Jméno Veronica?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
25.3.18 22:13

Podle mě je jméno věc maminky (možná taky trochu tatínka :lol: ) a každému jinému je potom kulový. Tohle nechápu, členové rodiny by měli být rádi, že máte zdravou holčičku, i kdyby se jmenovala Lesněnka. Každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.3.18 22:17
@hanka.br. píše:
Promiň… :kytka:
:andel: Když jsem byla v porodnici s nejmladší, tak si tam paní vozila Pavlíka. Tak jsem jen tak koukala. Ne kvůli klukovi, ale kvůli jménu. Mám ráda obě varianty a bojovala za něj u každého těhotenství. Je to fakt moje veliká srdcovka.
Ale jména, co mají naše děti, se mi samozřejmě taky líbí. Naštěstí jsme v tom s chlapem na stejně vlně (to jsem téměř u všeho samozřejmě), tak jsme se dohodli fakt v pohodě.
On na kluka pořád chtěl Kubíka, tak to jsem zase zatrhla já jemu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 22:31
@Aries6 píše:
Víš co, s tím mají problém ale pořád všichni okolo. Já ani chlap jsme nikdy neřešily, jaké pohlaví bude. Vážíme si jiných věcí a víme, že mít dneska dítě a mít ho zdravé je obrovské štěstí. My pohlaví věděli až u porodu.
A u třetí dcery nám přišly 2 takové až soustrastné gratulace. Jakože „no co se dá dělat, zase holka“. To mě tak strašně zamrzelo. :(

jejda, vždyt i král měl tři dcery (nebo tři syny). Z mnoha pohledů je stejné pohlaví praktičtější. Takže za mě třetí krásná zdravá holka - supééér :dance: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.3.18 22:33
@pe-terka píše:
jejda, vždyt i král měl tři dcery (nebo tři syny). Z mnoha pohledů je stejné pohlaví praktičtější. Takže za mě třetí krásná zdravá holka - supééér :dance: :kytka:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.3.18 23:06
@hanka.br. píše:
Myslím, že výjimečnost má mnoho podob a pokud se to tady hodlá zvrhnout do obhajob nejčastějších jmen, přes které nejde vlak, tak toho se nezúčastním. Dítě může mít krásné originální jedinečné jméno, aniž by působilo jakkoli podivně, směšně nebo trapně, ale taky se může jmenovat třeba Džesika (i to jsem viděla) a o kráse a originalitě nemůže být hovor. Já ten rozdíl jasně vnímám. Ty ne?

Ale i tak je subjektivní, co působí podivně, směšně nebo trapně, ne (na Džesice se asi shodneme, na druhou stranu spousta dnes už běžných českých jmen jsou zkomolené přepisy jmen cizích)? Kdyby byl někdo z rodičů holčičky se jménem Veronica třeba botanik, připadalo by mi to originální (a vlastně i krásné)… ale obecně si myslím, že rodiče vybírají zkrátka taková jména, která se jim líbí. Že ne každý je tak sebevědomý, aby si svůj výběr uměl obhájit, je jiná věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.18 23:35

Nepřijde mi to tak strašný, ale je to zbytečná komplikace pak pro to dítě. Ale na druhou stranu mě rodiče pojmenovali podle českěho kalendáře Klára a já už 16let žiju v Anglii, kde denně musím vysvětlovat, že se píšu s K a ne C.. každopádně bych rozhodně nevyslovovala s C, protože to by ani cizinec nepochopil, to je dost hrozný :roll: omlouvám se za anonym - jméno

• Citovat
  • Upravit
10026
25.3.18 23:52
@Anonymní píše:
Nepřijde mi to tak strašný, ale je to zbytečná komplikace pak pro to dítě. Ale na druhou stranu mě rodiče pojmenovali podle českěho kalendáře Klára a já už 16let žiju v Anglii, kde denně musím vysvětlovat, že se píšu s K a ne C.. každopádně bych rozhodně nevyslovovala s C, protože to by ani cizinec nepochopil, to je dost hrozný :roll: omlouvám se za anonym - jméno

No já myslím, že argument ohledně potencionálního žití v cizině je vtipný. Mám v Česku běžné jméno, které existuje ve spoustě jazycích, a v cizině každý píše podle svého jazyka a oslovoval mě tvarem z jejich jazyka. :mrgreen: A spelovala a správně vyslovala jsem to mnohokrát. Takže pojmenovat např. kluka Mathiase a ne Matyáše z tohoto důvodu může taky skončit tak, že mu Italové budou říkat Mateo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.18 03:37
@Kelsey píše:
Je to mozne, protoze dnesni mladez vic a driv cestuje, driv maji vazby na zahranici. Maji neomezene moznosti a kontakty a pratele venku.
Navic nase generace budeme radi, ze vubec ty vnoucata mit budeme, ze se jich dozijeme a jmena budou minimalni problem.
Protoze uz nyni dosla moda zit bez zavazku, bez deti a poridit si pouze zvire. A bude hur.Příspěvek upraven 25.03.18 v 18:25

Popravdě kolem mě lidi kteří cestují (a ne jenom do hotelových komplexů u moře) dávají dětem klasická v ČR často používaná jména… tedy pokud nemají za manžela/manželku cizince.

• Citovat
  • Upravit
15995
26.3.18 06:32
@Kelsey píše:
Ano nechtela jsem to psat, ale v jejich podani by Kristyna byla, jak lopatou po hlave, proste tvrda. My myme Patricii, kdyz to vyslovi vedle susedi, tak je hezci. Teda oni davaji Patricia.

Ted nevim, co myslis, ceska Kristyna I slovenska Kristina se vyslovuje uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.3.18 06:43

A ze nekdo resi, jak kdo rika detem doma…ja rikam Matejovi Matesino, a co? :mrgreen: Takze rikat doma Veronica me vubec nepohorsuje :mrgreen: Asi by bylo divnejsi to pouzivat jako „oficialni“ jmeni, to by asi lidi koukali docela opravnene…ale doma at si kazdy pouziva, co chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148285
26.3.18 08:59
@beruska9 píše:
A ze nekdo resi, jak kdo rika detem doma…ja rikam Matejovi Matesino, a co? :mrgreen: Takze rikat doma Veronica me vubec nepohorsuje :mrgreen: Asi by bylo divnejsi to pouzivat jako „oficialni“ jmeni, to by asi lidi koukali docela opravnene…ale doma at si kazdy pouziva, co chce :nevim:

Jsem doma holce říkávala Krišpíne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko