Jméno Veronica?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27254
25.3.18 11:26
@Anna766 píše:
A že vás to tak bere? :mrgreen: :lol:
Tady kde bydlím, ano jsem socka že sídliště :roll: je několik Nikolek, a každá se píše jinak. Jedna je Nikola, druhá Nikol, další Nicol a ještě další dokonce Nicole…všem se říká Niki, Nikčo a podobně. A co? A nic.By mě nenapadlo vyslýchat rodiče proč jim to dali tak a nejinak.

Hele mě je fuk jestli je s C nebo s K, jen mi přijde divný vyslovovat to s tím CÉ.
A to je přesně to, proč nechápu tuhle mezinárodnost. Ať je to Nikola, Nicola, Nicol, Natálie, Nathálie, Natali, Veronika, Veronica, Veronique, Nikolas, Nicolas nebo Nicholas. stejně se jim většinou říká Niki, Nikolko, Nikolo, Verčo, Natálko a Niki…
A laskavě mi nevkládej do úst něco, co jsem neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487

@lamicina jako s C to vyslovuje? 8o bože. My máme ve školce Viktorii a Victorii. Ta s C je z rodiny spoluobčanů ;) Takže tak nějak vznikají ty názory, kdo to dává obecně, byť to tak nutně nemusí být :nevim: Ale často to tak bývá.
Taky znám historku, jak se kamarádka byla podívat na novou holčičku, maminka chovala malou Elišku, pořád o ní mluvila jako o Elišce, a pak tam kamarádka zahlédla kartu VZP a tam Elise (Novotná). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
@Levandulina píše: Říkat dcerce Veronica s C bych viděla tak maximálně doma. Ale říkat ji tak na veřejnosti, tak si pomyslím, ze rodiče dali jméno dítěti a nevědí, jak se ani čte. Ze budou asi jednodužší…

A sama ani neumíte napsat správně jednodušší :lol:.

@hanka.br. Fakt je, že ten rozdíl vidím a sama bych dítěti nedala jméno, které se jen jinak píše, protože to je strašně otravné pak všude vysvětlovat (fakt to není třikrát do roka, jak tu někdo psal), sama to znám (a to mám jméno i příjmení s významem v češtině a psané tak, jak mají být).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
25.3.18 11:28
@rozand píše:
A sama ani neumíte napsat správně jednodušší :lol:.@hanka.br Fakt je, že ten rozdíl vidím a sama bych dítěti nedala jméno, které se jen jinak píše, protože to je strašně otravné pak všude vysvětlovat (fakt to není třikrát do roka, jak tu někdo psal), sama to znám (a to mám jméno i příjmení s významem v češtině a psané tak, jak mají být).
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
25.3.18 11:30

@mau-mau
ano vyslovuje s C, asi taky z legrace, jak tu někdo psal. Kluk se představuje jako Lukyn :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9329
25.3.18 11:32
@Levandulina píše: Říkat dcerce Veronica s C bych viděla tak maximálně doma. Ale říkat ji tak na veřejnosti, tak si pomyslím, ze rodiče dali jméno dítěti a nevědí, jak se ani čte. Ze budou asi jednodužší…

10 x tenhle smajlík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
25.3.18 11:44
@jdukolem píše:
ale tak zakladatelka se zeptala… nikdo ji nevyslýchá.. založila diskuzi, chtěla reakce, tak je má… :nevim:
jinak Nicole mi přijde taky zbytečný úlet, ale je to každýho věc - nikomu to neubližuje, nikoho to neomezuje… ale je to takové - budeme světoví, jiná motivace mě nenapadá… :think:Příspěvek upraven 25.03.18 v 11:15

Mě napadá že se jí to líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
25.3.18 11:47
@lleennttiillkkaa píše:
Hele mě je fuk jestli je s C nebo s K, jen mi přijde divný vyslovovat to s tím CÉ.
A to je přesně to, proč nechápu tuhle mezinárodnost. Ať je to Nikola, Nicola, Nicol, Natálie, Nathálie, Natali, Veronika, Veronica, Veronique, Nikolas, Nicolas nebo Nicholas. stejně se jim většinou říká Niki, Nikolko, Nikolo, Verčo, Natálko a Niki…
A laskavě mi nevkládej do úst něco, co jsem neřekla.

Píšu za sebe 8o že mě je jedno jestli má c nebo k…tak nevím co jsem ti kam vložila. I tak mi promiň i když absolutně nevím za co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.3.18 11:56

No, upřímně, mě se Veronica taky vůbec nelíbí, přitom Veronika je podle mě jedno z nejhezčích dívčích jmen. Ale když už jste dcerku tak pojmenovali, nechala bych to být a neměnila bych to. Je to vaše dítě a rodina se s tím smíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
25.3.18 12:10

@Anna766 No vyznělo to tak, jak kdybych tě považovala za socku z paneláku nebo jak to tu bylo psaný. Což by bylo vtipný, protože jsem z bytovky :-D Tak se taky omlouvám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.3.18 12:44
@Anna766 píše:
Mě napadá že se jí to líbilo.

jasný to je taky možnost.. otázka je proč, ale víš jak, spíš jde o to at si za tím stojí když už si to vybrala… zatím mi to nepřijde podle toho jak reaguje ale je to fakt její věc no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.18 12:50

Opakuji že Veronico ji oslovuji pouze doma ;) jinak klasicky Verčo..příbuzná je mimochodem Nicole a druhá je Elissa tak to asi máme v rodině :lol: zakl.

• Citovat
  • Upravit
148291
25.3.18 12:54
@lleennttiillkkaa píše:
@Anna766 No vyznělo to tak, jak kdybych tě považovala za socku z paneláku nebo jak to tu bylo psaný. Což by bylo vtipný, protože jsem z bytovky :-D Tak se taky omlouvám

Nebylo to přímo na tebe.Jen narážka na Jirkův nesmyslný argument.Sama bydlím na sídlišti v činžáku, takže :nevim: :D :kytka:
Jsem ráda že se nezlobíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.3.18 12:55
@Anonymní píše:
Opakuji že Veronico ji oslovuji pouze doma ;) jinak klasicky Verčo..příbuzná je mimochodem Nicole a druhá je Elissa tak to asi máme v rodině :lol: zakl.

no a říká jí Nicole a nebo Nikolo? To je oč tu běží… VeroniCo a ještě skloňované je úlet… celosvětově :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
25.3.18 12:56
@jdukolem píše:
jasný to je taky možnost.. otázka je proč, ale víš jak, spíš jde o to at si za tím stojí když už si to vybrala… zatím mi to nepřijde podle toho jak reaguje ale je to fakt její věc no.

Jestli do ní okolí vartuje, tak znejistěla no. Jinak bych to už neměnila, ale to jsem tu už napsala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze