Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Lalelale uf díky! Už jsem měla pocit z těch reakcí že jsem se uplně zbláznilaano budou si ji pamatovat, já třeba si lépe zapamatuji někoho se zajímavým jménem, než několik Terezek, Sofinek atd..
Nechápu, proč si tuto diskuzi vůbec zakládala, když reaguješ jen na ty, kteří s tebou souhlasí a nemáš jedinou pochybnost, že si jméno zvolila správně. To je samozřejmě v pořádku, ale pak fakt nechápu důvod diskuze.
Já znám paní, co se píše Kristína, masakr. Tak buď Kristýna nebo Kristina. Ale to měkké I a čárka je pakárna
Bych měla tendenci to i měkce číst s Ť ![]()
@Anonymní píše:
@Lalelale uf díky! Už jsem měla pocit z těch reakcí že jsem se uplně zbláznilaano budou si ji pamatovat, já třeba si lépe zapamatuji někoho se zajímavým jménem, než několik Terezek, Sofinek atd..
Moje mamka má stejnou koncovku, akorát se vyslovuje opravdu s „c“ (jihoslovanský původ). Vždycky říkala, že jako dítě nesnášela představování kdekoliv v kolektivu - pokaždé se na ní všichni otočili, co je to za exota a většina dětí nechce vyčnívat. V dospělosti tu nezaměnitelnost naopak ocenila (zejména v práci). U vás to bude jednodušší, že dětem je jedno, jak se to píše a navíc těch neobvyklých jmen je výrazně víc než před 50 lety. Osobně se mi cizí/exotická jména u dětí nelíbí, ale měnit dítěti jméno ve 4 měsících jen kvůli nátlaku okolí mi přijde jako nesmysl.
@Anna766 píše:
Zlatíčko jo?však dceru má pouhých 23 let, ještě jednou tolik a snad si zvykne.
rozhodně
Musíš být vlídná a trpělivá ![]()
@Anonymní píše:
Buď klidná. Ono když se tu obecně podíváš na diskuze u jmen, tak zjistíš, že většina lidí má námitky, i když někdo volí docela normální jména. Případně každý zná někoho, kdo se tak jmenoval, a byl to blbec…
Ale ve chvíli, kdy už se tak někdo jmenuje, se většina lidí uklidní. Příbuzným řekni, že holčička se už nějak jmenuje, a pokud s tím někdy bude mít problém, jméno si změní sama.
@pe-terka píše:
rozhodněMusíš být vlídná a trpělivá
To já jsem!!Potlačila jsem nutkání mu ony dokumenty omlátit o hlavu jen jsem protočila oči a opravila to.
@Anonymní píše:
Takže Jirka zas tak mimo nebyl. Podle mě těmi sockami z paneláku myslel prostě průměrné obyčejné lidi, kteří sami výjimečnost nepoznali, tak ji chtějí dopřát svým dětem prostřednictvím zvláštního jména. Opravdu si myslíš, že by tvé dítě nedokázalo získat výjimečnost a pozornost ostatních jinak, než tím, že bude mít divné jméno?
Když jsem to četla, tak první co se mi vybavilo byla nějaká holka z eskortu. Promiň, vím, je to tvoje dcera, ale je to strašný.
@hanka.br. píše:
Takže Jirka zas tak mimo nebyl. Podle mě těmi sockami z paneláku myslel prostě průměrné obyčejné lidi, kteří sami výjimečnost nepoznali, tak ji chtějí dopřát svým dětem prostřednictvím zvláštního jména. Opravdu si myslíš, že by tvé dítě nedokázalo získat výjimečnost a pozornost ostatních jinak, než tím, že bude mít divné jméno?
Pro mě je socka člověk co záměrně nepracuje, živí ho dlouhodobě stát sociálními dávkami, určitě ne průměrný člověk ať už bydlí v paneláku nebo ne. Myslim že to se jménem nemá co dělat.
@hanka.br. určitě ano, ale prostě se mi to líbilo…proč většina lidí zdvojuje písmena(Emma, Ella) nebo Sofie-Sophia taky není česky a nikdo se nad tím nepozastaví…a teď je těch Emmiček a Ellinek víc než dost ![]()
@Anonymní píše:
@Natálka26 v pohodě????
Jo jsem, děkuji za optání.
zeptala ses na názor, já ti ho napsala. Ne tak abych tě urazila, jen je to jediný co mě napadlo jako první. Zní i vypadá to strašně, Veronika je ok, ale Veronica.. Nějak nedokážu pochopit proč, to jméno není tak časté aby se muselo takhle obmenit jako třeba u zmiňované Emy/Emmy.
@Anna766 píše:
Pro mě je socka člověk co záměrně nepracuje, živí ho dlouhodobě stát sociálními dávkami, určitě ne průměrný člověk ať už bydlí v paneláku nebo ne. Myslim že to se jménem nemá co dělat.
Pro mě taky.
Socka pro normalni lidi a rodinu je sprosta, nevhodna urazka. Socky jsou lidi, ktere se dostaly na dno, nemaji, kde bydlet, nemaji penize atd.
Tohle kastovani podle volby jmen je naprosto tupe a omezene. Zijeme v demokracii a clovek se musi dovolovat, jake jmeno si smi vybrat?
Tady jediny problem vidim, ze pani je nejista vlastnim vyberem a neumi si stat za svym nazorem, jinak by si umela okoli usadit/srovnat.