Vybrané jméno pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
24.5.21 10:41

Neříkali jsme nikomu nic. Maximalne třeba jen co se nám líbí za jména, třeba 5,10 jmen.. toť vše. Fakt to nebudu s nikým konzultovat, protože mi akorát rodina cpala jména co se líbí jim.

• Citovat
  • Upravit
157
24.5.21 10:56

Jména jsme před porodem nikomu neříkali, aby to nemohli kritizovat. Po porodu už si to nikdo netroufl komentovat, protože už to tak je a nic s tím neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
24.5.21 11:01

Nikomu jsme jméno neřekli. Akorát kolegovi to manžel vykecal (slepičí prdelka :zed: ). Jinak ať si počkají do porodu. A jsem za to ráda, protože nám do toho aspoň nikdo nekecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
24.5.21 11:11

Jojo, to bylo u nás taky. Miliarda blbých keců na cokoliv co jsem vybrala a sami nadhazovali jenom nějaké katastrofy.
Poslala jsem je všechny k šípku. Jde o moje dítě, manžel se jménem souhlasil a ostatní si můžou chuchnout.
Pokud je ženská cíťa, tak je lepší aby to vůbec neříkala nikomu. Švagrová i kamarádka taky nikomu nic neřekly. Bylo to prostě tajemství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15098
24.5.21 11:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jak to máte se jménem pro miminko? Kecal vám někdo do výběru? Měl někdo problémy se jménem co jste vybrali? My si vybrali jméno Sebastien, rozhodli jsme to teprve dva dny zpět a včera se mě ptala máma na jméno tak říkám asi Sebastien a ta mi to zhatila, jakože fuj co to je a jak tomu budete říkat…no brečet se mi chtělo a zároveň nadávat.. tak jsem řekla že ještě vlastně nevíme..no a teď uvažuju že jméno všem sdělíme až se prcek narodí a bude…jak jste to měli vy?

To je tedy citlivá babička. Fuj a jak TOMU budete říkat 8o. Přece když bude pěkně papat tak Baštík a když nebude tak Nebaštík. :lol: Jinak třeba Sebastien ne, když se tak jmenuje.Nic si z toho nedělej taky čekáme vnouče, děda už měl připomínky, tak jsem ho poučila, že si jméno upravíme na nějakou milou přezdívku jako u předchozích vnoučátek a at je pěkně zticha. Jinak jména žádná divočina nejsou, ale sto lidí sto chutí. A babka si zvykne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
24.5.21 11:31
@fenny píše:
Dvakrát jsme vybírali jméno až po porodu, všichni už si zvykli, takže během těhotenství už nikdo neprudí :palec:

To jde?? A jak dlouho může být dítě beze jména? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
24.5.21 11:45

Vybrali jste krásný jméno :hug: Od mámy to zabolí. Reakci nerozumím, zrovna Sebastian, Sebastien není žádný výstřelek. Pojmenovali jsme syna stejně :srdce:
Naše děti mají jména dvě, neobvyklá a mám k tomu svůj důvod. A okolí, ať si myslí, kdo chce, co chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
24.5.21 11:45
@Magical-eyes píše:
To jde?? A jak dlouho může být dítě beze jména? Dík

30 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
24.5.21 11:59

Řekni jí nějakou šílenost a ještě bude nakonec ráda za Sebastiena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.5.21 12:03

Můj problém vždy byl, že při výběru jména jsem si vždycky pod tím jménem představila danou osobu koho znám, no a když to byl/a hňup, tak bylo vymalováno a jméno se muselo změnit :D

Jinak výběr jména je čistě Vaše věc a neměl by Vám do toho nikdo kecat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
24.5.21 12:07

Jsem taky zastánce názoru jméno nekonzultovat s širším okolím. Na každém jménu se najde něco, co se dá zkritizovat a zavděčit se všem taky nejde.

Vybrat jméno pro dítě je záležitostí rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.5.21 12:19

My jsme se netajíme pohlavím, ale jméno řekneme až po porodu. Přesně z toho důvodu, že na každé jméno si někdo vzpomene na nějakého pitomce :oops: Čekáme holčičku s pracovním jménem Karel a babičky jsou z toho na mrtvici:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
24.5.21 12:21

Máme doma Sebastiánka a říkáme mu různě. Podle toho, jestli je zrovna zlatíčko, nebo protiva. :lol: :oops: Ke každému jménu najdeš zdrobnělinu, milé oslovení i ošklivý patvar. Proto jsme na názory ostatních nebyli zvědaví. :roll: :)

A jméno jsme tajili do porodu. (Celou rodinu to pěkně štvalo, ale jsem ráda. I tak nás otravovali tím, jaká jména rozhodně nedávat. :roll:
A i když se někteří snažili ho z nás vytáhnout, dozvěděli se ho až v SMS z porodnice, kterou manžel poslal.

V dalším těhotenství to uděláme stejně. A pokud mi to manžel nerozmluví, nechci vědět pohlaví předem, takže budou mít ještě větší překvapení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.5.21 12:24
@agata45 píše:
Můj problém vždy byl, že při výběru jména jsem si vždycky pod tím jménem představila danou osobu koho znám, no a když to byl/a hňup, tak bylo vymalováno a jméno se muselo změnit :DJinak výběr jména je čistě Vaše věc a neměl by Vám do toho nikdo kecat :)

Také to tak mám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
24.5.21 12:29

Myslím, že v úvahu by se mělo především brát to dítě, které to jméno bude celý život nosit. Zkusit nebýt za každou cenu proti proudu, být jedinečná, netradiční a in, ale uvědomit si, že to dítě se tak bude prostě jmenovat celý život a lidi které ve svém životě potká na to prostě budou nějak reagovat :nevim:. Jméno podle svého vkusu s tím, že každému je do toho prd, můžu vybrat třeba psovi, ne dítěti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze