Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V rodině máme dvě holčičky sestry se stejným počátečním písmenem (něco jako Adélka a Adrianka) a plete se to neskutečně ![]()
Mě to kromě toho, že začínají obě na E nepřijde nijak podobný. My jsme zase vybrali jméno pro dceru co je podobný se jménem pro psa Viki/ Miky.
Já bych to nedala. Budeš volat Eli a Eri. Krom toho, že obojí mi přijde jak na holku, tak se z toho časem všichni zblaznite.
Eliáš a Erik mi nijak zvlášť podobný nepřijde.. známá má děti Maty a Naty
(zkracenina, jmen, samozřejmě)
V pohodě
Když máš chumel, stejně vyjmenuješ všechna jména dětí, psů a občas i dospělých, než se trefíš. Takže tohle je opravdu detail.
Znám pár Erika a Erik ![]()
Kromě začátečního písmena mi ta jména nijak podobná nepřijdou, nemyslím, že by se to pletlo. Myslím, že je to kombinace celkem v pohodě
@Anonymní píše:
Zdravím..máme doma Eliáška a teď pro druhého kluka jsme nedokázali odsouhlasit jiné jméno, než Erik, i když každý jsme měli úplně jinou preferenci z počátku. Nebylo ale cílem děti pojmenovat podobně a je to jediné, kvůli čemu váhám..co myslíte, není to blbé tahle kombinace?
Vždyť to jsou úplně jiná jména. Společné mají jen počáteční písmeno. Jestli se vám jména líbí, klidně je dejte. Stejně nebudou kluci 100% času spolu.
@Altavista píše:
V pohoděKdyž máš chumel, stejně vyjmenuješ všechna jména dětí, psů a občas i dospělých, než se trefíš. Takže tohle je opravdu detail.Znám pár Erika a Erik
asi tak, mam deti jen dvě, jména podobný nemaj a stejně jim kolikrát řeknu jmenem sourozence
@Altavista Já měla napsané buď Erik nebo Erika. Moc se mi Erik líbil pro kluka, ale máme teda Eriku. Jsem si tak říkala, že škoda, že kdyby byl někdy druhé třeba kluk, že už by to ten Erik být nemohl. Nedovedu si to představit, že by měli sourozenci stejné jméno akorát v ženském a mužském rodě.
U páru v pohodě. Někdy se to tak sejde. ![]()
Zakladatelko Eli a Eri by se neskutečně pletlo.
@Mgree píše:
@Altavista Já měla napsané buď Erik nebo Erika. Moc se mi Erik líbil pro kluka, ale máme teda Eriku. Jsem si tak říkala, že škoda, že kdyby byl někdy druhé třeba kluk, že už by to ten Erik být nemohl. Nedovedu si to představit, že by měli sourozenci stejné jméno akorát v ženském a mužském rodě.U páru v pohodě. Někdy se to tak sejde.
Zakladatelko Eli a Eri by se neskutečně pletlo.
Jj ten pár je fakt zajímavý
Navíc mi to nepřijde jako úplně časté jméno.
A klidně ho dej, já mám v plánu Mikael a Mikaela
Máme divný příjmení.
Nevidím v tom problém. Ze začátku stejně člověk vyjmenuje všechna možná jména než si to sedne.
Mám Eliáše a Elišku a neplete se to, tak Erik mi příjde v pohodě. Čekáme další a kluk bude Eda ![]()
Tak super.. názory jsou smíšené, tedy v pořádku a můžeme to dát v klidu
děkuji
@Petkaelik opravdu se vám to neplete? Jak je to možný? Jak jim říkáte? Já někdy vyjmenuju půl školky i se psama než se trefím
představa, že mám Eli a Eli, tak mě trefí.
Zdravím..máme doma Eliáška a teď pro druhého kluka jsme nedokázali odsouhlasit jiné jméno, než Erik, i když každý jsme měli úplně jinou preferenci z počátku. Nebylo ale cílem děti pojmenovat podobně a je to jediné, kvůli čemu váhám..co myslíte, není to blbé tahle kombinace?