Jméno Veronica?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
25.3.18 09:58
@Kelsey píše:
Slovaci casto davaji Kristina.
Jsem dost v kontaktu (prihranici), takze deformace. Segra zvolila dceri Kristyna, taky obcas tapu, kterou variantu maji. Oslovuji malou Tinko.

Ve slovenskem kalendari totiz je Kristína, tam by naopak bylo divne dat Kristýnu.

K puvodimu dotazu - osobne bych dala asi klasickou Veroniku, libi se mi to vic, ale ze by se z toho rodina musela hroutit, to ani ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.3.18 10:06

Jinak zakladatelko, že to vyslovuješ s C, je úplně špatně - v jazycích, kde se tohle jméno píše s C, se stejně vyslovuje s K…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9332
25.3.18 10:07
@Kelsey píše:
Socka pro normalni lidi a rodinu je sprosta, nevhodna urazka. Socky jsou lidi, ktere se dostaly na dno, nemaji, kde bydlet, nemaji penize atd.
Tohle kastovani podle volby jmen je naprosto tupe a omezene. Zijeme v demokracii a clovek se musi dovolovat, jake jmeno si smi vybrat?
Tady jediny problem vidim, ze pani je nejista vlastnim vyberem a neumi si stat za svym nazorem, jinak by si umela okoli usadit/srovnat.

Přesně tak. Když už, tak je socka žertovné označení MHD. Jinak to označení značí cosi o člověku, který se takto vyjadřuje. Já věřím, že nikdo, kdo ZÁMĚRNĚ nepracuje, neexistuje. To už je ale taková vyšší člověčí. ;) To tu ale nebudu rozebírat. Jména jsou mi fuk, jestli někdo moc stojí o názor, tak jedině líbí - nelíbí, občas plácnu nevhodnou asociaci, ale to je tak vše. Nic víc za tím není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.3.18 10:11

Prijde mi to uplne v pohode. Sama jsem Veronika a pripadne “c” misto “k” by mi bylo uplne sumak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.3.18 10:14
@pe-terka píše:
aha, tak to jsem přehlídla. Nicméně, kdyby to bylo jediný světový drama, tak je nám hej :dance:
Jirkovo vysvětlení socek zatím nikde nevidím… Každý ty měřítka asociálnosti asi máme jinde :nevim:

Ale vždyť ano. Zakladatelka se ptala na názor, tak jasně, že nejsou všichni nadšení z toho tvaru jména, na druhu stranu kdyby se nezeptala, asi by to bylo každému fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
25.3.18 10:22
@kacz píše:
Jinak zakladatelko, že to vyslovuješ s C, je úplně špatně - v jazycích, kde se tohle jméno píše s C, se stejně vyslovuje s K…

Zakladatelka vyslovuje jméno Veronica s C? To snad ne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.3.18 10:23

Moje mamka je Ruth, v kalendari je Rut. Stejne se to cte, pise se jinak - v zivote nezazila, ze by se ji nekdo ptal, proc neni Rut. A ani netrpi nijak tim, ze obcas musi rict, jak se jeji jmeno pise (protoze to je fakt jen ojedinele) :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
25.3.18 10:23
@Takyjedna píše:
Přesně tak. Když už, tak je socka žertovné označení MHD. Jinak to označení značí cosi o člověku, který se takto vyjadřuje. Já věřím, že nikdo, kdo ZÁMĚRNĚ nepracuje, neexistuje. To už je ale taková vyšší člověčí. ;) To tu ale nebudu rozebírat. Jména jsou mi fuk, jestli někdo moc stojí o názor, tak jedině líbí - nelíbí, občas plácnu nevhodnou asociaci, ale to je tak vše. Nic víc za tím není.

Bohužel existují. Předvádějí různá zdravotní omezení, na alkoholismus si vyběhají invalidní důchod atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
25.3.18 10:24
@Lalelale píše:
Podle zdejších přehnaných reakcí si umím představit, jak asi kvičí tví příbuzní :lol: hrozné to není, Veronica Neumann je jméno, co plně obstojí i v zahraničí. Ano, bude se muset pokaždé připomenout, protože má ryze české jméno psané cize, ale upřímně, i ve škole si tohle zapamatují za týden. Sama mám cizí jméno a že bych nějak extrémně trpěla tím, že musím ostatním říct, jak se to píše, to opravdu ne. Myslím, že hodně lidí prostě nezvládne ustát jakoukoli odchylku od normy, ale to už není váš problém. Myslím si, že dceři by to mohlo v dospělosti i pomoci, protože si ji lidé budou pamatovat díky trošku jinému jménu.

Prosím??? Od kdy je Veronika ryze české jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
25.3.18 10:24

Tvar Veronica je příšerný a že ji tak oslovuješ ještě příšernější. Píšu to, že jsi se ptala, jinak bych to neřešila, je to vaše věc. Už bych to nechala být. Jen teda bych jí neoslovovala Veronico na veřejnosti, žila jsem čas v zahraničí a nikdo mě tak neoslovoval, je to směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
25.3.18 10:26
@Levandulina píše:
Zakladatelka vyslovuje jméno Veronica s C? To snad ne, ne?

Psala v diskuzi, že ano, že jí tak doma říká, líbí se jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
25.3.18 10:28
@Levandulina píše:
Zakladatelka vyslovuje jméno Veronica s C? To snad ne, ne?

Já dočítám diskuzi a taky to nějak nechápu. To jako fakt 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.3.18 10:29
@beruska9 píše:
Ve slovenskem kalendari totiz je Kristína, tam by naopak bylo divne dat Kristýnu.K puvodimu dotazu - osobne bych dala asi klasickou Veroniku, libi se mi to vic, ale ze by se z toho rodina musela hroutit, to ani ne :nevim:

Ano nechtela jsem to psat, ale v jejich podani by Kristyna byla, jak lopatou po hlave, proste tvrda. My myme Patricii, kdyz to vyslovi vedle susedi, tak je hezci. Teda oni davaji Patricia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
@lamicina píše:
Psala v diskuzi, že ano, že jí tak doma říká, líbí se jí to.

Pak teda vymyslela ale nové jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

Tak ji tak rika doma, no a co. Vzdyt rodice komoli jmena bezne, daleko horsimi patvary. Delate z toho strasnou vedu… 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze