Jméno Veronica?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25160
25.3.18 16:26
@Lalelale píše:
@Aries6 :roll: jasné, Veronika - Pherenike, nachlup to samé. Zajímalo by mě, jak by ses tvářila na to, kdyby ji pojmenovala Pherenike :mrgreen: to by bylo řevu.

A toto je reakce na co? Já někde píšu, že mám něco proti cizím jménům? Jen mi vadí v dnešní době, že se z něčeho, co je někde dané a jsme na to v této zemi zvyklý, dělá atrakce. Viz jména jako Elena, Sofie, Matyáš a další, které mají 5 variant jen změnou nebo zdvojením písmena. Když se to ve finále vyslovuje stejně. Ale bohužel každého věc. Kdyby dal někdo Pherenike, jeho volba. Musela bych se zeptat, jak dítě oslovovat, ale víc bych mu do toho nekecala. Jen v případě, kdyby se zeptal, co na jméno říkám, řekla bych, co si myslím, tak jako zakladatelce, která se tady zeptala. Ty už odbočuješ a vytahuješ z kontextu, co se ti hodí, aby jsi mě napadla. Já jen napsala, že Veronika není české jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.3.18 16:31
@Lalelale píše:
@pe-terka spíš ona nepochopila mě. Pokud Veroniku bere jako těžce cizokrajné jméno, pak by i Veronica měla být plně v pohodě. A co teprve další obdoby jména jako Veronique a další. No upřímně lituju zakladatelku, jestli její příbuzní předvádějí to, co většina lidí tady.

No, ty nechápeš mě, takže diskuze nás dvou nemá smysl. Mě je jedno, kdo si co dá. Ale když se zeptá na názor, tak musí počítat s tím, že ne každý bude juchat, jak krásně to vymyslely. :nevim: Já měla taky vymyšlené jméno, které se nikomu nelíbilo, jen mě a obhájila bych si ho a negativní reakce byla připravená přijímat. A když už 9 měsíců čekám dítě a vymyslím mu takovou specialitku, tak si tím musím být jistá a musím to umět obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.3.18 16:33

@Aries6 Jasný, odbočuju a vytahuju z kontextu, jen abych tě napadla. Upřímně, proto jsem tady, celý den přemýšlím nad tím, jak tě dostat :roll:

• Citovat
  • Upravit
148548
25.3.18 16:35
@Lalelale píše:
@Aries6 :roll: jasné, Veronika - Pherenike, nachlup to samé. Zajímalo by mě, jak by ses tvářila na to, kdyby ji pojmenovala Pherenike :mrgreen: to by bylo řevu.

Ano, Veronika a Berenika vychází obě z tohoto základu. Mimochodem, obojí je pěkné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.3.18 16:41
@Aries6 píše:
A toto je reakce na co? Já někde píšu, že mám něco proti cizím jménům? Jen mi vadí v dnešní době, že se z něčeho, co je někde dané a jsme na to v této zemi zvyklý, dělá atrakce. Viz jména jako Elena, Sofie, Matyáš a další, které mají 5 variant jen změnou nebo zdvojením písmena. Když se to ve finále vyslovuje stejně. Ale bohužel každého věc. Kdyby dal někdo Pherenike, jeho volba. Musela bych se zeptat, jak dítě oslovovat, ale víc bych mu do toho nekecala. Jen v případě, kdyby se zeptal, co na jméno říkám, řekla bych, co si myslím, tak jako zakladatelce, která se tady zeptala. Ty už odbočuješ a vytahuješ z kontextu, co se ti hodí, aby jsi mě napadla. Já jen napsala, že Veronika není české jméno.

Pry mi vadi…, jak tohle muzes napsat? Velmi usmevne, tak treba pukni zlosti, protoze tobe a podobnym po tom nic neni. Nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.3.18 16:46

@Anna766 Mně přijde hrozně vtipný, jak tu lidi ječej hrůzou, že jí dala západní obdobu Veronica, která je údajně děsně abnormální, ale pak tu všem přijde plně normální řecká verze Pherenike. Ano, krásné to je, ale že by mi to přišlo výrazně normálnější a „češtější“ než Veronica říct teda nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
25160
25.3.18 16:50
@Kelsey píše:
Pry mi vadi…, jak tohle muzes napsat? Velmi usmevne, tak treba pukni zlosti, protoze tobe a podobnym po tom nic neni. Nastesti.

Mě fascinuje, jak dokáže toto někoho rozčílit a má potřebu se v tom pořád hnipat. :mrgreen: Já napsala jen svůj názor, proč bych měla pukat? :lol: Mě je to šumák, jen lituju učitele, úředníky a další, co to pak musí donekonečna řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148548
25.3.18 16:51
@Lalelale píše:
@Anna766 Mně přijde hrozně vtipný, jak tu lidi ječej hrůzou, že jí dala západní obdobu Veronica, která je údajně děsně abnormální, ale pak tu všem přijde plně normální řecká verze Pherenike. Ano, krásné to je, ale že by mi to přišlo výrazně normálnější a „češtější“ než Veronica říct teda nemůžu.

Tak ječej je silný výraz :lol:
Hele já si každou chvíli vyslechnu kterak to mám to krásné české staré jméno. No, a není žejo. Je to jméno hebrejské. Ale používá se v této zemi odnepaměti, tak je bráno jako staročeské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
25.3.18 16:52
@Anonymní píše:
Chci znát váš názor, narodila se nám holčička a dali jsme jí jméno Veronica. Jsou jí už 4m a někteří členové rodiny to stále nemůžou zkousnout. Přemlouvají mě abych zašla na matriku a přejmenovala klasicky na Veroniku. :zed: Je to vážně tak hrozné? Podle mě jsou i horší jména :nevim:. Jinak k příjmení krásně ladí (je podobné k Neumann).

Ahoj, Veronica je super! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
25.3.18 16:53

@Aries6 Můžu se jen tak pro zajímavost zeptat, co jsi měla vymyšlené, že se to nelíbilo nikomu jinému, než tobě? :think: To snad není možný… A dala jsi to? Já chtěla původně pro syna Dominik a tak mi do toho lidi šili, že se jmenuje jinak. Ale jsem ráda za to jiné, je ještě hezčí. Jak už se tak jednou jmenuje, přijde člověku divné, že by se měl jmenovat nějak jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.3.18 16:54
@Lalelale píše:
:mrgreen: To zase přijde vtipný mě. Kdo tady ječí hrůzou? 8o :lol: Zakladatelka se zeptala, dostala názory. Že ne jen sluníčkové, a že všichni z jejich Veronici nepadají na zadek, to tak prostě je.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.3.18 16:56
@Aries6 píše:
Mě fascinuje, jak dokáže toto někoho rozčílit a má potřebu se v tom pořád hnipat. :mrgreen: Já napsala jen svůj názor, proč bych měla pukat? :lol: Mě je to šumák, jen lituju učitele, úředníky a další, co to pak musí donekonečna řešit :nevim:

Nerozciluje. Mi prijde smesne, jaky si suchar. Netreba nikoho litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.3.18 16:56

@mau-mau Chtěla jsem dát třetí dceři jméno Milena. Mám ho ráda někdy od puberty. Neprošlo přes manžela a ten byl v rozhodování samozřejmě důležitý. Ostatní kroutily očima, ale to mi bylo jedno. Ještě byla ve hře Jitka, taky neprošla. Škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.3.18 16:58
@Kelsey píše:
Nerozciluje. Mi prijde smesne, jaky si suchar. Netreba nikoho litovat.

Proč suchar? Mám ráda tradice, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
25.3.18 17:01
@Kelsey píše:

Nevím no, ale mám pocit, že v podobných diskusích pukáš zlostí ty :lol:, pokud si někdo dovolí říct, že se mu nějaké jméno nelíbí a má jiný názor na „nekalendářová“ jména než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze