Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, bere někdo Eliceu? Jak vám zabrala? Já ji teď beru 4. den a je mi stále špatně od žaludku, hlava se mi jakoby motá a bolí, cítím úzkosti a v noci nemůžu spát ![]()
Bere ji dcera, 2. týden. Zpočátku také špatné, ale od 10. dne lepší, dokonce už pociťuje nástup efektu leku. Bere pouze 5 mg, 1. týden pouze pulku.
@Zlopocasna.Babi Děkuji za reakci
já beru 5 mg od prvního dne. A jak to měla dcera zpočátku se spaním?
Řekla bych, že ok, ona je epileptik, to spaní má pro kočku obecně ![]()
@Zlopocasna.Babi aha
já dneska měla problém i usnout, pak když se to povedlo, tak jsem za 2 hodiny vzhůru a nemohla jsem zase 3 hodiny spát. Doufám, ze se to zlepší co nejdřív ![]()
Ano. Beru. Ze začátku prvních 7 dní půlku tablety, 4 dny jsem měla pocit na zvracení. Po 2 týdnech útlum a ataky přestaly. Byla jsem omámená, bez energie. Ted po 8 měsících je mi fajn.
@FraDeu To mám presne dneska já, útlum a bez energie taková malátná jsem. A když jsi zvyšovala dávku na 10 mg nezhorsilo se to? Moc děkuji
Antidepresiva začínající brat lide ve spatnem psychickem stavu, vystresli, nastartovani a zaroven unaveni, casto s neduverou az odporem k lecbe, radeji by meli nejake somaticke onemocneni. I proto, ze antidepresiva neucinkuji hned, je mnozstvi slutecnych i vsugerovanych nezadoucich ucinku dost velke. Porad jeste mas tu puvodni nemoc. Nejspis se to podda, sniz si davku, nech si napsat kapicky a zacni od jedne kapky denne.
Ahoj, beru cca 7 let s přestávkami Elicea 5 mg na úzkosti a panické ataky. Zabrala mi až cca za 4-5 týdnů, co si pamatuji. Trvá to. Nevím na co ji bereš, ale pocity na zvracení, motání hlavy, bolesti hlavy, špatné vidění, extrémní únava - tyto pocity jsem měla při úzkostech. Je to spíš příznak onemocnění než vedlejší účinek léku, proto mi přijdou nežádoucí účinky u antidepresiv jako zavádějící. Určitě ti zaberou. Je to skvělá berlička. ![]()
Příspěvek upraven 22.10.22 v 21:08
@Francis7 píše:
@FraDeu To mám presne dneska já, útlum a bez energie taková malátná jsem. A když jsi zvyšovala dávku na 10 mg nezhorsilo se to? Moc děkuji
Toho jsem se bála. Ale nic se nestalo.
@Francis7 píše:
@Pudloslava jaké kapicky?
treba seropram je v kapickach.
@nanukacek Ahoj, také ji mam na úzkost a panicke ataky. Začalo mi to šumemim v uchu a pak se mi k tomu přidalo stažení hrudniku a brnění ruky. Motání hlavy ani špatně od žaludku mi nebylo.
@Francis7 píše:
@Zlopocasna.Babi ahajá dneska měla problém i usnout, pak když se to povedlo, tak jsem za 2 hodiny vzhůru a nemohla jsem zase 3 hodiny spát. Doufám, ze se to zlepší co nejdřív
Na spaní jsem dostala prášky od psychiatra. Minulý měsíc jsem je vysadila. A cítím se dobře, spím jestě lépe.