Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Francis7 píše:
@FraDeu a jaké jsi prosím te dostala? Dekuji
Doktorka mi předepsala Mirtazapin 15, ale byla jsem pořád unavená, tak jsem po konzultaci začala užívat jen půlku tablety na nic a skvělé. Přes den fit a spalo se dobře. Akorát nevýhoda byla, že se mi zdály hodně dlouhé sny a všechny jsem si ráno pamatovala.
Beru a nemám problém.
Napsal mi je doktor na úzkostné stavy. Beru teda jenom půlku denně..
Ahoj,
na úzkosti a panické ataky mi psychiatrička předepsala antidepresiva Elicea 10 mg, beru je už 5 dní a je to peklo, takhle zle mi psychicky ani fyzicky snad ještě v životě nebylo. Včera se mi k večeru udělalo lépe, bylo mi tak dobře, jako už strašně dlouho ne - žádné pocení, pocity úzkosti a ani nic podobného, usínala jsem s pocitem štěstí a pohody a spala dlouho. Další den mi ale bylo zase stejně zle. Máte s tím někdo zkušenosti? Hrozně moc bych si přála, aby mi prášky zabraly a ulevilo se mi. Když si představím, že je možnost, že mi třeba ani nesedly, tak je mi z toho snad ještě hůř. Moc děkuji všem za jakoukoliv zpětnou vazbu.
@Kiwi19 Ono se to ustálí, neboj. Pět dní je ještě krátká doba. Po nasazení AD se stav na chvilku zhorší, chce to čas a bude líp. Jen vydržet.
Me Elelicea nezabrala, doporucuji Zoloft, u nas ho pise skoro vsem jako prvni volbu a je lepší
@Kiwi19 píše: Více
Mohu se zeptat, jak nakonec ta Elicea zabrala a jak dlouho jste měla nežádoucí účinky? Začínala jste na 5mg a pak po pár dnech 10mg? Brala jste k tomu něco na uklidnění Lexaurin nebo Neurol?
Ahoj. Uz asi 2-3 mesice mam neustaly strach o sve zdravi, zavrate, motani hlavy, buseni srdce, tres, slabost tela… skoncila jsem na psychiatrii, kde mi byla diagnostikovana uzkost, panicka ataka a nasadili mi eliceu. Dnes prvni lek, a je mi po ni na zvraceni, tezko… kdy zabere a kdy tohle prejde
je to nezadouci ucinek?
Ahoj. Uz asi 2-3 mesice mam neustaly strach o sve zdravi, zavrate, motani hlavy, buseni srdce, tres, slabost tela… skoncila jsem na psychiatrii, kde mi byla diagnostikovana uzkost, panicka ataka a nasadili mi eliceu. Dnes prvni lek, a je mi po ni na zvraceni, tezko… kdy zabere a kdy tohle prejde
je to nezadouci ucinek?
@Michaelali Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda ti elicea pomohla a kdy ty stavy z té elicei přestaly? Dnes jsem si dala první prášek (půlku) a to jak mi je zle a mám motání hlavy, a vidím rozmazaně je šílený. Mám pocit že se každou chvíli pozvracím..