Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@hanka.br. určitě ano, ale prostě se mi to líbilo…proč většina lidí zdvojuje písmena(Emma, Ella) nebo Sofie-Sophia taky není česky a nikdo se nad tím nepozastaví…a teď je těch Emmiček a Ellinek víc než dost
Prostě se ti to líbilo…A to je všechno? Stejně jí budete říkat Verunko, Verčo - je to úplně obyčejné jméno, které jsi jenom zkomplikovala. Pro holčičku to bude znamenat jenom celoživotní vysvětlování pravopisu svého jména, v horším případě bude mít své jméno věčně někde blbě napsané. Když jsi ji chtěla odlišit, mohla jsi ji pojmenovat třeba Háta. Ale tuhle tvoji odlišnost fakt nechápu.
@Anonymní píše:
@hanka.br. určitě ano, ale prostě se mi to líbilo…proč většina lidí zdvojuje písmena(Emma, Ella) nebo Sofie-Sophia taky není česky a nikdo se nad tím nepozastaví…a teď je těch Emmiček a Ellinek víc než dost
Tyhle jmena se zabydlela a jsou u nas naprosto bezne. Byla doba, kdy to byla pecka a lidi se divili, pohorsovali.
Stejne bylo u Denisy, Vanesy, Nely, Natalky driv, sveho casu to byly jmena pro rebely a dnes ho da kdokoli a nijak mu neprijde divne.
Neboj obcas ctu UK diskuse, tak i tam jsou tradicionalisti telem i dusi, kteri se biji za klasiku ve jmenech a rypou, kdyz se jim nelibi volba jineho cloveka.
@hanka.br. píše:
Takže Jirka zas tak mimo nebyl. Podle mě těmi sockami z paneláku myslel prostě průměrné obyčejné lidi, kteří sami výjimečnost nepoznali, tak ji chtějí dopřát svým dětem prostřednictvím zvláštního jména. Opravdu si myslíš, že by tvé dítě nedokázalo získat výjimečnost a pozornost ostatních jinak, než tím, že bude mít divné jméno?
proč myslíš, že jedinou motivací zakl. musí být touha po výjimečnosti? My máme třeba jedno dítko dvoujmenné a též si řada lidí myslí, že je to kvůli potřebě vyniknout. Houby, je to jinak ![]()
Navíc socka je podle mě ten, kdo záměrně nemaká nebo se chová nějak asociálně. A může bydlet klidně ve vile na Barrandově, když na to přijde ![]()
@Kelsey píše:
Socka pro normalni lidi a rodinu je sprosta, nevhodna urazka. Socky jsou lidi, ktere se dostaly na dno, nemaji, kde bydlet, nemaji penize atd.
Tohle kastovani podle volby jmen je naprosto tupe a omezene. Zijeme v demokracii a clovek se musi dovolovat, jake jmeno si smi vybrat?
Tady jediny problem vidim, ze pani je nejista vlastnim vyberem a neumi si stat za svym nazorem, jinak by si umela okoli usadit/srovnat.
Líbí se mi neobvyklá jména, ale pojmenovat dítě normálním jménem a akorát ho obměnit, aby vypadalo světově, to je fakt gól. Neřeknu, kdyby jste ji pojmenovali Jessica nebo něco takového. Ale „obyčejnou“ Veroniku ztížit nějakým c? A až se jí narodí ségra, tak ji pojmenujete Monica? ![]()
@hanka.br. píše:
Prostě se ti to líbilo…A to je všechno? Stejně jí budete říkat Verunko, Verčo - je to úplně obyčejné jméno, které jsi jenom zkomplikovala. Pro holčičku to bude znamenat jenom celoživotní vysvětlování pravopisu svého jména, v horším případě bude mít své jméno věčně někde blbě napsané. Když jsi ji chtěla odlišit, mohla jsi ji pojmenovat třeba Háta. Ale tuhle tvoji odlišnost fakt nechápu.
Háta ![]()
@Natálka26 já vím, pardon, ty otazníky tam neměly být
respektuju tvuj názor ![]()
@Petruna21 píše:
Je to vaše věcneřešila bych komu se jméno líbí nebo nelíbí
Je to „věc“ toho dítěte, ne jejich. ![]()
Hrozný a být tím dítětem tak se jdu v první možnou chvíli přejmenovat, abych tam to C neměla. Nechápu tuhle snahu rodičů své dítě za každou cenu odlišit. Ale příbuzným bych do toho nekecala, jenom bych si o nich myslela svý. A vám jestli se to takhle líbí, tak to tak nechte.
@Jirka765 píše:
Je to „věc“ toho dítěte, ne jejich.
Dítě na to jméno bude zvyklé tak v tom nevidím problém ![]()
Az bude velka, vsude bude rikat, ze je veronika, ale s c misto k. Je to vase vec. Ale ja to nechapu, stejne ji oslovujete po cesku, tak proc to,,c,,?
Ja jsem znala Niccolle, narozena zacatkem 90.let. Stejně jí všichni rikali Nikolko. Do situace, ze by nekomu musela vysvětlovat pravopis, se bohuzel nedostala. Zemřela v 5 letech na leukémii
Chodila rok do skolky. Její mladší sestra je Natalie, normálně psaná s čárkou, jsem ted na mobilu a mám predikci. Narodila se dřív, nez Niccolle zemřela a nez vůbec onemocnela, tak tuto volbu rodičů moc nechápu ![]()
Já už bych to nezměnila. Sice občas bude muset říct, ze se její jméno píše s C, ale zas tak často člověk nic nevypnuje, aby to bylo otravene. Já zas musím říkat, jestli je příjmení s V, nebo W. A nijak mi to nevadí… Vašemu jménu To na výslovnosti nic nemění, takže bych to nijak neresila. A že to někomu vadí, tak to je jen jeho problém…
@pe-terka píše:
proč myslíš, že jedinou motivací zakl. musí být touha po výjimečnosti? My máme třeba jedno dítko dvoujmenné a též si řada lidí myslí, že je to kvůli potřebě vyniknout. Houby, je to jinak
Navíc socka je podle mě ten, kdo záměrně nemaká nebo se chová nějak asociálně. A může bydlet klidně ve vile na Barrandově, když na to přijde
Protože to tak napsala? V tom komentáři o sockách z paneláku se už šťourat nechci, to je tady marný boj. Ať si ho „Jirka“ vysvětlí sám, já ho nepsala.
@hanka.br. píše:
Protože to tak napsala? V tom komentáři o sockách z paneláku se už šťourat nechci, to je tady marný boj. Ať si ho „Jirka“ vysvětlí sám, já ho nepsala.
aha, tak to jsem přehlídla. Nicméně, kdyby to bylo jediný světový drama, tak je nám hej ![]()
Jirkovo vysvětlení socek zatím nikde nevidím… Každý ty měřítka asociálnosti asi máme jinde ![]()