Jméno Veronica?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
25.3.18 18:17

@Aries6
Dobry drz se svych oblibenych tradic, ale nech jine, kteri chteji mit sve nove tradice, jakkoli se tobe nelibi ruzne varianty jmen, protoze je to jejich volba.

Tady jediny problem vidim, ze si zvolili jmeno a neumi si za nim stat. Proto se nechaji znejistit rodinou, okolim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.3.18 18:21
@Aries6 píše:
@mau-mau Máme Petru. Moc se mi do ní nechtělo, ale manžel ji hodně chtěl a hooodně se hodí k našemu příjmení. Pak máme Radku a Martinu ;)Mě se třeba strašně líbilo jméno Šarlota, ale ztroskotalo to právě na oslovení. Nenapalo mě žádné pěkné. Ta Milena, to máš pravdu. Mě se strašně ale líbí oslovení „Mili“.
Taky se mi někdy zdá, že na toto rodiče při výběru jména moc nemyslí.

To je neuvěřitelný, ale u nás to bylo stejně. Nakonec se té Šarloty dočkal taky, ale v české podobě Karla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.18 18:23

Děkuju všem za reakce! :palec: já si za tím jménem stojím, jen nevím jak dědovi slušně říct že to prostě bude Veronica a konec :zed: :lol: říká mi to pokaždý když mě vidí :lol:

Je mi jasné že se nelíbí všem a beru to, mě se zase nelíbí jiná zmíněná jména ale to je moje chyba :lol: zakl.

• Citovat
  • Upravit
74219
25.3.18 18:25
@pe-terka píše:
I na to se musíme připravit :mrgreen: Kdo ví, jesti se tak nějak nebudou jmenovat naše vnučky :lol:

Je to mozne, protoze dnesni mladez vic a driv cestuje, driv maji vazby na zahranici. Maji neomezene moznosti a kontakty a pratele venku.
Navic nase generace budeme radi, ze vubec ty vnoucata mit budeme, ze se jich dozijeme a jmena budou minimalni problem.
Protoze uz nyni dosla moda zit bez zavazku, bez deti a poridit si pouze zvire. A bude hur.

Příspěvek upraven 25.03.18 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148285
25.3.18 18:25
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce! :palec: já si za tím jménem stojím, jen nevím jak dědovi slušně říct že to prostě bude Veronica a konec :zed: :lol: říká mi to pokaždý když mě vidí :lol:Je mi jasné že se nelíbí všem a beru to, mě se zase nelíbí jiná zmíněná jména ale to je moje chyba :lol: zakl.
Řekni mu to přesně takhle.Je to Veronica, měnit to nebudeme, konec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148285
25.3.18 18:26
@Kelsey píše:
Je to mozne, protoze dnesni mladez vic a driv cestuje, driv maji vazby na zahranici. Maji neomezene moznosti a kontakty a pratele venku.
Navic nase generace budeme radi, ze vubec ty vnoucata mit budeme, ze se jich dozijeme a jmena budou minimalni problem.
Protoze uz nyni dosla moda zit bez zavazku, bez deti a poridit si pouze zvire. A bude hur.Příspěvek upraven 25.03.18 v 18:25

Ale nebude. :hug: no mě se to kecá, já už vnučku mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.3.18 18:37
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce! :palec: já si za tím jménem stojím, jen nevím jak dědovi slušně říct že to prostě bude Veronica a konec :zed: :lol: říká mi to pokaždý když mě vidí :lol:Je mi jasné že se nelíbí všem a beru to, mě se zase nelíbí jiná zmíněná jména ale to je moje chyba :lol: zakl.

no jo no děda má jiný vkus.. tak to tak ber..koneckonců nemusíš říkat nic.. třeba jen já vím dědo, už jsi mi to říkal..já vím.. no a konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 19:12
@Kelsey píše:
Protoze uz nyni dosla moda zit bez zavazku, bez deti a poridit si pouze zvire. A bude hur.Příspěvek upraven 25.03.18 v 18:25

jo, to máš pravdu. Navíc, když už se rozkolíbou k rozhodnutí počít dítě, tak aby to šlo :think:. To už zdaleka není samozřejmost, vidím to i tady. Takže budem rádi klidně za Vanessu Vopičkovou, hlavně když bude :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.3.18 19:22
@Kelsey píše:
@Aries6
Dobry drz se svych oblibenych tradic, ale nech jine, kteri chteji mit sve nove tradice, jakkoli se tobe nelibi ruzne varianty jmen, protoze je to jejich volba.Tady jediny problem vidim, ze si zvolili jmeno a neumi si za nim stat. Proto se nechaji znejistit rodinou, okolim.

Ale já je nechávám, jen píšu svůj názor a svůj pohled na věc v diskuzi. Od toho diskuze je, ne??? :nevim: Sama od sebe bych nikdy nikomu do výběru jména dítěte nekecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.3.18 19:25
@Anonymní píše:

Najdi si nějakou odpověď, která ho uzemní. Třeba, že když se to všem tak nelíbí, tak vás napadlo, že by jste ji přejmenovali na Grizelu. Prostě to vtipně přestřelit.
Já mám stylově podobnou odpověď na otázku „a kdy bude ten kluk?“ (máme 3 holky). Odpovídám, že mě 3 děti stačí a kluka, že zkusí chlap s nějakou jinou ženskou. A mám klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
25.3.18 19:28
@hanka.br. píše:
To je neuvěřitelný, ale u nás to bylo stejně. Nakonec se té Šarloty dočkal taky, ale v české podobě Karla.
:) Vidíš, to jméno jsem tak důkladně nestudovala a nevěděla, že je Karla je to samé. A je sranda, že to jméno se mi jako takové taky moc líbí. Ale Karel ne… :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9329
25.3.18 19:41
@Aries6 píše: Ženské křestní jméno Veronika pochází z řeckého jména Bereniké (Phereniké). První část jména tvoří slovo „fere”, resp. sloveso „ferein” s významem „nést”, druhá část jména „niké” se z řečtiny překládá jako „vítězství”. Jméno Veronika tak znamená „ta, která přináší vítězství”, „nositelka vítězství”, „vítězka”.

Hlasovala bych pro tu Phereniké, je to mnohem, mnohem hezčí, než Veronika (Veronica) - česky rozrazil. To jméno s V mi zní stejně jako ten rozrazil - drsně, hádavě. Ale do naší české kotliny se Phereniké teda moc nehodí. Já si kolikrát říkám, že jak má čeština hodně pěkně znějících slov, tak na vlastní jména lidí se zachovala macešsky. Skoro žádné mi nejde přes ústa. A většina ani s příjmením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.3.18 19:49
@pe-terka píše:
jo, to máš pravdu. Navíc, když už se rozkolíbou k rozhodnutí počít dítě, tak aby to šlo :think:. To už zdaleka není samozřejmost, vidím to i tady. Takže budem rádi klidně za Vanessu Vopičkovou, hlavně když bude :dance: :lol:

Prave horsi varianta, ze vnoucete se dockame, ale nase deti se rozhodnou mit rodinu pozdeji a nam pak reknou, ze jsme moc stari a nebudeme stihat mladatum.
Jmeno mi prijde malichernost, muzou byt dost horsi zalezitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
25.3.18 20:01
@Aries6 píše:
@mau-mau Chtěla jsem dát třetí dceři jméno Milena. Mám ho ráda někdy od puberty. Neprošlo přes manžela a ten byl v rozhodování samozřejmě důležitý. Ostatní kroutily očima, ale to mi bylo jedno. Ještě byla ve hře Jitka, taky neprošla. Škoda.

Jé a mě by se Milena zrovna líbila, rozhodně by byla mezi dětmi pravděpodobnějediná.
Ale co, já mám taky jméno, které se nikomu nelíbí a já ho miluju. Jen nemám tu holku no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
25.3.18 20:01
@Kelsey píše:
Cemu to vadi? Nicemu.

Mě to nevadí, mě je těch dětí vždycky jenom líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze