Jméno Veronica?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
24.3.18 23:12
@Anonymní píše:
@Lalelale uf díky! Už jsem měla pocit z těch reakcí že jsem se uplně zbláznila 8o ano budou si ji pamatovat, já třeba si lépe zapamatuji někoho se zajímavým jménem, než několik Terezek, Sofinek atd.. :D

Nechápu, proč si tuto diskuzi vůbec zakládala, když reaguješ jen na ty, kteří s tebou souhlasí a nemáš jedinou pochybnost, že si jméno zvolila správně. To je samozřejmě v pořádku, ale pak fakt nechápu důvod diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
24.3.18 23:12

Já znám paní, co se píše Kristína, masakr. Tak buď Kristýna nebo Kristina. Ale to měkké I a čárka je pakárna :roll: Bych měla tendenci to i měkce číst s Ť :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.3.18 23:13
@Anonymní píše:
@Lalelale uf díky! Už jsem měla pocit z těch reakcí že jsem se uplně zbláznila 8o ano budou si ji pamatovat, já třeba si lépe zapamatuji někoho se zajímavým jménem, než několik Terezek, Sofinek atd.. :D

Moje mamka má stejnou koncovku, akorát se vyslovuje opravdu s „c“ (jihoslovanský původ). Vždycky říkala, že jako dítě nesnášela představování kdekoliv v kolektivu - pokaždé se na ní všichni otočili, co je to za exota a většina dětí nechce vyčnívat. V dospělosti tu nezaměnitelnost naopak ocenila (zejména v práci). U vás to bude jednodušší, že dětem je jedno, jak se to píše a navíc těch neobvyklých jmen je výrazně víc než před 50 lety. Osobně se mi cizí/exotická jména u dětí nelíbí, ale měnit dítěti jméno ve 4 měsících jen kvůli nátlaku okolí mi přijde jako nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.3.18 23:14
@Anna766 píše:
Zlatíčko jo? :lol: však dceru má pouhých 23 let, ještě jednou tolik a snad si zvykne.

rozhodně :lol: Musíš být vlídná a trpělivá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.3.18 23:16
@Anonymní píše:

Buď klidná. Ono když se tu obecně podíváš na diskuze u jmen, tak zjistíš, že většina lidí má námitky, i když někdo volí docela normální jména. Případně každý zná někoho, kdo se tak jmenoval, a byl to blbec… :mrgreen: Ale ve chvíli, kdy už se tak někdo jmenuje, se většina lidí uklidní. Příbuzným řekni, že holčička se už nějak jmenuje, a pokud s tím někdy bude mít problém, jméno si změní sama.

• Citovat
  • Upravit
148494
24.3.18 23:20
@pe-terka píše:
rozhodně :lol: Musíš být vlídná a trpělivá :lol:

To já jsem!!Potlačila jsem nutkání mu ony dokumenty omlátit o hlavu jen jsem protočila oči a opravila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.3.18 23:23
@Anonymní píše:

Takže Jirka zas tak mimo nebyl. Podle mě těmi sockami z paneláku myslel prostě průměrné obyčejné lidi, kteří sami výjimečnost nepoznali, tak ji chtějí dopřát svým dětem prostřednictvím zvláštního jména. Opravdu si myslíš, že by tvé dítě nedokázalo získat výjimečnost a pozornost ostatních jinak, než tím, že bude mít divné jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
24.3.18 23:26

Když jsem to četla, tak první co se mi vybavilo byla nějaká holka z eskortu. Promiň, vím, je to tvoje dcera, ale je to strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148494
24.3.18 23:28
@hanka.br. píše:
Takže Jirka zas tak mimo nebyl. Podle mě těmi sockami z paneláku myslel prostě průměrné obyčejné lidi, kteří sami výjimečnost nepoznali, tak ji chtějí dopřát svým dětem prostřednictvím zvláštního jména. Opravdu si myslíš, že by tvé dítě nedokázalo získat výjimečnost a pozornost ostatních jinak, než tím, že bude mít divné jméno?

Pro mě je socka člověk co záměrně nepracuje, živí ho dlouhodobě stát sociálními dávkami, určitě ne průměrný člověk ať už bydlí v paneláku nebo ne. Myslim že to se jménem nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.18 23:30

@hanka.br. určitě ano, ale prostě se mi to líbilo…proč většina lidí zdvojuje písmena(Emma, Ella) nebo Sofie-Sophia taky není česky a nikdo se nad tím nepozastaví…a teď je těch Emmiček a Ellinek víc než dost 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.18 23:31

@Natálka26 v pohodě????

• Citovat
  • Upravit
6623
24.3.18 23:39
@Anonymní píše:
@Natálka26 v pohodě????

Jo jsem, děkuji za optání. :lol: zeptala ses na názor, já ti ho napsala. Ne tak abych tě urazila, jen je to jediný co mě napadlo jako první. Zní i vypadá to strašně, Veronika je ok, ale Veronica.. Nějak nedokážu pochopit proč, to jméno není tak časté aby se muselo takhle obmenit jako třeba u zmiňované Emy/Emmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
24.3.18 23:53

Je to vaše věc :) neřešila bych komu se jméno líbí nebo nelíbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.3.18 23:57
@Anna766 píše:
Pro mě je socka člověk co záměrně nepracuje, živí ho dlouhodobě stát sociálními dávkami, určitě ne průměrný člověk ať už bydlí v paneláku nebo ne. Myslim že to se jménem nemá co dělat.

Pro mě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.3.18 00:00

Socka pro normalni lidi a rodinu je sprosta, nevhodna urazka. Socky jsou lidi, ktere se dostaly na dno, nemaji, kde bydlet, nemaji penize atd.
Tohle kastovani podle volby jmen je naprosto tupe a omezene. Zijeme v demokracii a clovek se musi dovolovat, jake jmeno si smi vybrat?
Tady jediny problem vidim, ze pani je nejista vlastnim vyberem a neumi si stat za svym nazorem, jinak by si umela okoli usadit/srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze