Jméno Veronica?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.3.18 17:02
@Aries6 píše:
Proč suchar? Mám ráda tradice, to je celé.

A ti co je nemaji radi ohranou klasiku, tak jsou spatni? Vsichni musi volit tradicne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
25.3.18 17:03
@Aries6 píše:
@mau-mau Chtěla jsem dát třetí dceři jméno Milena. Mám ho ráda někdy od puberty. Neprošlo přes manžela a ten byl v rozhodování samozřejmě důležitý. Ostatní kroutily očima, ale to mi bylo jedno. Ještě byla ve hře Jitka, taky neprošla. Škoda.

Jo, takže se jmenuje nějak na P a ne Milena. U nás v rodině máme Milenu dokonce 2×, takže mně to přijde docela normální, akorát s těmi osloveními je to slabší, ta zdrobnělina Milenka působí na okolí lehce komicky, no.. Mně to nepřijde, protože to slyším často, ale okolí valí oči.. :mrgreen: Podle mě to není zrovna výhra, jmenovat se Milena. Ale kdyby se tak jmenovala holčička kamarádky, přišlo by mi to milé. :D
Mně se třeba líbí Henrieta, ale žádné moje dítě se tak nejmenuje, protože si manžel myslel, že si dělám srandu, když jsem to navrhla.. :lol: Mám ráda neobvyklá jména :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148432
25.3.18 17:05

@mau-mau já chtěla Hedviku, líbí se mi to a jmenovala se tak babička z taťkovo strany. Manžel byl dost proti. Což mě mrzelo a mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 17:08
@Aries6 píše:
Proč suchar? Mám ráda tradice, to je celé.

já ti rozumím. Jen v dnešním kosmopolitním světě nemůžeš očekávat, že to tak budou mít všichni.
Na druhou stranu beru i argument, že je to komplikace třeba pro učitele, hlavně u těch menších dětí. Pamatovat si, jak je který ten Matýsek či Nikolka píše :think: Jenže tak to prostě je :think:. Spíš bych apelovala na rodiče, aby nešíleli, když se p. učitelka splete a např. místo Elly napíše „jen“ Ela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 17:08
@Anna766 píše:
@mau-mau já chtěla Hedviku, líbí se mi to a jmenovala se tak babička z taťkovo strany. Manžel byl dost proti. Což mě mrzelo a mrzí.

Kristýna je hezčí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148432
25.3.18 17:12
@pe-terka píše:
Kristýna je hezčí :kytka:

Děkuji :kytka: ta se mu líbila, tu mi schválil. Do toho jména jsem se „zamilovala“ když Peter Nagy složil Kristinka iba spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 17:23
@Anna766 píše:
Děkuji :kytka: ta se mu líbila, tu mi schválil. Do toho jména jsem se „zamilovala“ když Peter Nagy složil Kristinka iba spí.

písnička je to krásná, i když dost smutná. Myslím, že většina mladých dívek by preferovala Kristýnu před Milenou. Jsem si dokonce jistá.
Je fajn, že ji muž schválil :palec:. Až se naučí ji bez chyb napsat, bude to 100% :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148432
25.3.18 17:31
@pe-terka píše:
písnička je to krásná, i když dost smutná. Myslím, že většina mladých dívek by preferovala Kristýnu před Milenou. Jsem si dokonce jistá.
Je fajn, že ji muž schválil :palec:. Až se naučí ji bez chyb napsat, bude to 100% :mrgreen:

Již to řeší šalamounsky. K vypisování papírů si zavolá mě a já to vypíšu. Halelujaaa :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 17:42
@Anna766 píše:
Již to řeší šalamounsky. K vypisování papírů si zavolá mě a já to vypíšu. Halelujaaa :pankac: :lol:

Ještě vyšší level bude : „miláčku, řekni mi prosím tě, jak se píše ta naše holka? To víš, já hlava skopová“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148432
25.3.18 17:44
@pe-terka píše:
Ještě vyšší level bude : „miláčku, řekni mi prosím tě, jak se píše ta naše holka? To víš, já hlava skopová“. :mrgreen:

Zatím je to ve fázi mámo pojď mi to vypsat, ty máš přeci jenom lepší písmo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.3.18 17:52
@Kelsey píše:
A ti co je nemaji radi ohranou klasiku, tak jsou spatni? Vsichni musi volit tradicne?

Nemusí - a máš pravdu v tom, že do toho nikomu nic není. I když se budu sebevíc snažit, jakmile dá někdo dítěti jméno třeba Phoebe Stará a ještě na ni na písku bude volat tak, jak se to píše, prostě si v duchu poklepu na čelo. Nejsem na to pyšná, ale jiný to asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 18:06
@Anna766 píše:
Zatím je to ve fázi mámo pojď mi to vypsat, ty máš přeci jenom lepší písmo :lol:
ˇ„táto, včera večer jsi mě zničil, ruce se mi klepou ještě ted! Musíš sám :mrgreen: “
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.3.18 18:07
@hanka.br. píše:
Nemusí - a máš pravdu v tom, že do toho nikomu nic není. I když se budu sebevíc snažit, jakmile dá někdo dítěti jméno třeba Phoebe Stará a ještě na ni na písku bude volat tak, jak se to píše, prostě si v duchu poklepu na čelo. Nejsem na to pyšná, ale jiný to asi nebude.

I na to se musíme připravit :mrgreen: Kdo ví, jesti se tak nějak nebudou jmenovat naše vnučky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
25.3.18 18:08
@Kelsey píše:

Hele, já napsala jen svůj názor.
Je rozdíl jít úplně mimo ohranou klasiku a být opravdu originální a je rozdíl jen měnit nebo přidávat/dvojit písmenka. :nevim: Teda pro mě to rozdíl je.
Zkrátka když dá někdo místo tradiční Marušky třeba Sofii, beru (i když tyto jméno se mi zrovna fakt nelíbí, je to jen příklad, co mě napadl). Když dá někdo místo jména Sofie třeba Sofia/Sophia, už to moc nechápu.
Ale NIKOMU TO NEBERU! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
25.3.18 18:11

@mau-mau Máme Petru. Moc se mi do ní nechtělo, ale manžel ji hodně chtěl a hooodně se hodí k našemu příjmení. Pak máme Radku a Martinu ;)

Mě se třeba strašně líbilo jméno Šarlota, ale ztroskotalo to právě na oslovení. Nenapalo mě žádné pěkné. Ta Milena, to máš pravdu. Mě se strašně ale líbí oslovení „Mili“.
Taky se mi někdy zdá, že na toto rodiče při výběru jména moc nemyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze