Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,
termín porodu mám za dva týdny a ještě jsme se s manželem neshodli na jménu. Líbí se nám oběma Elena, ale bojím se, abych si pak malou nepletla s naší starší dcerou, která se jmenuje Alice. Přijde mi, že obě jména mají hodně podobné zdrobněliny: Elí, Elinka, Eloušek, Eluška/ Alí, Alinka, Aluška, Aloušek. Co myslíte? Manžel je cizinec, takže tohle vůbec neřeší.
Taky uvažujeme nad Julií. Jaké jméno se Vám víc líbí? Předem děkuji za Vaše názory!
Jenom pro upřesnění, žijeme v zahraničí (Francie), takže mi nevadí, že se teď v Čechách Elen/ Elena jmenuje každá druhá holčička.
Příspěvek upraven 08.07.13 v 23:57
My budeme mít Elenku, pokud by to byla holčička.
Podobnost se jménem Alice by mě vůbec nenapadla ![]()
první máme Stelu, tam se mi zdá ta podobnost větší, ale nenapadlo mě se tím jakkoliv zaobírat. zkrátka se nám to jméno líbí a podle toho by jste si měli vybrat jméno i vy ![]()
@Kata11
V tomto případě bych volila radší Julii. Ani tak nejde o to, že by sis je pletla, ale když na ně budeš volat, tak to bude spíš nesrozumitelné pro ně, pokud budeš používat stejné zdrobněliny např. „Elinko,“, „Alinko?“.
No, když už bych si musela vybrat tak určitě Julču. Elenka je teď hrozně moderní a bude jich všude plno. ![]()
Proč se tak rozmnožila ta Elena? Když tak už bych dala Helena nebo Eleonora.