Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme Elenu doma, krásné jméno, ale k příjmení se mi hodi spis třeba Adriana, něco s r. A Robin k příjmení dobry ![]()
@peti13 k příjmení jde dobře obojí, Robin je moc hezké a málo časté jméno, Elenek už je docela moc, ale jméno je také hezké
Elena Šímová nezní tak dobře jako Elen Šímová, protože je v obou stejný počet slabik. Lépe znějí jména s odlišným počtem slabik. Proto Elen Šímová nebo třeba Rostislav Šíma. Ale i tak bych si u obojího tebou navrhovaného řekla, že to docela jde ![]()
@peti13 píše:
K příjmení Šímová, Šímalíbí se Vám?
K příjmení se mi obě varianty líbí ![]()
Robin zajímavé, Elena je hrozná. Teď se ty Elly a Eleny nějak dávají, ale mně to připomíná Upíří deníky a taky to slýchávám mezi méně přizpůsobivými občany ![]()
@peti13 předpokládám, že Robin je jméno pro chlapečka
To se mi tedy nelíbí. Elenka ano, to je krásné jméno.
Za mě jsou pěkná obě jména. Elena se mi líbí moc, mám to vybráno taky jako jméno pro mé mimi, kdyby to byla holčička ![]()
Upíří deníky jsem taky viděla, ale prakticky je všude film/seriál, který je spojený s nějakým jménem, to si nevyberete. Ne každý ujížděl na Deníkách, takže si té shody ani nevšimne.
Já mám například Elenu spojenou s Řeckem, kde jsem pracovala a moje jméno se jim špatně říkalo, tak mě přejmenovali na Elenu.
![]()
Hlavně jde o Váš názor, co Vám se líbí. Já si vybírám i dle toho, koho si vybavím JÁ při tom jméně = takže např. když znám osobu, kterou nemůžu vystát a při tom jméně si vzpomenu na ni, to jméno si nevyberu.
Neznamená to ale, že to jméno není hezké.
Je to Vaše dítě, vyberte dle sebe ![]()