se dítě mohlo jmenovat jinak.
Ale úplně te chápu, ja kvůli tomu ke konci těhotenství už i brecela, ze má pořad někdo potrebu rýpat do něčeho co je rozhodnutí jen a jen rodičů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
24.5.21 10:24

U nás pro nejmladší vybíraly jména starší děti, každý vybral jedno jméno, takže jsme měli jména tři a na kinec se shodly na dvou, mame dvojčata. Děti to samozřejmě hned vykecaly všude, jak se budou bráškové jmenovat. Já bych to ale stejně řekla, protože by mě zajímaly reakce jinych lidí, ještě, než to jméno definitivně dám. Protoze já ho celý zivot nosit nebudu a tak mě zajímalo, jak na to reaguje okolí. Většinou to bylo v pohodě, jen tchán měl na jedno z jmen přípomínky, ale nic hrozného a na konec si zvykl.

• Citovat
  • Upravit
2690
24.5.21 10:26

No nic proti mámě, ale je to vaše dítě a vaše věc ne? Máme taky netradiční jméno bude se jmenovat Jamie ❤️️no a? Naše dítě naše rozhodnutí vůbec bych to neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
24.5.21 10:29

Výběr jména je vždy kontroverzní téma bez ohledu na to, jaké to jméno je. Každý zná někoho, kdo se jmenuje stejně a je to pro něj hňup, a podobně. Neřešila bych to, pojmenovala bych dítě po svém a okolí si na jméno zvykne, až si k němu přiřadí obličej dítěte. Ani jim nic jiného nezbyde.

Zvážila bych akorát, jestli se jméno hodí k příjmení, aby se dítě nejmenovalo Sebastien Vomáčka a to je asi tak jediné.
Já rodím za 3 týdny, jména zatím stále vybraná nemáme a taky poslouchám od okolí, že je to hrozný. Bez ohledu na to co uděláte se okolí stejně nezavděčíte, tak prostě vše odkejvejte a jedním uchem tam a druhým ven :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.5.21 10:31

Je to vaše věc, nicméně když jsem vybírala já, tak jsem přemýšlela nad tím, jak budu dítěti říkat, zkoušela jsem různé varianty. Dokud je malé, říká se mu zdrobněle, až bude větší, bude se mu zas říkat jinak… Některá jména jsou pěkná v základním tvaru, ale vymyslet zdrobnělinu nebo nějakou zkrácenou verzi, tak zní blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.5.21 10:31

Dvakrát jsme vybírali jméno až po porodu, všichni už si zvykli, takže během těhotenství už nikdo neprudí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
24.5.21 10:34

Když jsem řekla naše vybrané jméno mojí mámě, tak se začala smát a prohlásila: to je vtip, že jo?
Ale odradit jsme se nenechali a to jméno jsme dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze