Podobné jméno pro sourozence - Eliáš a Erik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1446
15.1.21 15:43

@Midaku Eli je pro mě starší syn Eliáš, říkám mu ještě Elíku, Eliášku, Eline když zlobí. Eliška je mladší a od mala je Elza, Elzička, Eliška. Opravdu neplete a občas se divím, že okolí se diví jak se mé děti jmenují 😀 mám obě ty jména moc ráda, jsou krásné. Jen jsem tedy zavrhla aby třetí dítě bylo Eliot/Elen tak bude Eda ( Edík, Edoušek Edie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
15.1.21 15:46

Kamarádka má karolínku (kája) a kamilu
(kamča) a je to děs. Ale ta jména jsou krásná. Stačí, když třeba Erikovi budete říkat Riky (nebo jakkoli, jen ne Eli a Eri)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2034
15.1.21 15:51

@Petkaelik a bude to Eda nebo Eduard? Eda už se mi zdá spíš jako domácí podoba, ale jinak pěkný 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
15.1.21 16:01

@K92 právě, že bude Eda našla jsem, že tahle varianta je a líbí se mi víc než Eduard. Dokonce se Eda může jmenovat i holčička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
15.1.21 16:16
@Midaku píše:
@Petkaelik opravdu se vám to neplete? Jak je to možný? Jak jim říkáte? Já někdy vyjmenuju půl školky i se psama než se trefím :D představa, že mám Eli a Eli, tak mě trefí.

slysela jsem i o sourozencich adamovi a Adéle.. možná to psal i nekdo tady na emiminu, nevim.. záleží jakou jim vymysli zkráceninu.. nemusí být oba Aďa, nebo eli atd.
ja znám segry kristynu a justynu, obě si klidně taky můžou říkat Týna, ze jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
15.1.21 16:18
@Pudloslava píše:
(kamča) a je to děs. Ale ta jména jsou krásná. Stačí, když třeba Erikovi budete říkat Riky (nebo jakkoli, jen ne Eli a Eri)

co je děs na kaje a kamce? :think: tam nic moc podobnýho nevidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
15.1.21 16:18

@Petkaelik no ty jo, Eliáš, Eliška a Elen nebo Eliot.. to bych nezvládla :D nebo bych prostě jednotně volala Eli. No mně to i tak přijde v podstatě stejný, ale pokid jste spokojeni, tam proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.1.21 16:20
@Altavista píše:
V pohodě :) Když máš chumel, stejně vyjmenuješ všechna jména dětí, psů a občas i dospělých, než se trefíš. Takže tohle je opravdu detail.Znám pár Erika a Erik :D

Presne tak, čtyři děti, kocour, tří psi a trefit se do jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.21 16:33
@Petkaelik píše:
@Midaku Eli je pro mě starší syn Eliáš, říkám mu ještě Elíku, Eliášku, Eline když zlobí. Eliška je mladší a od mala je Elza, Elzička, Eliška. Opravdu neplete a občas se divím, že okolí se diví jak se mé děti jmenují 😀 mám obě ty jména moc ráda, jsou krásné. Jen jsem tedy zavrhla aby třetí dítě bylo Eliot/Elen tak bude Eda ( Edík, Edoušek Edie)

No ono Eliot je jen anglická verze Eliáše ;) doufám, že teď nekecám s původem..už jsem to hledala dříve..ale nějak takhle to prostě je..něco jako Matyáš a Matthias ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.21 16:35
@Pudloslava píše:
(kamča) a je to děs. Ale ta jména jsou krásná. Stačí, když třeba Erikovi budete říkat Riky (nebo jakkoli, jen ne Eli a Eri)

Erik bude Éro :lol: Eliáš je Eli no..často :nevim:.. každopádně mám ráda, když se jména používají ve svém základním tvaru, takže Eliáši, Eriku se snad už nesplete :andel:.

• Citovat
  • Upravit
160
15.1.21 19:40

Mamka je Marina, její sestra Martina. :D
Nikdo jsme se nad tím nepozastavuje a pokud vím, až na pár přeřeknutí se to nijak nemotalo.

A poplést si můžeš i odlišná jména. Já jsem taky Marina, ale pro babičku jsem byla Ivuška (sestřenice) a Ivuška byla Marina. ;)

A mám 2 bratry, jména maji naprosto odlišná a stejně se mi několikrát podařilo je prohodit.

Problém v tom nevidím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.1.21 19:55

Jinak nechápu tu zálibu ve zkracování a prznění jmen, třeba Adam a oslovení Áďo nebo Adu, to jdu do vývrtky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
15.1.21 20:01
@g.sandova píše:
Jinak nechápu tu zálibu ve zkracování a prznění jmen, třeba Adam a oslovení Áďo nebo Adu, to jdu do vývrtky

lepší áďa nez áda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.1.21 22:20
@a12 píše:
lepší áďa nez áda :lol:

Ja ale nechápu, proč ma někdo potřebu oslovovat vlastně cizí dite Adušku, Adunku, Ádo, Áďo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
15.1.21 22:24
@g.sandova píše:
Ja ale nechápu, proč ma někdo potřebu oslovovat vlastně cizí dite Adušku, Adunku, Ádo, Áďo

jak jako cizi dite? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko