Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa píše:
Mě to nevadí, mě je těch dětí vždycky jenom líto.
Tak mě je děti líto pro jiné věci než jméno. Když se nenarodí zdravé, nebo nemají to štěstí žít v milující rodině, kvůli jménu mi to tak ješte nepřišlo že je hodno lítosti. Ale možná je to proto, že jsem se ještě nesetkala až s takovým strašným jménem.
@Anna766 píše:
Tak mě je děti líto pro jiné věci než jméno. Když se nenarodí zdravé, nebo nemají to štěstí žít v milující rodině, kvůli jménu mi to tak ješte nepřišlo že je hodno lítosti. Ale možná je to proto, že jsem se ještě nesetkala až s takovým strašným jménem.
@Anna766 píše:
Znova opakuju, že jakožto dítě s cizím příjmením jsem opravdu nesnášela, jak to všude hláskuju, vysvětluju, pro se to píše tak a čte onak…
@lleennttiillkkaa ja musela hlaskovat i cesky… jak rada jsem ted za Novakovou ![]()
Jako jo, zaráží mě jména typu Cindy a Nikita Štěrbovy(dcerky bývalé sousedky) nebo sourozenci Fatima a Kevin české příjmení (dceřini známí)…ale litost jsem necítila. Spíš přemýšlím co ty rodiče(tady víc ty maminky) k tomu vede.Ale skutečnou lítost cítím nad dětmi ze synkovo speciální školy například.
@lleennttiillkkaa píše:
Znova opakuju, že jakožto dítě s cizím příjmením jsem opravdu nesnášela, jak to všude hláskuju, vysvětluju, pro se to píše tak a čte onak…
Chápu ![]()
@Anna766 tak jako z toho titulu mi je těch dětech líto. Samozřejmě, že hlavně že jsou zdraví atd.
@kacz píše:
Jmenuje se Veronica Neumann?
Sorry, ale je to děs…
Pokud jsou rodiče cizinci, tak ok. Pokud Češi, tak jen směšná touha mít něco extra.
@Aries6 píše:řekni jim, že kluka neplánujete, že plánujete čtvrtou holku. Budou vykulení, co si o tom myslet
Najdi si nějakou odpověď, která ho uzemní. Třeba, že když se to všem tak nelíbí, tak vás napadlo, že by jste ji přejmenovali na Grizelu. Prostě to vtipně přestřelit.
Já mám stylově podobnou odpověď na otázku „a kdy bude ten kluk?“ (máme 3 holky). Odpovídám, že mě 3 děti stačí a kluka, že zkusí chlap s nějakou jinou ženskou. A mám klid
@pe-terka píše: řekni jim, že kluka neplánujete, že plánujete čtvrtou holku. Budou vykulení, co si o tom myslet
Mmch. jedni známí to ted tak mají - ona z prvního manž. 3 dcery, on jednu dceru. Rozvedli se, vzali spolu a čekají mimčo. Samozřejmě holčičku![]()
Jedni tady, teda spíše on, neumí zase holky ![]()
On s první ženou tři kluky, po rozchodu s druhou partnerkou dva kluky. A ta jeho první žena si našla přítele a hned s ním měla holčičku, čímž utvrdila že on ty holky opravdu neumí ![]()
@lleennttiillkkaa Já měla velkou srdcovku jméno Pavla - neprošlo. Pak ta Šarlota, tu jsem stáhla sama. No a Milena a Jitka taky neprošly. Ale byť to tak nevypadá, domluvily jsme se s manželem na jménech dobře a rychle. Většinou hned na začátku těhotenství a to jsme si nenechali říct pohlaví ![]()
@pe-terka píše: řekni jim, že kluka neplánujete, že plánujete čtvrtou holku. Budou vykulení, co si o tom myslet
Mmch. jedni známí to ted tak mají - ona z prvního manž. 3 dcery, on jednu dceru. Rozvedli se, vzali spolu a čekají mimčo. Samozřejmě holčičku![]()
Víš co, s tím mají problém ale pořád všichni okolo. Já ani chlap jsme nikdy neřešily, jaké pohlaví bude. Vážíme si jiných věcí a víme, že mít dneska dítě a mít ho zdravé je obrovské štěstí. My pohlaví věděli až u porodu.
A u třetí dcery nám přišly 2 takové až soustrastné gratulace. Jakože „no co se dá dělat, zase holka“. To mě tak strašně zamrzelo. ![]()
@hanka.br. píše:
@Aries6 Já se z tebe zblázním. Pavla je moje prostřední.
Neštvi mě
![]()