Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Oni si své děti už pojmenovali, nechť tedy výběr jména pro vašeho potomka nechají na vás
Jméno je v pohodě, k cizímu příjmení ok. Samozřejmě Veronika je běžnější, zažitá, možná bude vysvětlovat, že je Veronica s C. Ale to samé říkají Emmy s dvěma M ![]()
Jestli se vám jméno líbí, nechejte ho.
Příspěvek upraven 24.03.18 v 21:12
Podle mě zbytečnost, pokud se nehodláte stěhovat do ciziny. A to by se dalo změnit případně pak. Lituju pak učitele a lidi na úřadech, když musí denně řešit, jaké a kolik písmenek patří do jmen, které jsou tady nějak zažitá.
Ale každého věc.
Co jim tak vadí? Na výslovnost je to jedno, ne?
Je to vaše věc, ale pokud jste oba Češi a žijete v našem prostředí, považuji to za zbytečnost a pro dceru jistou komplikaci. Pokud se vám to ale líbí a jste o tom vnitřně přesvědčeni, tak by vás názor pribuznych neměl rozhodit a vést k pochybnostem ![]()
Už to nechte být, co se dá dělat. Bude to muset celý život každýmu vysvětlovat, no. Ale což, to už je v současnosti takovej folklór, každej chce bejt zajímavej aspoň skrzevá jméno dítěte.
Jinak já mám šicí stroj této značky, takže mě napadne hned toto ![]()
K cizimu prijmeni se to hodi, nechala bych to tak je to tve dite, a pokud se to libi tobe neresila bych to. ![]()
@Čičorečka píše:
Už to nechte být, co se dá dělat. Bude to muset celý život každýmu vysvětlovat, no. Ale což, to už je v současnosti takovej folklór, každej chce bejt zajímavej aspoň skrzevá jméno dítěte.
Změníme písmenko a jsme jiní, hurá… Elena, Ellen, Elen, Ella… a pak se v tom vyznej.
@Aries6 píše:
Jinak já mám šicí stroj této značky, takže mě napadne hned toto
@kacz to přímo ne, normálně má v příjmení -ová, ake nechci tu příjmení zveřejňovat
…výslovnost je hodně podobná jako Neumann/ová, takže si myslím že to ladí
Nelibí se mi to ale cizí názor Vám může být někde, a když už se narodila a už jste ji takové jméno dali tak to tak nech ona se pak může přejmenovat kdyby se ji to nelíbilo ![]()
Předpokládám, že ji oslovujete s K, VeroniKo, Verunko…Takže písemnou formu rodina řešit nemusí, v praxi na ně nemá významný dopad.
Pokud to vyhovuje vám a nevadí vám v budoucnu, že zřejmě budete muset upřesnovat, jak se píše, tak to nechce. O nic nejde ![]()
@pe-terka díky za podporu
přijde mi že Veronica není tak hrozná, když vidím jak rodiče pojmenovávají své děti, třeba vím o chlapečkovi Quido Vomáčka
![]()
Já jí teda někdy říkám i Veronico, líbí se mi to
ale jinak příbuzní oslovují Verčo, Verunko
Chci znát váš názor, narodila se nám holčička a dali jsme jí jméno Veronica. Jsou jí už 4m a někteří členové rodiny to stále nemůžou zkousnout. Přemlouvají mě abych zašla na matriku a přejmenovala klasicky na Veroniku.
Je to vážně tak hrozné? Podle mě jsou i horší jména
. Jinak k příjmení krásně ladí (je podobné k Neumann).