Serotoninovy syndrom

53
21.10.22 17:32

Serotoninovy syndrom

Zdravim, zajimalo by me, jestli jste se nekdo setkal se serotoninovym syndromem? Je-li tu nejaky odbornik aji, co by mi umel poradit. V nedeli jsem se “trochu” predakovala brufenem, kvuli bolesti zubu, mela jsem jich 7 + 2 paraleny. Od pondelka zaludecni nevolnost, vzbudila jsem se se strasnou dezorientaci a zmatenosti od te doby mam problemy se zaludkem. Zaroven se lecim s uzkostnou poruchou. Beru Zoloft 25mg a Trittico 75mg. Zoloft jsem zacala brat pred 3 mesicema a zhruba pred mesicem jsem zvysila davku na 25mg. Jeste par dni predtim, nez se staly ty zaludecni problemy, tak jsem mela takove “divne stavy” proste jsem se citila divne a tak nejak zrychlene, neklidne. Ted od doby co mam problemy se zaludkem se mi zase rozjela hodne uzkost, potim se, trepu se, strida se horko se zimou, jsem neklidna, pripadam si chvilema docela mimo, porad koukam do blba, je mi tak nejak celkove divne a citim se zmatene, vystrasene, aji venku kdyz jsem, tak porad tekam ocima z jednoho mista na druhe, nedokazu byt vubec vklidu. Taky mi dost busi srdce stale a mam zvyseny tlak. Muze to byt serotoninovy syndrom? Nebo to je ciste z uzkosti? Dekuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
448
21.10.22 19:07
@Nikol1934 píše:
Zdravim, zajimalo by me, jestli jste se nekdo setkal se serotoninovym syndromem? Je-li tu nejaky odbornik aji, co by mi umel poradit. V nedeli jsem se “trochu” predakovala brufenem, kvuli bolesti zubu, mela jsem jich 7 + 2 paraleny. Od pondelka zaludecni nevolnost, vzbudila jsem se se strasnou dezorientaci a zmatenosti od te doby mam problemy se zaludkem. Zaroven se lecim s uzkostnou poruchou. Beru Zoloft 25mg a Trittico 75mg. Zoloft jsem zacala brat pred 3 mesicema a zhruba pred mesicem jsem zvysila davku na 25mg. Jeste par dni predtim, nez se staly ty zaludecni problemy, tak jsem mela takove “divne stavy” proste jsem se citila divne a tak nejak zrychlene, neklidne. Ted od doby co mam problemy se zaludkem se mi zase rozjela hodne uzkost, potim se, trepu se, strida se horko se zimou, jsem neklidna, pripadam si chvilema docela mimo, porad koukam do blba, je mi tak nejak celkove divne a citim se zmatene, vystrasene, aji venku kdyz jsem, tak porad tekam ocima z jednoho mista na druhe, nedokazu byt vubec vklidu. Taky mi dost busi srdce stale a mam zvyseny tlak. Muze to byt serotoninovy syndrom? Nebo to je ciste z uzkosti? Dekuji :(

Tvl :roll: Jestli je ti hodně zle, tak pohotovost. Jinak kontaktuj lékaře, co ti předepisuje ty antidepky – nejspíš psychiatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 19:13

Serotoninovy syndrom bys měla, kdybys brala 250mg a ne 25. A projevuje se prujmem. 75 mg trittica taky není nic významného. Sjeta jseš po sedmi tabletách brufenu. Ale je to jen můj názor a nejsem doktor.

• Citovat
  • Upravit
167
21.10.22 22:10

To ti je zle spíš z toho brufenu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.10.22 22:27

@Will05 ja ho mela naposledy z nedele na pondeli v noci, tak nevim, jestli by to tak dlouho trvalo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
21.10.22 22:57
@Nikol1934 píše:
@Will05 ja ho mela naposledy z nedele na pondeli v noci, tak nevim, jestli by to tak dlouho trvalo :,(

mamka si jednou vzala osm brufenů na záda a měla dojezd pár dnů :/ a ty jsi k tomu měla ještě paralen s paracetamolem, takže játra asi dostala na frak. Každopádně pro jistotu zítra zavolej na krizovou linku při nějaké psychiatrické nemocnici a popiš jim příznaky. Řeknou ti :) (pokud teda nemáš krizový kontakt přímo na svého psychiatra) Žaludeční problémy stopro způsobuje ten brufen, ty ostatní věci vypadají na psychické, ale zas když to bereš už tři měsíce a zvýšenou dávku měsíc… :think: Určitě bych se zeptala doktora, ale zmiň i ty brufeny. Ať je brzy líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.10.22 14:25

7 brufenu 400 by pro tebe mohlo byt skodlivych, kdybys vazila 28 a mene kg. Ale spis bys stejne snesla i ctyrnasobnou davku. Zaludku moc dobre nedela, ale sjeta po nem byt nemuzes. Serotoninovy syndrom nedela. Ta srandadavka zoloftu s tritticem asi taky ne, jeste s nim chvili vydrz, ono si to asi sedne. Hrozne blbe se leci lide, ktery hned na vsechno rozvinou nejaky nezadouci ucinek a leky bezhlave vysazuji. Objednej se na psychiatrii na kontrolu a jestli mas nejakou sos medikaci, tak si zobni. Nepij k tomu alkohol. Neberes leky na migrenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí